Φιλέτα γλώσσας πανέ

Υλικά για 6 άτομα:

8 φιλέτα γλώσσας κατεψυγμένα
χυμό από 2 λεμόνια
1 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.σ. σουσάμι
3-4 κ.σ. ελαίολαδο
2 αυγά χτυπημένα
αλάτι
πιπέρι
Η εκτέλεση:

Ξεπαγώνουμε τα φιλέτα της γλώσσας και τα μαρινάρουμε με το χυμό λεμονιού για μία ώρα. Αφού μαριναριστούν τα αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές και τα περνάμε ένα – ένα διαδοχικά από το αλεύρι, το αυγό, τη φρυγανιά και τέλος το σουσάμι.
Τοποθετούμε τα φιλέτα σε ένα πυρέξ που το έχουμε αλείψει ελαφρώς με ελαιόλαδο και τα ραντίζουμε με λίγο λαδάκι.
Ψήνουμε για 20-25′ στο γκριλ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι να ροδίσουν απαλά.
Tip: για ένα υγιεινό πιάτο κατάλληλο και για δίαιτα σερβίρουμε με ψητά λαχανικά ή λαχανικά στον ατμό!

post4life.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *