Ο Μαντέλα και ο διζωνικός ρατσισμός

Παντελής Νικολαϊδης


Ενώ το τελευταίο ρατσιστικό καθεστώς αυτό της Νότιας Αφρικής έχει καταλυθεί το 1994 με την ιστορική συμφωνία Νέλσον Μαντέλα και Φρεντερίκ Ντε Κλέρκ σήμερα γίνεται προσπάθεια να νεκραναστήσουμε ένα νέο απαρτχάιντ σε μιαν Ευρωπαϊκή χώρα…

Η διζωνική η οποία εδώ και καιρό μας προβάλουν «ως αδήριτη ανάγκη» δεν είναι τίποτε άλλο από μια νέα μορφή ρατσισμού, αφού στην Κύπρο τα πολιτικά δικαιώματα των πολιτών της θα κατανέμονται βάσει εθνικό-θρησκευτικών χαρακτηριστικών. Θα αποκλείονται εσαεί βασικά ανθρώπινα δικαιώματα όπως της περιουσίας , της εγκατάστασης καθώς και του εκλέγειν και του εκλέγεσθε σε όλους ανεξαίρετα τους πολίτες.

Γι’ αυτό οι πολίτες αυτού του τόπου παρ’ όλη την εν πολλοίς τεχνητή οικονομική κρίση που βιώνουν δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να υποκύψουν και να δεχτούν καμιά διζωνική νέο-Ανανική λύση που αναβιώνει το ρατσισμό στην πατρίδα μας.

Να «αναχαιτίσουμε» τον εποικισμό δια της νομιμοποίησης του
Πραγματικά είναι εξωφρενική η λογική (αν μπορεί να ονομαστεί λογική) των κηρύκων του ενδοτισμού και της υποταγής. (Αυτών δηλαδή που τους εκφράζουν και τους αντιπροσωπεύουν οι πολιτικές του εξευμενισμού της Τουρκίας δια των αγωγών, του φθηνού αερίου και άλλων παρομοίων ανοησιών)

Εν ολίγοις εισηγούνται να αναχαιτίσουμε τον εποικισμό και άλλα παράγωγα της κατοχής δια της ολικής και ισοπεδωτικής νομιμοποίησης του, όπως αυτό ορίζεται και καθορίζεται μέσα από το τερατούργημα του ρατσιστικού εφευρήματος της ΔΔΟ.

Επίσης κάποιοι επαναλαμβάνοντας το γνωστό τροπάρι, ρωτούν τι πραγματικά εισηγούμαστε; Πολύ-πολύ απλά απαντούμε: θέλουμε πλήρη και ολική εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για όλους τους νόμιμους κατοίκους αυτού του τόπου όπως αυτά έχουν αναγνωριστεί και εφαρμοστεί σε όλους ανεξαίρετα τους έγχρωμους της Ν. Αφρικής.

Για κάποιους από εμάς το δικαίωμα να ζήσουμε, αν το θελήσουμε, στην Κερύνεια έστω και αν δεν είναι ο τόπος της καταγωγής μας είναι αδιαπραγμάτευτο. Για κάποιους όμως αυτό ονομάζεται χωρίς ντροπή «εθνικισμός». Αν όμως αυτό είναι εθνικισμός δηλώνουμε αθεράπευτοι και ασυμβίβαστοι «εθνικιστές» και δηλώνουμε περήφανοι γι’ αυτό.

Διζωνική σημαίνει διχοτόμηση
Τα επιστρατευμένα δημοσιογραφικά γιουσουφάκια έχουν αναλάβει σε διπλανές αναρτήσεις να μας πείσουν για τα «θετικά» της ΔΔΟ, δηλαδή της σταύρωσης και της οριστικής κρατικής και εθνικής μας θανάτωσης. Οι επιστρατευμένοι και εξαγορασμένοι δημοσιογράφοι, οι οποίοι μέσα από τη «χαριστική και σικέ» δημοσιογραφία έχουν τη δική τους ξεχωριστή συνεισφορά στην εκλογή του ΝΑ στην προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, προχωρούν στην υλοποίηση του επόμενου κατ’ εντολή στόχου τους.

Οι επιστρατευμένοι δημοσιογράφοι, τους οποίους θυμάστε από τις στημένες συνεντεύξεις που έκαναν με τον νυν πρόεδρο της Δημοκρατίας, μέσα από έωλες και αβάσιμες επιχειρηματολογίες μας θέτουν το ψευδοδίλλημα «ΔΔΔ ή διχοτόμηση».

Όμως όσοι έχουν θέσεις που αποκλείουν το δικαίωμα όχι μόνο των Κερυνειωτών αλλά και του κάθε νόμιμου κάτοικου να ζήσει στην Κερύνεια (ή οπουδήποτε αλλού) που προνοείται μέσα από τη ρατσιστικού περιεχομένου ΔΔΟ είναι νεροκουβαλητές στο μύλο της διχοτόμησης και των πολιτικών της Τουρκίας.

Παντελής Νικολαϊδης

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *