Αν εγώ ήμουν Γερμανός δεν θα βοηθούσα την Ελλάδα.

Είναι ώρα και ο έλληνας να αρχίζει να βλέπει τα πράγματα, όχι όπως θα έπρεπε να είναι, αλλά όπως είναι.
Ας γίνουμε λίγο κυνικοί ή ποιό πολιτισμένα, ας δούμε τα πράγματα έτσι όπως πραγματικά είναι.
Αναρωτιέμαι, αν αντιστρέφαμε τα πράγματα και στην θέση της Ελλάδος ήταν η Γερμανία και αντίστοιχα στην θέση της Γερμανίας ήταν η Ελλάδα, η Ελλάδα πως θα…..
συμπεριφερόταν, πως θα χειριζόταν το οικονομικό πρόβλημα της Γερμανίας;
Προσωπικά πιστεύω ότι αν η Ελλάδα ήταν στην θέση της Γερμανίας, θα έπρεπε ακριβώς όπως πράττει και τώρα η Γερμανία.
Τα Κράτη, τα σοβαρά κράτη, δεν είναι φορείς συναισθημάτων ούτε εκπρόσωποι του δικαίου ή της ηθικής, τα Κράτη εκπροσωπούν τα συμφέροντα τους, πολιτικά και οικονομικά, χρησιμοποιώντας θεμιτά και αθέμιτα μέσα.
Αυτοί που βγαίνουν στις τηλεοράσεις, πολιτικοί κόμματα οργανώσεις και τηλεσχολιαστές προσπαθώντας να εξηγήσουν στον κόσμο τα πράγματα με καθωσπρεπισμούς και ιδεοληψίες, αυτοί αν δεν είναι αιθεροβάμονες, είναι σίγουρα βαλτοί, που μόνο κακές υπηρεσίες προσφέρουν στον Έλληνα.
Αυτήν την στιγμή τα συμφέροντα των Γερμανών δεν είναι να σώσουν την Ελλάδα αλλά και καμιά άλλη χώρα, τα συμφέροντα των Γερμανών είναι να αποκομίσουν οικονομικά και πολιτικά οφέλη, προσωρινά και μόνιμα, εις βάρος του συνόλου της υπόλοιπης Ευρώπης.
Προσωρινά λόγο του κέρδους από τους τόκους και μόνιμα, αφού για αυτούς είναι μια μεγάλη ευκαιρία να βάλουν στο χέρι το σύνολο των οικονομικών δραστηριοτήτων της Ελλάδος και όχι μόνο της Ελλάδος, διαμορφώνοντας ταυτόχρονα και την Ευρωπαϊκή πολιτική όπως αυτοί θέλουν.
Αλλά αλήθεια, αν αυτή η Ελλάδα ήταν στην θέση της Γερμανίας, δεν θα έπρεπε και αυτή το ίδιο, ανεξαρτήτως του αν ήταν πρωθυπουργός ο Τσίπρας ο Μιχαλολιάκος ο Σαμαράς, ή η Παπαρίγα;
Είναι κανείς Έλληνας που θα έλεγε όχι, αν δίνονταν στην Ελλάδα η δυνατότητα να διαμορφώσει αυτή την Ευρωπαϊκή πολιτική, η θα έλεγε κάποιος Έλληνας όχι, αν πέντε δέκα ελληνικών συμφερόντων επιχείρησης λάδωναν τους Γερμανούς πολιτικούς εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα δουλειά για τους Έλληνες εργάτες και κέρδη για τους Έλληνες επιχειρηματίες;
Θέλω να πω ότι, ανεξάρτητα του αν μας αρέσει ή όχι, είναι ώρα να προσαρμοστούμε στην σκληρότητα του πραγματικού κόσμου αν θέλουμε να υπάρχουμε ως άτομα ως λαός, ως κοινωνία, ως πολιτισμός.
Την ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να την βλέπουμε ως ένα χώρο για να εξασφαλιστούμε, ούτε για να εξαφανιστούμε.
Την Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να την βλέπομαι ως ένα μέρος που θα πρέπει να διακριθούμε ως άτομα αλλά πολύ περισσότερο ως λαός.
Δεν είναι οι Γερμανοί εχθροί μας, αλλά ούτε και φίλοι μας, απλά διαθέτουν οικονομικό πατριωτισμό και εθνική συνείδηση πράγματα απαραίτητα για όποιον θέλει να έχει λόγο και ρόλο στα πολιτικά και στα οικονομικά προβλήματα του ζωτικού του χώρου.
Αν εγώ ήμουν Γερμανός δεν θα βοηθούσα την Ελλάδα πέραν του σημείου που τα δικά μου συμφέροντα οικονομικά και πολιτικά θα μου όριζαν.
Ας το πάρουμε απόφαση.
Αν δεν παράξουμε προϊόντα, αν δεν καταναλώνουμε τα προϊόντα μας, αν δεν οργανώσουμε την οικονομία μας, αν δεν δουλέψουμε εμείς και όχι οι ξένοι, αν δεν πάρουμε εμείς στα χέρια μας της ντόπιες επιχείρησης, φως δεν θα δούμε.
Κοινός να κοιτάξουμε το σπίτι μας τα προϊόντα μας τα δικά μας συμφέροντα την σημαία μας και να μάθουμε αντί του να ζητούμαι και να φωνασκούμε, να κερδίζουμε με το μυαλό την δουλειά και την δύναμη μας.
Και όσο το εξερχόμενο χρήμα από την Ελλάδα συνεχίσει να είναι περισσότερο του εισερχομένου, τόσο και περισσότερο θα φτωχαίνουμε, ανεξαρτήτως των οικονομικών δεικτών.

Ο κτηνοτρόφος από την Κρήτη.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *