Τα παιδιά των Ενδόξων Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε δύσκολη θέση προσφεύγουν σε μαζικές παραιτήσεις!!

Τα παιδιά των απλών Ελλήνων Πολιτών που στην πλειοψηφία τους ξεκίνησαν από φτωχικά με ασβεστωμένες αυλές και με μοναδικό όραμα να υπηρετήσουν πιστά την Ένδοξη Πατρίδα και αν χρειαστεί να θυσιαστούν για να παραμείνει ελεύθερη, ανεξάρτητη και ακέραία, έχουν περιέλθει σε πολύ δυσμενή θέση και εξαθλίωση εξ΄αιτίας των δολίων χειρισμών των κάθε λογής και…..
χρώματος παλαιοπολιντικάντηδων (λαιηλάτηση ΜΤΣ, περικοπή μισθών και επιδομάτων, προσβολή/απαξίωση από τον ΥΕΘΑ) και τώρα πικραμένοι προσπαθούν να επιβιώσουν στις δραματικές συνθήκες διαβίωσης που έχουν οδηγηθεί και αναζητούν λύσεις και μέσω των παραιτήσεων τους, όπως περιγράφεται στο παρακάτω άρθρο..
Στοιχεία-σοκ για την κατάσταση που επικρατεί στο στράτευμα περιέχονται στην έρευνα που διενήργησε το περιοδικό Monthly Review με τη συνδρομή της εταιρείας δημοσκοπήσεων VPRC.
Σύμφωνα με την έρευνα, το 52% των αξιωματικών και το 65% των υπαξιωματικών σκέπτονται να αποχωρήσουν από τις ένοπλες δυνάμεις την ερχόμενη πενταετία! Σημειώνεται ότι το διάστημα 2005-2009 δήλωσαν παραίτηση 6.500 στελέχη.
Τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες στρατιωτικοί είναι οι οικονομικές αποδοχές και οι μεταθέσεις με ποσοστά που υπερβαίνουν το 90%.

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί το νομοσχέδιο περί ιεραρχίας και προαγωγών που κρίνεται ως ανορθολογικό, αναποτελεσματικό και μη δημοκρατικό σε ποσοστό 63%.

Σε ερώτηση μάλιστα για τον κομματισμό στις ένοπλες δυνάμεις, το 74% δηλώνει ότι είναι υψηλός και μόνο το 22% θεωρεί ότι είναι χαμηλός.

Επίσης, η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών κρίνει μη ικανοποιητική τη λειτουργία της στρατιωτικής ηγεσίας σε ποσοστό 75–82% και της πολιτικής ηγεσίας σε ποσοστό 85–86%.

Ακόμη σύμφωνα με την αποκαλυπτική έρευνα:
* Το 44% των αξιωματικών και το 61% των υπαξιωματικών δεν θα συνιστούσαν τη στρατιωτική σταδιοδρομία σε τρίτους. Το 37% των αξιωματικών και το 56% των υπαξιωματικών είναι δυσαρεστημένοι από τη σταδιοδρομία τους.
*Το 66% των αξιωματικών και το 91% των υπαξιωματικών είναι υπέρ του συνδικαλισμού στις ένοπλες δυνάμεις, ενώ υπέρ του θεσμού του συνηγόρου του στρατιωτικού τάσσεται το 88% των αξιωματικών και το 94% των υπαξιωματικών.
* Το 68% των αξιωματικών και το 37% των υπαξιωματικών θεωρούν ότι η ιδιότητα του στρατιωτικού είναι λειτούργημα.
* Το 56% των αξιωματικών και το 70% των υπαξιωματικών πιστεύουν ότι η κοινωνία στηρίζει λίγο ή καθόλου τις ένοπλες δυνάμεις.
Ακόμη οι στρατιωτικοί θεωρούν, σε ποσοστό 84%, ότι θα χειροτερεύσει το επίπεδο των υπηρεσιών των στρατιωτικών νοσοκομείων με την είσοδό τους στο ΕΣΥ ενώ με οριακή πλειοψηφία τάσσονται κατά της ενοποίησης των τριών μετοχικών ταμείων.

Ενδιαφέρουσα είναι και η άποψή τους για το επίπεδο εκπαίδευσης των στρατιωτών, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι επαρκής σε ποσοστό 83%!
Η έρευνα διεξήχθη την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2010 και υπήρξαν απαντήσεις από 750 αξιωματικούς και 676 υπαξιωματικούς. Οι περιοχές διεξαγωγής της έρευνας ήταν η Αττική, η Θεσσαλία, η Θράκη, η Κρήτη και τρία νησιά του Αιγαίου.

http://kanena2010.blogspot.com/
.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

10 Comments

 1. Ανώνυμος

  ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ή ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ.

  ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΟ "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ" ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ.

  ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

  ΟΠΟΙΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ.

  ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ;;; ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΣΟΒΑΡΑ.

  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΗΨΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ.

  ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΝΕΛΘΟΥΜΕ ΘΑ ΕΚΛΕΙΨΟΥΜΕ.

  ΚΟΥΡΗΤΗΣ
  ISXYS.BLOGSPOT.COM

  Reply
 2. Ανώνυμος

  μηπως να τον καταργησουμε το στρατο οπως λενε οι παλιοαδερφες αριστεροι του συν???τι θα πει πηγατε στρατο και ειδατε τι κανουνε οι στρατιωτικοι???ο στρατος δεν ειναι ουτε κατασκηνωση ουτε παρθεναγωγιο!!! και δε νομιζω τα 1000 και 1200€ των στρατιωτικων που δουλευουν 250-300 ωρες το μηνα φτωχυναν το κρατος!!δεν πηραν κανεναν απο το αυτι και τον βαλανε να γινει στρατιωτικος!!και δεν θεωρειται υπαλληλος, αλλα λειτουργος και αγωνιστης της πατριδας και του εθνους!!οσο για τις προσοχες που σχολιασε καποιος, αν εισαι υπαλληλος σε μαγαζι και το αφεντικο σου δωσει εντολη εσυ προφανως την εκτελεις εκτος και αν εισαι τιποτα τεμπελης που σε ταιζει ο μπαμπας και ξυπνας καθε πρωι 11:00 για να πας καφετερεια και να λες εξυπναδες!!!!

  Reply
 3. Ανώνυμος

  ΟΣΟΙ ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΡΑΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ "ΒΑΡΑΝΕ" ΠΡΟΣΟΧΕΣ

  ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΡΑΤΗΓΕ ΜΟΥ

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *