Μυστικά γκάλοπ εκνευρίζουν Σαμαρά – Βενιζέλο

Οι φανερές και πολύ περισσότερο οι μυστικές δημοσκοπήσεις που φτάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου δείχνουν ότι πολύ δύσκολα η παρούσα κυβέρνηση θα αντέξει ως τον ερχόμενο Φλεβάρη – Μάρτη καθώς η
επιχείριση αναστροφής του αρνητικού κλίματος μετά την ψήφο εμπιστοσύνης δεν απέφερε θετικά αποτελέσματα. Οι πολίτες εμφανίζονται ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι για κατάσταση στην κοινωνία (υπερφορολόγηση, ανεργία, φτώχεια κλπ) και σε μεγάλο βαθμό επιθυμούν πρόωρες εκλογές για να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο.
Οι ερωτώμενοι πολίτες κρίνουν αρνητικά το ¨τρικ¨ Σαμαρά για δήθεν έξοδο από το μνημόνιο και την συνέχεια της εποπτείας με άλλο όνομα όπως αναφέρουν Λαγκάρντ, Τόμσεν κλπ., και ζητούν κάτι επιτέλους να γίνει σ αυτό τον τόπο για να αναστραφεί η περαιτέρω βύθιση και η διάλυση της κοινωνίας.
Τα αποτελέσματα 3  μυστικών δημοσκοπήσεων που έχουν φτάσει στο πρωθυπουργικό γραφείο προκαλούν ιδιαίτερο εκνευρισμό στο κυβερνητικό επιτελείο που βλέπει να πέφτουν στο κενό όλες οι προσπάθειες για αναστροφή του κακού πολιτικού κλίματος. Ακόμη και η καθυστέρηση των φοροελαφρύνσεων που έχουν αναγγελθεί από τον περασμένο Μάϊο και ακόμη δεν έχουν υλοποιηθεί σχολιάζεται αρνητικά Επιπλέον αυτό που καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις είναι η σύγχυση και οι διαφωνίες που επικρατούν ανάμεσα στα υπουργεία . Στο ερώτημα αν είστε ικανοποιημένοι από την λειτουργία της κυβέρνησης η απάντηση όχι καταγράφει συντριπτικό ποσοστό.
Ολα αυτά δείχνουν ότι κερδίζει έδαφος η δήλωση του Α. Τσίπρα ότι ¨αυτή  η κυβέρνηση έχει ημερομηνία λήξης¨ καθώς τα δισεπίλυτα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί δυσκολεύουν ακομη πιο πολύ τις κινήσεις του δίδυμου Σαμαρά – Βενιζέλου που αναζητούν εναγωνίως διέξοδο διαφυγής. Κρίσιμα για τις πολιτικές εξελίξεις θεωρούνται τα stress tests των τραπεζών που θα ανακοινωθούν στις 26 Οκτωβρίου και θα δείξουν κατά πόσο η οικονομία θα μπορεί να ελπίζει σε τραπεζικκή βοήθεια. Ανοιχτό συνεχίζει να παραμένει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

http://www.sofokleousin.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *