Ο Παπανδρέου οραματίζεται την ίδρυση διεθνούς Πανεπιστημίου τους πρόποδες του Ολύμπου

Ο Παπανδρέου οραματίζεται την ίδρυση διεθνούς Πανεπιστημίου τους πρόποδες του ΟλύμπουΌταν δεν ανασχεδιάζει την Ευρώπη στο Χάρβαρντ, οραματίζεται την ίδρυση διεθνούς ….
Πανεπιστημίου τους πρόποδες του Ολύμπου!

Ο λόγος για τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ο οποίος εξέπληξε αρκετούς με τη χθεσινή του παρουσία στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής η οποία ασχολήθηκε με τοι ζήτημα της ίδρυσης στην Πιερία, Διεθνούς Ιδρύματος Κλασικών Σπουδών και Ερευνών με την επωνυμία «Olympic School of Mythology – Olympic Academy of Classical Studies».

Δεν είναι σαφές για ποιον λόγο ο Γιώργος Παπανδρέου επέλεξε το συγκεκριμένο θέμα για να κάνει την πρώτη του παρέμβαση στη Βουλή μετά την πολυήμερη απουσία του στο εξωτερικό αν και δεν πρέπει να παραβλέψουμε ότι ο πρώην πρωθυπουργός συνεχίζει να παρακολουθεί την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα με τρόπο που προσιδιάζει στην παροιμιώδη αταραξία που χαρακτήριζε τους «θεούς» του Ολύμπου.

Ο κ. Παπανδρέου παίρνοντας το λόγο στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι το εν λόγω «διεθνές ίδρυμα» θα αποτελέσει «κέντρο παραγωγής πολιτικής», ενώ επεσήμανε πως «πρέπει να αναδείξουμε την Ελλάδα, προβάλλοντας τη μόνη υπεραξία που μπορούμε να δημιουργήσουμε με μικρό κόστος και που αφορά πυλώνες του πολιτισμού μας».

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *