από τις προμήθειες δεσμώτης…

Λένε πως η ιστορία επαναλαμβάνεται!


Θεόφιλος Αιγινήτης

Το τι μπορούμε να διδαχθούμε από την ιστορία το έχω γράψει και άλλες φορές, αλλά μαθαίνουμε μόνο όταν θέλουμε να μάθουμε και θυμόμαστε τα διδάγματά της όταν πλέον είναι αργά…
Σε άρθρο μου στις 27/3/11 με τίτλο “Σόλων-Σόλων-Σόλων” είχα αναφερθεί στην περίπτωση του Κροίσου που υπερήφανος επεδείκνυε τα πλούτη του στο Σόλωνα και εκείνος του είπε: “μηδένα προ του τέλους μακάριζε”.


Τότε δεν υπήρχε ο ΣΔΟΕ, αλλά υπήρχε ο Κύρος, που σκέφτηκε, εδώ μωρέ υπάρχει πλούτος, κάτσε να του τον βουτήξω. Και του τον βούτηξε κάνοντας πόλεμο και πιάνοντας τον Κροίσο αιχμάλωτο.
Ο Κροίσος έφαγε το κεφάλι του από την απληστία του και την υπεροψία του.

Τα ίδια έπαθε και ο Άκης. Ανακατεύτηκε με την πολιτική, πρωθυπουργός κόντεψε να γίνει, πάμπλουτος και πανίσχυρος έγινε, πολλά μυστικά γνώριζε, ποιόν να φοβηθεί;

Κι’ όμως το κακό τον βρήκε γιατί δεν είχε διαβάσει φαίνεται ιστορία και επεδείκνυε με υπεροψία τα πλούτη του κάνοντας προκλητική και σπάταλη ζωή.

Ενώ οι πολλοί δουλεύουμε για να ζήσουμε, αυτός ζούσε για να πλουτίζει εις βάρος αυτών που δουλεύουν και παράγουν τα αγαθά για να επιβιώσουν.

Οι προμήθειες πέφτανε βροχή, το κόστος των ανατιμήσεων έπεφτε στις πλάτες του λαού και του Άκη τούπεσε κατακούτελα ο γεροντοέρωτας και την πάτησε.

Νόμιζε πως με τις παραγραφές που είχαν νομοθετήσει αυτός και το σινάφι του, θα γλύτωνε και θα απολάμβανε τον πακτωλό των χρημάτων που άρπαξε ασελγώντας εις βάρος του ελληνικού λαού, με την κυρία που του πούλησε έρωτα για να τον ξεπουπουλιάσει.

Βρεθήκανε όμως δυο έντιμοι εισαγγελείς με ……. και του την φορέσανε.

Οι απειλές του για αποκαλύψεις δεν φόβισαν κανένα και τώρα τον βλέπουμε με χειροπέδες στα χέρια να μπαινοβγαίνει, ένα αξιολύπητο ερείπιο, στις κλούβες τις αστυνομίας και να ψιθυρίζει ότι είναι αθώος και πως για όλα φταίνε οι πολιτικοί του αντίπαλοι. Σα δεν ντρέπεται !

Τώρα για να επέλθει πλήρης κάθαρση και ικανοποίηση του χορού στην τραγωδία του ελληνικού λαού που παίζεται, πρέπει να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές το δρόμο που χάραξε και ακολούθησε η δικαιοσύνη για τον άπληστο Άκη Τσοχατζόπουλο.

Αυτό είναι το πρέπει, αλλά θα γίνει έτσι, ή θα την γλυτώσει ό ένας γιατί τον προστατεύει η Γερμανία και ο άλλος γιατί είναι άνθρωπος των Αμερικάνων σε διατεταγμένη υπηρεσία;

Αλλά και ο τρίτος της παρέας που υποδύεται σήμερα τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τον υπουργό εξωτερικών, πρέπει οι έντιμοι πολιτικοί αν υπάρχουν, να τον απομονώσουν και οι εναπομείναντες “πρόθυμοι ηλίθιοι” να δώσουν ξανά την ψήφο τους στον άνθρωπο που με τα ακατάσχετα μπλά μπλά του, έβαλε το χέρι του με τις λεγόμενες συνταγματικές γνώσεις που διαθέτει, να βουτηχτεί ο λαός μέχρι το λαιμό στο χρέος.

Για να επέλθει η τελική ικανοποίηση στον ελληνικό λαό θα πρέπει να τους δούμε όλους στο εδώλιο και να επιστρέφουν τα χρήματα που μας βουτήξανε.
tonoikaipnevmata.wordpress.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *