ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ;

Η Κρήτη λόγω της θέσης της έχει τεράστια Στρατηγική σημασία. Ελέγχει την Ευρώπη, την Αφρική, την μέση Ανατολή και την Ασία καθώς και τις Θαλάσσιες οδούς εμπορίου και τα πετρέλαια της διώρυγας του Σουέζ.

ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

Το όλο θέμα έχει σαν αφετηρία την ημερομηνία 1912-13 κατά την οποία υπογράφεται η Συνθήκη του……
Λονδίνου. Μέχρι τότε η Κρήτη κι από το 1898 (τυπικά από το 1896, βάσει της συνθήκης του Βερολίνου), αποτελούσε αυτόνομο τμήμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (με ταυτόχρονο έλεγχο των Μεγάλων Δυνάμεων), με όνομα «Κρητική Πολιτεία» και πρωτεύουσα τα Χανιά, ενώ είχε και δική της σημαία, βουλή, χωροφυλακή (υπό ξένη διοίκηση), σύνταγμα, ύμνο, νομίσματα, παράσημα κ.α., τα οποία ήταν, κατά βάση, παραλλαγές των αντίστοιχων του ελληνικού κράτους.
Ουσιαστικά η «διακυβέρνηση» της Κρητικής Πολιτείας, ασκούνταν από ένα μεικτό συμβούλιο το οποίο απαρτίζονταν απ’ τα επιμέρους συμβούλια των Κρητών και των Μεγάλων Δυνάμεων. Το συμβούλιο όμως των Μεγάλων Δυνάμεων είχε ουσιαστικά την πρωτοκαθεδρία, καθώς είχε το δικαίωμα, ανά πάσα στιγμή, να αναστείλει την λειτουργία του συμβουλίου των Κρητών και να ζητήσει την ανασύστασή του, αν θεωρούσε ότι παραβαίνει κάποια όρια ή αυθαιρετεί.

Η εξωτερική πολιτική του νησιού παρέμεινε δέσμια των «προστατών» του. Η Κρητική Πολιτεία π.χ. δεν είχε δικαίωμα πολέμου κι οι σχέσεις της με άλλα κράτη περνούσαν, ουσιαστικά, από την έγκριση των Μεγάλων Δυνάμεων. Λόγω επίσης της υψηλής επικυριαρχίας του Σουλτάνου στο νησί, δεν ήταν επιτρεπτή η συγκρότηση κρητικού στρατιωτικού σώματος (αντ’ αυτού δημιουργήθηκε η λεγόμενη «Πολιτοφυλακή», η οποία βεβαίως δεν είχε στρατιωτικό ρόλο και ισχύ).

Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ
Η σημαία της «Κρητικής Πολιτείας» βασίζονταν σε μια παραλλαγή της ελληνικής σημαίας του 1822. Τα τρία γαλάζια τεταρτημόρια, συμβόλιζαν την χριστιανική-ελληνική πλειοψηφία της Κρήτης. Το πρώτο όμως από τα τεταρτημόρια (χρώματος ερυθρού, το οποίο αποδίδεται στην μουσουλμανική-τουρκική μειονότητα) το οποίο απεικόνιζε το λευκό αστέρι σε κόκκινο φόντο, συμβόλιζε και δήλωνε την υψηλή επικυριαρχία του Σουλτάνου στο νησί (και όχι έτσι απλά την μουσουλμανική-τουρκική μειονότητα ή «το κρητικό αίμα που χύθηκε στους αγώνες», όπως, είτε σκοπίμως είτε από άγνοια υποστηρίζουν με παρρησία αρκετοί).

Η ΚΡΗΤΗ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ”
Ουδέποτε υπήρξε ανεξάρτητο κράτος της Κρήτης, αλλά μια (ημι)αυτόνομη και πλήρως ελεγχόμενη περιοχή από τις Μεγάλες Δυνάμεις.

Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ” ΗΤΑΝ ΕΠΙΝΟΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
Ως εκ τούτου, η σημαία δεν συμβόλιζε την ανεξάρτητη Κρήτη (όπως δυστυχώς, λανθασμένα πιστεύουν πολλοί και την αναρτούν με «υπερηφάνεια»), αλλά την υποταγή στην Οθωμανική Πύλη, καθώς το νησί εξακολουθούσε να αποτελεί εδαφικό τμήμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Επιπλέον, η συγκεκριμένη σημαία, ουδέποτε αποτέλεσε αγωνιστικό λάβαρο ή επαναστατικό σύμβολο που καθιερώθηκε από τους Κρήτες, αλλά ήταν μια επινόηση των Μεγάλων Δυνάμεων και του Σουλτάνου (το αστέρι μπήκε μετά από δική του απαίτηση).
Η σημαία λοιπόν της Κρητικής Πολιτείας, πέραν της όποιας ιστορικής σημασίας και παρουσίας της στην νεότερη ιστορία, δεν αποτελεί ένα σύμβολο το οποίο θα πρέπει να δημιουργεί «ρίγη» συγκίνησης και συναισθήματα «υπερηφάνειας»,σε κανέναν Έλληνα και πολύ περισσότερο σε κανέναν Κρητικό.

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ “ΥΠΟΠΤΑ” ΑΤΟΜΑ ΠΕΡΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ
Η «Ανεξάρτητη Κρήτη» δεν φαίνεται να αποτελεί στόχο μόνο μιας χώρας, ή τουλάχιστον, οι διασπαστικές κινήσεις δεν υποκινούνται μόνο από μία, αλλά περισσότερες (κατά κύριο λόγο, Τουρκία, Ισραήλ, Γερμανία, Αγγλία, Η.Π.Α).

Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΠΑΝΤΟΥΒΑΣ
Μια πρώτη αναφορά, μαρτυρείται απ’ τον οπλαρχηγό της κρητικής αντίστασης κατά των Γερμανών, Καπετάν Μανώλη Μπαντουβά.
Όπως αφηγήθηκε ο ίδιος, στον συγγραφέα Αντώνη Σανουδάκη, του προτάθηκε από τον Βρετανό πράκτορα των Βρετανικών Ειδικών Δυνάμεων (Special Operations Executive), Μόντι Γουντχάουζ (Monty Woodhouse), που βρίσκονταν τότε στο νησί και συνεργάζονταν με τις ντόπιες δυνάμεις, να ηγηθεί (ο Μπαντουβάς) αυτονομιστικής κίνησης με την οικονομική στήριξη της Αγγλίας. Σε αντάλλαγμα, ο Μπαντουβάς θα χριζόταν πρώτος πρόεδρος της αυτόνομης Κρήτης.
Ο Μανώλης Μπαντουβάς, αντέδρασε σαν γνήσιος Έλληνας και δη Κρητικός: Αρνήθηκε, κι όπως λέγεται, συνέλαβε επί τόπου τον Γουντχάουζ και τον διέταξε να εγκαταλείψει την Κρήτη άμεσα.

Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΙΣΡΑΗΛIΝΩΝ
Το θέμα άρχισε να ανακινείται πάλι στα τέλη της δεκαετίας του 70 και γνώρισε μια έξαρση στην δεκαετία του 80.
Το 1975 η αθηναϊκή εφημερίδα «Αθηναϊκή» (26-6-1975) απεκάλυπτε σε δημοσίευμα της ότι από το 1963 οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες επιδίδονταν στη δημιουργία σεναρίων, τα οποία στόχευαν στη συγκρότηση αυτονομιστικών κινήσεων στη Κρήτη.

Εδώ αξίζει να γίνει μνεία και στην αυτονομιστική δραστηριότητα που ανέπτυξε μεταπολιτευτικά ομάδα 6 Εβραίων στα Χανιά, λόγος ο οποίος έγινε και η αιτία απελάσεώς τους, ενώ άπλετο φως στις ισραηλινές ραδιουργίες ρίχθηκε το 1976, όταν ο καταδικασθείς από δικαστήριο του Ηρακλείου αυτονομιστής Ε. Ράμελ, αποφυλακίστηκε κατά τρόπο ανεξιχνίαστο, για να γίνει αργότερα γνωστό ότι επρόκειτο για αξιωματικό της ισραηλινής μυστικής υπηρεσίας ΜΟΣΑΝΤ.

Το 1977, πράκτορες της ισραηλινής μυστικής υπηρεσίας Μοσάντ, «μεταμφιεσμένοι» σε επιχειρηματίες-επενδυτές, περιέτρεχαν τη Μεγαλόνησο και προσπαθούσαν να πείσουν τους εύπορους κυρίως Κρήτες, ότι η Κρήτη είναι αυτάρκης και θα έπρεπε να είναι ανεξάρτητη. Προς τιμήν τους, η συντριπτική πλειοψηφία των Κρητικών που άκουσαν αυτή την θεωρία, κυνήγησαν τους Ισραηλινούς πράκτορες με πέτρες και μπαλωθιές.

Το ενδιαφέρον που επεδείκνυαν ανέκαθεν οι Ισραηλινοί για την παρουσία της Κρήτης ως κέντρο του «ιουδαϊκού πολιτισμού» είναι πασίγνωστο. Για την ενίσχυση αυτών των ανυπόστατων θεωριών τους, οι Εβραίοι μετέρχονται διάφορα μέσα, ανάμεσα στα οποία εντάσσεται και η ρίψη προκηρύξεων με εμπρηστικό περιεχόμενο σε κάθε γωνιά του νησιού (Αύγουστος 1977).

Η επιδίωξή τους για να πείσουν ότι η Κρήτη αποτελεί πανάρχαια ιουδαϊκή εστία εστιάζεται σε μια προπαγανδιστική διαδικασία ψευδεπίγραφων επιστημονικών ερευνών, στα πλαίσια των οποίων εντάχθηκε και η κυκλοφορία του βιβλίου «Ιουδαϊκή Κρήτη». Η συγγραφή του ήταν έργο του Εβραίου καθηγητή και στελέχους της ΜΟΣΑΝΤ, Άνκορι, η δε έκδοσή του εξυπηρετούσε προφανείς σκοπιμότητες.

Παράλληλα με το εβραϊκό αυτό σύγγραμμα που πλαστογραφούσε βάναυσα τις ιστορικές καταβολές του κρητικού πολιτισμού, προκειμένου να εδραιώσει τα ψευδώς υποστηριζόμενα από τους Εβραίους, πραγματοποιήθηκαν αλλεπάλληλες μυστικές επισκέψεις εβραϊκών πλοίων στο θαλάσσιο χώρο της Κρήτης. Οι επισκέψεις αυτές είχαν το χαρακτήρα ερευνητικών ταξιδιών και αποσκοπούσαν στη δήθεν πραγματοποίηση υποθαλάσσιων ερευνών, με σκοπό την ανακάλυψη…αρχαιολογικών ευρημάτων τα οποία θα καταδείκνυαν την…εβραϊκή ιστορία της Κρήτης. Στην πραγματικότητα, αυτά τα «ευρήματα» που αναζητούσαν, τα είχαν ρίξει εκ των προτέρων στη θάλασσα οι ίδιοι οι Ισραηλινοί και δεν ήταν τίποτε άλλο από…τεχνητά οξειδωμένες μαρμάρινες πλάκες και υδρίες, έτσι ώστε να δείχνουν «αρχαιοφανείς», τις οποίες στην συνέχεια ανέσυραν ως…ευρήματα.

Ο Τζβη Άνκορι, προκειμένου να ενισχύσει την ανυπόστατη αυτή θεωρία του, συμμετείχε σε όλα τα κρητολογικά συνέδρια, στα πλαίσια των οποίων πραγματοποιούσε…επιστημονικές ανακοινώσεις.
Αρχικά επιδίωξή του ήταν να καταστήσει αποδεκτό το ιστορικό ψεύδος ότι ο Μινωικός Πολιτισμός προήλθε…από Εβραίους. Στη πορεία της ιστορικής παραχαράξεως και πλαστογραφίας όμως, καθώς διαπίστωνε ότι οι επιστημονικοφανείς ανακοινώσεις του ετύγχαναν μιας γενικής ανοχής, διεύρυνε το αρχικό σχέδιο εβραιοποίησης των νησιών του Αιγαίου πελάγους και της Κρήτης, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτό και τη Σπάρτη. Η ασέβεια μάλιστα και το θράσος του Άνκορι δεν είχαν όρια, αφού δε δίστασε να καταφύγει στην επίκληση κίβδηλων επιχειρημάτων, ανάμεσα στα οποία ήταν το εξωφρενικό ότι ο Γεώργιος Πλήθων…ήταν Εβραίος.

Ασφαλώς και το διαστρεβλωτικό έργο του Άνκορι δε διεξαγόταν σε άγονο έδαφος. Οι ευνοϊκές συνθήκες για τη παρουσίαση αυτής της ανυπόστατης θεωρίας, είχαν διαμορφωθεί ήδη από το 1965 με μια σειρά άρθρων του Εβραίου…αρχαιολόγου Σάιρους Γκόρντον, ο οποίος υποστήριζε αντιεπιστημονικά την…σημιτική προέλευση του Μινωικού Πολιτισμού.

Η ανάμειξη του Άνκορι στο «ερευνητικό» αυτό θέμα κατά κάποιο τρόπο διαστρεβλωτικό, γίνεται κατανοητό ότι δεν ήταν πρόσκαιρη. Αποτελούσε αναπόσπαστη πτυχή ενός ευρύτερου ανθελληνικού σχεδίου το οποίο υφίσταται και προβλέπει, μεταξύ άλλων, την απόσπαση της Κρήτης, μόλις οι συγκυρίες το επιτρέψουν, από τον ελλαδικό κορμό.

http://www.ellinonenosis.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

49 Comments

 1. Ανώνυμος

  αυτο ακριβως που κανετε τωρα ανταλλασοντας βρισιες ειναι το ΜΕΓΑ λαθος της φυλης μας,μας βαζουν να σκοτωνομαστε για να κανουν την δουλεια τους,δεν το καταλαβατε ακομα;
  Αν ειμαστε ενωμενοι κανουμε θαυματα γιαυτο ηρεμιστε αδελφια Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ

  Reply
 2. Ανώνυμος

  Οποιος φέυγει απο το μαντρί τον τρώει ο λύκος , ετσι λέει ο σοφος λαός. (οπου λύκος οι Τουρκοι)
  Παρεπιπτόντως σημαία συμβόλιζε την αυτόνομη Κρήτη κι το αστέρι την επικυριαρχία του σουλτάνου στο νησί.

  Reply
 3. Ανώνυμος

  Καλά μένει κάποιος άφωνος μ' όλα αυτά.Νομίζω επειγόντως όλοι χρειαζόμαστε παιδεία αληθινή-σκέψη κριτικη και πραγματική αγάπη για τον τόπο τούτο δηλαδή την Κρήτη και όλη την Ελλάδα.Φίλοι, ας κάνει κάθένας μας την αυτοκριτική του,και το καθήκον του για τον τόπο τούτο γιατί πολύ φοβάμαι ότι το μέλλον μας θα είναι ζοφερό.Τι κρίμα,για τη χώρα που έπλασε τις Καρυάτιδες και τις όμορφες κυρίες των Μινωικών ανακτόρων,τη θεά της γονιμότητας και την Αφροδίτη της Μήλου…τι κρίμα……

  Reply
 4. Ανώνυμος

  Κανενας δεν αμφεβαλε οτι οι σιωνιστες εβραιοι ειναι πισω απο το ζητημα αυτο…και αν ελπιζουν ακομη σε κατι ειναι το μεγα λαθος των ΚΡΗΤΙΚΩΝ να επιμενουν και ακριτα να ψηφιζουν τοΠΑΣΟΚ με τα υψηλοτερα των ποσοστων..ετσι ο εβραιογεννητος ΓΑΠ ,στον οποιο πιστευω να μην δειξουν αλλο εμπιστοσυνη οι Κρητικοι,..ειναι πολυ πιθανο να τα βρει με τους ομοιους του εβραιοσιωνιστες…και βεβαια σε αυτο πονταρουν οι εβραιοι ,που τελευταια πολυ ξανοιγονται προς τα νερα μας…επειδη ομως οι ΚΡΗΤΕς και παλαιοτερα και σημερα ειναι θεματοφυλακες του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ πολιτισμου…θα δωσουν την πρεπουσα απαντηση σε καθε ανθελληνα συνομωτη..λοιπον ακουστε απανταχου ανθελληνες …οι Κρητες δεν μασανε…ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ.

  Reply
 5. Ανώνυμος

  εξακολουθείστε να ψηφίζετε ΠΑΣΟΚ και στο τέλος θα μείνει μόνο η ΑΤΤΙΚΗ ως ΕΛΛΑΔΑ….

  ΞΥΠΝΉΣΤΕ …….

  Reply
 6. Ανώνυμος

  Η εκκλησία της Κρήτης συνεργαζόμενη με τον κατακτητή τι θέση παίρνει?
  Φυσικά την ανθελληνική, όπως πάντα για να συνεχίσει να έχει την εξουσία

  Reply
 7. Ανώνυμος

  Η σημαία δείχνει το αστέρι, που είναι σιωνιστικό σύμβολο.

  Η τοποθέτηση συμβόλου στη γωνία γίνεται για να δείξει αποικία.

  Όπου σταυρός σε σημαία δε, είναι σύμβολο των Ναϊτών και όχι του χριστιανισμού.

  Reply
 8. Ανώνυμος

  η κρητη συνεισφερει σε φορους στο κρατος περισσοτερο απο καθε αλλο τοπο.κι ομως εδω γινονται τα λιγοτερα εως μηδανινα αναπτυξιακα εργα.χθες σκοτωθηκε ενας συντοπιτης μας επειδη εδω και τριαντα χρονια κανια κυβερνηση δε ΘΕΛΗΣΕ να φτιαξει το ΒΟΑΚ.γιατι; γιατι κοιμουμαστε ολορθοι και καθε φορα τους ψηφιζομε πασοκ και νδ.εχουμε αγανακτησει και εκει βασιζονται καποιοι και μιλανε για αυτονομια.θα τους πω ενα πραμα. Η ΚΡΗΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΓΕΛΑΔΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΡΜΕΓΕΙ ΤΟ ΑΘΗΝΑΙΚΟ ΚΡΑΤΟς ΧΩΡΙς ΝΑ ΤΗΝ ΤΑΙΖΕΙ. ΑΜΑ ΠΟΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΑΧΗ ΤΗΣ ΘΑ ΤΗΝ ΑΡΜΕΓΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ,ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΤΑΙΖΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΠΑΝΩ ΘΑ ΤΗΝ ΒΑΡΑΝΕ

  Reply
 9. Ανώνυμος

  ΟΙ ΚΑΛΗΣΠΕΡΗΔΕΣ ΗΤΑΝ ΚΡΗΤΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΛΗΣΠΕΡΙΖΑΝ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.
  ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΒΙΩΣΕΙ ΤΟ ΕΘΙΜΟ;
  ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΟΙ ΚΡΗΤΕΣ ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΤΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΚΑΛΑ!

  Reply
 10. Ανώνυμος

  σας πληροφορώ πως οι προβοκατόρικες απόψεις που αναρτούνται ως σχόλια σε τέτοια θέματα, 99% προέρχονται από πρακτορίσκους είτε Τούρκους, είτε Εβραιοσιωνιστές είτε Σκοπιανούς.
  Το 1% είναι έλληνες αριστεριστές τύπου Βερέμη-Τατσόπουλου-Δραγώνα-Ρεπούση κλπ.
  Οπότε μη μασάτε από οποιαδήποτε προβοκάτσια.
  Κανένας Ελληνας δεν έχει τέτοιες ανοησίες στο κεφάλι του.

  ΜΗ ΜΑΣΑΤΕ

  Reply
 11. Ανώνυμος

  ΦΙΛΕ 1:09 ΑΥΤΟ ΝΑ ΣΦΑΞΩΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΛΕΙΨΩΜΕ
  ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ !
  ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ!
  Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΤΟ 2011.

  Reply
 12. Ανώνυμος

  ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΟΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΑΡΤΟΙ…ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΥΠΑΤΡΙΔΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΝΑ Γ@ΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ; ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΓΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ! ΑΛΛΙΩΣ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΛΩΝΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΙ…

  Reply
 13. Ανώνυμος

  ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΠΙΣΤΕΨΑΝ (ΚΑΚΩΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ) ΣΤΟΝ ΑΝΤΡΕΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ. ΤΟΝ ΑΠΟΘΕΩΣΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΕ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΟΡΙΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΟΥΛΟΥΠΩΣΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΠΑΡΑΜΕΛΗΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

  ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΚΡΗΤΙΚΟΣ, ΟΥΤΕ ΠΑΣΟΚΟΣ, ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.

  ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ! ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΤΑΝΙΕΣ ΞΕΝΩΝ ΠΟΥ ΖΟΥΝΕ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΘΕΟ ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΑΛΛΑΧ…

  ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ! ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ!

  Reply
 14. Ανώνυμος

  Αθλιε 10:09πμ άσε τους ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ ήσηχους και αν έχεις απο αυτά που έχουν οι άντρες διάβασε και μάθε άθλιε προβοκάτορα νεοταξίτη απόγονε γερμανοτσολιάδων.

  Reply
 15. Ανώνυμος

  ΜΠΑΣΤΑΡΔΕ ΚΑΛΑΜΑΡΑ 10:09πμ ΤΡΑΒΑ ΚΑΤΑ ΚΥΠΡΟ ΑΘΛΙΕ ΜΕΙΟΔΟΤΗ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΠΟΙΟΙ ΞΕΦΤΙΛΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΤΤΙΛΑ!

  Reply
 16. Ανώνυμος

  11:12.Εγω ειμαι Μανιατης κι αν δεν υπηρχαν οι παπουδες μου οι Τουρκοι δεν θα ειχαν φυγει απο την Ελλαδα.

  Reply
 17. Ανώνυμος

  10:9
  ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΓΙΕ 10:9πμ
  ΝΑ ΞΕΡΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΣΠΟΡΕ ΚΑΛΑΜΑΡΑ
  ΝΑ ΔΕΙΞΩ ΠΟΙΟΣ ΑΛΑΞΟΠΙΣΤΗΣΕ ! ΚΑΘΙΚΙ!

  Reply
 18. Ανώνυμος

  10:59.Ελληναρα μου.Το οτι οι Κρητες ειναι παρτακηδες φαινετε και απο το ποσοστο του ΠΑΣΟΚ στον τοποτους.Το μονο που τους ενδιαφερει ειναι οι επιδοτησεις.Σε ελεγχο που εγινε δια πιστοθηκε οτι για να δικαιολογηθουν οι αγροτικες επιδοτησεις που παινουν,η εκταση της Κρητης θα επρεπε να ειναι διπλασια.

  Reply
 19. ΚΡΗΤΙΚΟΣ

  ΑΠΟ ΤΑ 3 ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΜΑΚΡΥΤΕΡΟ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ.
  ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΗ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΠΟΥ ΓΙΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΘΑ ΚΟΥΝΑΝΕ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ (ΚΡΗΤΙΚΗ) ΣΗΜΑΙα, ΔΥΣΤΗΧΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΩΨΗΦΙΑ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ.

  Γ.Τ

  Reply
 20. Ανώνυμος

  ΑΦΟΥ ΔΕ ΣΑΣ ΑΡΕΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΚΑΛΙΤΕΡΑ ΝΑ ΧΩΡΙΣΟΥΜΕ, ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΓΙΑ ΣΑΣ, ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΑΣ ΞΕΛΑΣΠΩΝΟΥΜΕ, ΑΧΡΗΣΤΟΙ.

  Reply
 21. ΚΡΗΤΙΚΙΑ

  ΕΣΥ ΑΣΧΕΤΕ ΚΑΙ ΑΝΙΣΤΟΡΙΤΕ 10:38 ΕΛΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΑΣ ΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΤΟΥΡΚΟ ΣΤΟ ΝΗΣΙ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΜΠΟΛΙΚΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΚΡΗΤΙΚΟΥΣ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΑΙΓΥΠΤΟ & ΣΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΧΑΜΙΝΤΙΕ! ΑΡΑ, ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΤΟΥΡΚΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΠΑΡΑ ΕΜΕΙΣ! ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ Κ ΚΑΤΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ, ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΔΩ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΤΟΣΟ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΡΩΣΣΙΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΒΑΘΥ ΧΕΙΜΩΝΑ, ΕΧΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΜΑΖΙ! ΤΩΡΑ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΠΟΥ ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΗΣΥΧΟΣ, ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ Κ ΣΤΗ ΤΕΛΙΚΗ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΕΣΥ ΤΙ ΕΧΕΙΣ? ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΜΟΝΟ!

  Reply
 22. Ανώνυμος

  Εγώ πάλι βλέπω ότι απείρως μεγαλύτερη ζημιά κάνετε με τις αναρτήσεις σας στα blogs, παρά η διαφήμιση της vodafone, οι κάποιοι γραφικοί που μιλούσαν μέχρι τώρα για Κρητική πολιτεία, αλήθεια δεν το βλέπετε;
  Η μήπως τελικά εσείς είστε οι βαλτοί;
  Όχι ρε κουφάλες ούτε οι Έλληνες θέλουν την Κρήτη ανεξάρτητη, ούτε φυσικά οι Κρητίκαροι που πολέμησαν απ' άκρη σ'άκρη αυτής της χώρας και που είναι με διαφορά οι περισσότεροι στις ειδικές δυνάμεις της πατρίδας μας θα το επιτρέψουν, οπότε ειλικρινά και πατριωτικά σας λέω κόφτε το, παίζετε το παιχνίδι τους αν πραγματικά υπάρχουν αυτοί που επιδιώκουν κάτι τέτοιο.

  Reply
 23. Ανώνυμος

  ΤΟ ΤΟΥΡΚΟΚΡΗΤΕΣ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΟΥΣ Ή ΑΙΓΥΠΤΙΟΥΣ ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΕΚΕΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΟΙΩΘΕΙ Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ…ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ Η ΚΡΗΤΗ ΠΗΓΑΝ ΣΤΑ ΑΔΑΝΑ.

  Reply
 24. Ανώνυμος

  ΘΑ ΜΑΣ ΚΛΑΣΟΥΝΕ ΜΙΑ ΜΑΝΤΡΑ ΟΙ ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ ΟΙ ΞΕΝΟΙ! ΔΕΝ ΞΕΚΟΛΛΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΘΑ ΤΗ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΑΜΩ ΤΑ ΑΤΟΜΑ…ΟΠΟΙΟ ΠΟΔΑΡΑΚΙ ΚΑΙ ΧΕΡΑΚΙ ΑΠΛΩΣΕΙ…ΤΣΑΚ!!!…ΚΑΙ ΦΑΪ ΣΤΟΥΣ ΧΟΙΡΟΥΣ…ΕΤΣΙ ΣΥΝΤΕΚΝΕ;

  Reply
 25. Ανώνυμος

  ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΡΟΣ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗ.ΟΙ ΔΙΑΤΑΓΕΣ -ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΝΕΙ ΡΟΥΘΟΥΝΙ ΚΡΗΤΙΚΟ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ.ΟΣΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΣΑΣ.ΤΟ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ-ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΚΑΣΑ ΚΑΡΦΩΜΕΝΗ ΣΑΣ ΠΡΟΣΜΕΝΕΙ ΤΟΥ ΞΥΛΟΥΡΗ ΗΞΕΡΕ ΤΙ ΕΛΕΓΕ.ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ

  Reply
 26. Ανώνυμος

  ΕΙΜΑΙ ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑ-ΘΡΕΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΜΟΥ.
  ΓΙ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΟ ΠΑΝΙ ΘΑ ΔΩΣΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ.

  Reply
 27. ελενα

  αν ακομα δεν εχετε καταλαβει πως ητε με τον ενα ητε με τον αλλο τροπο "γραφουν"ιστορια αλαζουν χαρτες πρωσωπα τοτε ειστε μακρυα ακομα!!και ναι ολη η προ[αγανδα δεν ειναι τυχαια !!τιποτα δεν ειναι τυχαιο!!η κρητη ετσι και αλοιως τωρα οπως και πολλα μερη της χωρας ειναι "κομενα" κοματια τυπου αυτονομα…στην πορεια εχει μελετηθει με ποιον τροπο θα κοψουν τα μερη που θελουν σχοινι!!ο τροπος που φτιαχνουν τα πραγματα ειναι …με ταχυδακτιλουργικο τροπο οπως εκαναν παντα!!!σε δυο η τρια χρονια θα τα πουμε ..για αυτο μεχρι τοτε .ολο και κατι θα γινετε ..ολο και κατι θα χανετε…αφυπνηστητε..οτι σασ φαινετε απλο ψακτε το λιγο πιο βαθια!! τιποτα δεν ειναι αυτο που φαινετε και τιποτα δεν ειναι ετσι απο οτι αλοιως….κοιταξτε τους χαρτες που κυκλωφορουν κατα καιρους?τι λενε? και γιατι εχουν βγει?ετσι για να σπαμε πλακα να χαλαμε μελανι?οχι φυσικα σε ολα παιρνουμε μια ιδεα και αυτη μια πρωτη αντιδραση..και μετα βαδιζουν αναλογως..

  Reply
 28. ελενα

  εχουν ταλεντο στην ψευτια και στην διαστρευλωση γενικοτερα οι εβραιοι!οχι μονο η κρητη δεν ηταν κεντρο ιουδαικου πολιτισμο,αλλα οι κρητες το -3100 εγκατασταθηκαν στι παραλιακες πολεις της παλαιστηνης γαζα ασκαλων ακκαδος αζωτος ,γαθ!ο λαος λοιπον που εγκατασταθηκε στα παραλια της παλαιστηνης ηταν οι πελασγοι που αργοτερα εγιναν πελασιτ,φιλισιτ,φιλισταιοι..παλαιστινιοι..ο γολιαθ της "γραφης"ηταν φιλισταιος δηλαδη κρητης και ο δαυηδ χαλδαιος …συνεχιστε το ψαξιμο θα ανακαλυψετε πολλα ψεμματα απο τους εβραιους και ολα μεσα στην "διαθηκη"τους και δικη μας πιστη!

  Reply
 29. Ανώνυμος

  Ο ΣΙΩΝΙΣΤΗΣ ΕΒΡΑΙΟΣ Ο ΣΟΡΟΣ ΤΗΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΕΙ ΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ.Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΗΣ VODAFONE ΚΛΑΣΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ

  Reply
 30. Ανώνυμος

  Καλά , και η VODAFONE είναι μέσα στο παιχνίδι ?
  Ποιός είναι πίσω από την εταιρία αυτή και κινεί τα νήματα ?

  Reply
 31. Ανώνυμος

  ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ , ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΙΜΑΤΙΑ ΜΑΣ !!

  Reply
 32. Ανώνυμος

  ο εβραιοψυχος ρασουλης πρακτορας εχει λυσσαξει χρονια τωρα για την''ανεξαρτησια''της κρητης,για να μπορει να φερνει ανετα στο νησι τον φιλο του τον OSHO τον σπουδαιο γκουρου και φυσικα για να κανει την δουλεια που θελουνε τα αφεντικα του,να παραδωσει ολη τηνν κρητη στα εβραιοαμερικανικα συμφεροντα,ειδικα τωρα που ανακαλυπτονται συνεχεια πετρελαια και φυσικο αεριο!ξυπνατε κρητικοι βοδια σας κοροιδευουν μια χουφτα προδοτες!

  Reply
 33. Ανώνυμος

  ΤΩΡΑ Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.ΤΑ ΛΕΓΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΗΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΨΗΦΗΣΕΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΜΥΑΛΟ…
  ΦΑΤΕ ΤΑ ΣΣΤΗ ΜΑΠΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΕΙΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ…

  Reply
 34. Ανώνυμος

  (από την Ιστορία του Ελληνικού έθνους, τόμος ΙΔ σελ. 199)
  Οι συνθήκες και το…«δημοψήφισμα»
  Σύμφωνα με την συνθήκη του Λονδίνου (η οποία δεν επικυρώθηκε, καθώς μεσολάβησε ο Α’ Βαλκανικός Πόλεμος, ήταν όμως δεσμευτική για τους Σύμμαχους), μεταξύ άλλων αποφασίζεται η απελευθέρωση της Κρήτης από την Τουρκία (η οποία παραιτήθηκε όλων των δικαιωμάτων της στο νησί, εκχωρώντας τα προσωρινά στους Βαλκανικούς Συμμάχους) και στην ουσία ανοίγει ο δρόμος για την ένωση του νησιού με την Ελλάδα, με εγγυήτριες τις Μεγάλες Δυνάμεις (Αγγλία, Γαλλία, Ρωσία, Ιταλία).
  Στο σημείο αυτό αρχίζει η παραφιλολογία με την υποτιθέμενη ύπαρξη ενός όρου στην συνθήκη, η οποία προέβλεπε την διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην Κρήτη σε 100 χρόνια (δηλαδή το 2013), μέσω του οποίου οι κάτοικοι της Κρήτης θα αποφάσιζαν αν η Κρήτη θα παρέμενε ενωμένη με την Ελλάδα, ή θα προχωρούσε σαν ανεξάρτητο κράτος.
  Ο όρος αυτός είναι παντελώς ανύπαρκτος. Η συνθήκη του Λονδίνου είναι σαφής και δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες. Οι υποκινητές της «Ανεξάρτητης Κρήτης» και κυρίως αυτοί που τους ακολουθούν (παίζοντας εκούσια ή ακούσια το παιχνίδι τους), φαίνεται να έχουν σ’ αυτό το σημείο κάποια σοβαρά κενά ιστορικής γνώσης, καθώς αγνοούν ότι με την Συνθήκη του Λονδίνου, τυπικά τουλάχιστον, δεν έγινε η Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα (απλώς η Κρήτη πέρασε σε ένα σύντομο μεταβατικό στάδιο «κηδεμονίας», έστω και προσωρινά όπως αναφέρθηκε πριν). Η ύπαρξη λοιπόν ενός υποτιθέμενου συμφωνητικού-σύμβασης, μεταξύ Ελλάδος-Κρήτης, τη δεδομένη στιγμή μάλιστα, μόνο ουτοπική κι εξωπραγματική μπορεί να χαρακτηριστεί. Η πολυπόθητη Ένωση πραγματοποιήθηκε με την Συνθήκη του Βουκουρεστίου που αναφέρεται λίγο παρακάτω.
  Το απόσπασμα από την συνθήκη του Λονδίνου που αφορά την Κρήτη και στο οποίο δεν γίνεται αναφορά σε κανέναν όρο:

  Διαβάστε περισσότερα: http://www.pare-dose.net/?p=48#ixzz1CNDTK8sn

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *