Πανικός στο κέντρο της Αθήνας από ισχυρή έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο (βίντεο και φωτό)

Αποκλεισμένο το κέντρο

Λαχτάρισαν οι Αθηναίοι σήμερα το πρωί, από τον εκκωφαντικό θόρυβο που ακούστηκε στις 6 η ώρα, μετά την έκρηξη…

του  παγιδευμένου αυτοκινήτου με τα 75 κιλά εκρηκτικών έξω από το υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδας στην οδό Πανεπιστημίου.

Οι δράστες είχαν κάνει δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στις 05:15 περίπου και είχαν δώσει διορία 45 λεπτών για την έκρηξη. Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας έσπευσαν στο σημείο και απέκλεισαν την περιοχή.

Αποκλεισμένο το κέντρο της Αθήνας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και των πυροτεχνουργών του ΤΕΕΜ, στο σημείο που έγινε η έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου, έξω από την Τράπεζα της Ελλάδας, στην οδό Αμερικής 4.

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής έχουν αρχίσει ήδη τη συλλογή πληροφοριών και στοιχείων από την περιοχή, προκειμένου να διευκρινίσουν πώς κινήθηκαν οι δράστες.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ένα άτομο πλησίασε στο υποκατάστημα της τράπεζας, στάθμευσε το αυτοκίνητο και εξαφανίστηκε, ενώ λίγα λεπτά μετά έγιναν τα τηλεφωνήματα. Σημειώνεται ότι, στο σημείο που άφησαν το αυτοκίνητο απαγορεύεται αυστηρά η στάθμευση Ι.Χ και η περιοχή θεωρείται από τις πλέον φυλασσόμενες, λόγω των οργανισμών και των επιχειρήσεων που βρίσκονται εκεί.

Καθώς η περιοχή είναι πυκνοδομημένη και οι δρόμοι στενοί, το ωστικό κύμα από την έκρηξη εγκλωβίστηκε με αποτέλεσμα να έχουν σπάσει όλα τα τζάμια κτιρίων σε αρκετά μεγάλη ακτίνα γύρω από την Τράπεζα της Ελλάδας. Είναι χαρακτηριστικό ότι μάρτυρες ανέφεραν ότι έσπασαν ακόμη και τα τζάμια κτιρίων που βρίσκονται στην οδό Βουλής.

Εντωμεταξύ το κέντρο της Αθήνας παραμένει κλειστό. Πανεπιστημίου, Σταδίου και Αμερικής είναι αποκλεισμένες από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις καθώς ολόκληρη η περιοχή ερευνάται από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *