Αποασυλοποίηση: Κλείνει το άσυλο ανιάτων..Δε βαριέσαι την υγειά μας να έχουμε!

Την πρωτοπορία της ετοιμάζεται να επιδείξει για ακόμα μία φορά η κυβέρνηση Σαμαρά, αυτή τη φορά με τις επιδόσεις της στον τομέα της Υγείας. Το Άσυλο Ανιάτων χρωστά…

εκατομμύρια στην εφορία και γι’ αυτό το λόγο 195 ασθενείς με βαριές νευρολογικές παθήσεις θα βρεθούν στο δρόμο. Έτσι θα μοιάζει και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες το λεγόμενο “άνοιγμα των δομών στην κοινωνία”.

Η κυβέρνηση, με μια καλοκαιρινή εντολή Σαμαρά, είχε παρέμβει για να σώσει το Άσυλο από τη διάταξη του clawback (αυτόματη επιστροφή χρημάτων λόγω υπέρβασης της δαπάνης). Σύμφωνα με τα τότε ρεπορτάζ, ο ΕΟΠΥΥ πλήρωνε το Άσυλο με καθυστέρηση 8 μηνών ενώ τα χρέη από τα προ ΕΟΠΥΥ ασφαλιστικά ταμεία έφταναν τότε τα 2,5 εκατομμύρια.

Το Άσυλο Ανιάτων περιθάλπει ασθενείς χρονίως πάσχοντες από βαριές τετραπληγίες, παραπληγίες, σκλήρυνση κατά πλάκας, και άλλα.

Το Άσυλο Ανιάτων αυτή τη στιγμή χρωστάει σε εφορία και ΙΚΑ 8 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα πάντα με τα ρεπορτάζ, ο φόρος ακίνητης περιουσίας που καλείται να πληρώσει φτάνει τα 3 εκατομμύρια ευρώ για την περίοδο 2010-13.

Οι 117 εργαζόμενοι από τους διπλάσιους που υπήρχαν παλιότερα, είναι απλήρωτοι εδώ και οκτώ μήνες και στις 19 Μαρτίου θα αποφασίσουν το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ τι μέλλει γενέσθε. Το χρέος στους εργαζόμενους φτάνει το ένα εκατομμύριο ευρώ, ενώ άλλα τόσα έχουν λαμβάνειν οι συνταξιοδοτηθέντες υπάλληλοι.

Οι εφημερίδες λένε πως το Άσυλο έχει ανεκτίμητη ακίνητη περιουσία, και απ’ ότι καταλαβαίνω αυτό πρέπει να έχει κάποια σχέση με τη χρεοκοπία του.

Ή μάλλον με την απραξία της κυβέρνησης του Success Story, που αφήνει να μαραζώσει μαζί με ανθρώπους που θα έπρεπε να νιώθουν ασφάλεια. Πάντως το γεγονός πως έχει μεγάλη περιουσία δεν φαίνεται να αρκεί για να το σώσει.

Προφανώς τώρα που το Άσυλο Ανιάτων θα κλείσει, θα υπάρξει άπλετος χώρος για να εκδηλώσει την φιλανθρωπία της η σύζυγος κάποιου εργολάβου, καναλάρχη ή πετρελαιά.

Δεν βαριέσαι βρε αδερφέ, εμείς την υγειά μας να έχουμε..

rebeliskos.wordpress.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *