Γυμναστείτε έστω και για δέκα λεπτά τη μέρα

Δε χρειάζεται να δηλώσετε συμμετοχή σε μαραθώνιο, ή να σηκώνετε βάρη σαν άλλοι bodybuilder για να προστατέψετε τον οργανισμό σας από την εμφάνιση καρδιακών και εγκεφαλικών…

Το μόνο που χρειάζεται είναι να αφιερώνετε έστω και δέκα λεπτά την ημέρα σε κάποια σωματική δραστηριότητα.

Δέκα λεπτά άσκησης τη μέρα αρκούν για να μειωθεί σημαντικά ο κίνδυνος εμφάνισης καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού, σύμφωνα με την οργάνωση British Heart Foundation.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, οι μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά μας αποτελούν «κλειδί» για τη βελτίωση του τρόπου ζωής.

Η οργάνωση διεξήγαγε μια έρευνα και βρήκε, ότι λιγότερο από ένα τρίτο (30%) του ενήλικου πληθυσμού της Αγγλίας καταναλώνει πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα. Ακόμη, το ένα τρίτο των ανδρών και σχεδόν οι μισές γυναίκες δεν αφιερώνουν 2,5 ώρες –όπως συστήνουν οι ειδικοί- την εβδομάδα σε κάποια σωματική δραστηριότητα.

Η έλλειψη χρόνου και κινήτρου αποτελούν τις συνηθέστερες δικαιολογίες που αναφέρουν οι άνθρωποι ως δικαιολογία για τη μη ανάληψη δράσης και την υιοθέτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής.

Η έρευνα έδειξε, ότι το 41% των ανθρώπων παραδέχονται πως ανησυχούν για τα αποτελέσματα που θα έχει στην υγεία τους η τρέχουσα διατροφή και οι συνήθειές τους ως προς την έλλειψη γυμναστικής. Σχεδόν το 23% δήλωσε ότι οι οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις αποτελούν εμπόδια στο να καταφέρουν να ακολουθήσουν ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Η οργάνωση BHF ενθαρρύνει τους ανθρώπους να ξεκινούν με «μικρά βήματα», αφιερώνοντας μόλις 10 λεπτά την ημέρα για να κάνουν μικρές αλλαγές προς την υιοθέτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής.

Ακόμη και η μικρές «ποσότητες» άσκησης, όπως για παράδειγμα η ορθοστασία, μπορεί να έχουν πολύ θετικές επιπτώσεις στον οργανισμό. Ο Dr Mike Loosemore δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα, ότι η ορθοστασία για τρεις ώρες ην ημέρα είναι το ίδιο καλή, όσο αν θα έτρεχε κανείς σε τρεις μαραθώνιους το χρόνο.

medicalnews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *