Λύθηκε το μυστήριο της εκτόξευσης πυραύλου στην Αν. Μεσόγειο

Λύθηκε τελικά το μυστήριο με την εκτόξευση πυραύλου καθώς νωρίτερα σήμερα είχε προσλάβει διαστάσεις πολεμικού θρίλερ.

Το Ισραήλ παραδέχθηκε πως προχώρησε στη Μεσόγειο στη δοκιμή ενός υποστηριζόμενου από τις ΗΠΑ πυραυλικού συστήματος, αλλά δεν ανακοίνωσε την ….
εκτόξευση εκ των προτέρων, με αποτέλεσμα να είναι η Ρωσία αυτή η οποία από το πρωί αποκάλυψε πως εκτοξεύθηκε πύραυλος. Η ρωσική αποκάλυψη κράτησε όλο τον κόσμο σε αγωνία, την ώρα που οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσουν επίθεση στη Συρία.

Η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε το πρωί και αναφέρθηκε πρώτα από τα μέσα ενημέρωσης της Μόσχας, σύμφωνα με τα οποία δύο βαλλιστικά «αντικείμενα» εκτοξεύθηκαν προς ανατολάς από την κεντρική Μεσόγειο, δηλαδή χονδρικά προς την κατεύθυνση της Συρίας.

Η είδηση αναστάτωσε τις αγορές έως ότου το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι το ίδιο, μαζί με μια ομάδα του Πενταγώνου, πραγματοποίησαν δοκιμαστική εκτόξευση ενός πυραύλου Σπάροου. Ο Σπάροου, ο οποίος μιμείται τους μακρού βεληνεκούς πυραύλους της Συρίας και του Ιράν, χρησιμοποιείται για σκοποβολή από την υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ ισραηλινή πυραυλική ασπίδα Άροου.

«Το Ισραήλ εκτοξεύει τακτικά πυραύλους ή μη επανδρωμένα αεροπλάνα στα ανοικτά των ακτών του για να δοκιμάσει τις βαλλιστικές αμυντικές ικανότητές του», δήλωσε αμερικανός αξιωματούχος στην Ουάσινγκτον.

Στο Ισραήλ, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου αναφέρθηκε σήμερα στα αντιπυραυλικά συστήματα της χώρας του χαρακτηρίζοντάς τα «σιδερένιο τείχος». «Αυτά τα πράγματα μας δίνουν τη δύναμη να προστατευθούμε και όποιος σκέφτεται να μας βλάψει θα ήταν καλύτερα γι” αυτόν να μην το κάνει», δήλωσε σε ομιλία του.

http://rizopoulospost.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *