Αυτοκτονία ζεύγους για οικονομικούς λόγους στην Ιταλία

Σε αυτοκτονία για οικονομικούς λόγους οδηγήθηκε ένα ζευγάρι 60χρονων σε χωριό της Ιταλίας, ενώ ο αδελφός της γυναίκας…

έπεσε στη θάλασσα και πνίγηκε μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός.

Κάτοικοι του χωριού Τσιβιτανόβα βρήκαν απαγχονισμένους σήμερα, μέσα στο σπίτι τους, τον 62χρονο Ρομέο Ντιονίζι και την 68χρονη σύζυγό του, Άννα Σοπράντσι. Για την αστυνομία, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για αυτοκτονία για οικονομικούς λόγους.

Η γυναίκα λάμβανε σύνταξη ύψους 500 ευρώ το μήνα αλλά ο Ρομέο είχε μείνει χωρίς δουλειά, δεν είχε δικαίωμα για επίδομα ανεργίας και δεν είχε συμπληρώσει τα χρόνια για να πάρει σύνταξη. Τους τελευταίους μήνες άρχισε και πάλι να δουλεύει σε οικοδομές, αλλά δεν είχε πληρωθεί από το Σεπτέμβρη.

Ο αδελφός της γυναίκας, Τζουζέπε Σοπράντσι, 73 ετών, επίσης συνταξιούχος, μόλις έμαθε ότι ο Ρομέο και η Άννα ήταν νεκροί, έπεσε στη θάλασσα και πνίγηκε. Οι διασώστες κατάφεραν μόνο να ανασύρουν το άψυχο κορμί του.

Το ανδρόγυνο φαίνεται ότι είχε προετοιμάσει με κάθε λεπτομέρεια την αυτοκτονία του. Είχαν αφήσει μάλιστα ένα σημείωμα στο γκαράζ, με το οποίο ζητούσαν συγγνώμη και ενημέρωναν τους γείτονές τους πού θα βρουν τις σορούς τους.

“Προτίμησαν να χαθούν παρά να ζητήσουν βοήθεια, επιδεικνύοντας μια αξιοπρέπεια σε ακραίο βαθμό μέσα σ’ αυτήν την τραγική κατάσταση”, είπε κλαίγοντας ο δήμαρχος Τομάζο Κορβάτα. Ο δήμαρχος κάλεσε το ιταλικό κράτος “να μην εγκαταλείπει του ανθρώπους” και “να σκεφθεί τι συμβαίνει ώστε να αναζητήσει γρήγορα λύσεις”.

“Το δράμα της Τσιβιτανόβα μας φοβίζει” δήλωσε ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, ζητώντας άμεση δράση για την “τραγική” κοινωνική κατάσταση.

Η οικονομική κρίση στην Ιταλία έχει οδηγήσει σε αύξηση των αυτοκτονιών που συνδέονται με οικονομικά προβλήματα, κυρίως στους ανέργους και τους μικροεπιχειρηματίες. Η ανεργία στην Ιταλία, από 7,9% το 2009 έφτασε πέρσι στο 10,9%.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *