“Οχι στις αυξήσεις”

Ανακοίνωση ”μεταμέλειας” εξέδωσε και ο Σύνδεσμος Αλευροβιομηχάνων Ελλάδος μετά την εξέταση των ασφαλιστικών μέτρων κατά της αλευροβιομηχανίας από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Ο σύνδεσμος αναφερόμενος στην από 13.08.2010 Ανακοίνωση σχετικά με την επίπτωση της τιμής σιτηρών επί των τιμών του αλεύρου…δηλώνει κατηγορηματικώς ότι σε καμία περίπτωση δεν είχε την πρόθεση να προτρέψει, oύτε και θα προτρέψει ή θα συστήσει στο μέλλον, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, στα μέλη του την αναπροσαρμογή των τιμών των αλεύρων.
Καλεί τα μέλη του να μην λάβουν καθόλου υπόψη την προαναφερθείσα ανακοίνωση και να χαράσσουν αυτόνομα και ανταγωνιστικά την τιμολογιακή και την εν γένει επιχειρηματική τους πολιτική.
Σημειώνεται ότι η παρούσα ανακοίνωση λαμβάνει χώρα κατόπιν της από 8.9.2010 αποφάσεως της Επιτροπής Ανταγωνισμού, περί αποδοχής δεσμεύσεων που προτάθηκαν από τον Σύνδεσμο Αλευροβιομηχάνων της Ελλάδος.

Aρτοποιοί: Δεν θα γίνουν αυξησεις στο ψωμί

Την δήλωση ότι δεν υπάρχει πρόθεση από τους αρτοποιούς να προχωρήσουν σε αυξήσεις έστω και αν υπάρχουν πιέσεις, απέσπασε ο υφυπουργός Εμπορίου κ. Ντ. Ρόβλιας κατά τη διάρκεια της σημερινής τους συνάντησης με αφορμή τις αυξήσεις που έχουν επιβληθεί από ορισμένες αλευροβιομηχανίες στην τιμή των αλεύρων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας η συνάντηση του υφυπουργού κ. Ρόβλια και του γενικού γραμματέα Εμπορίου κ. Στ. Κομνηνού με εκπροσώπους του κλάδου των αρτοποιών κατέληξε σε ”δέσμευση της Ομοσπονδίας Αρτοποιών, ότι, παρά τις πιέσεις που δέχεται ο κλάδος των αρτοποιών εξαιτίας των αυξήσεων στα σιτηρά, η τιμή του ψωμιού θα παραμείνει σταθερή και δεν θα προκύψουν αυξήσεις”.

Υπενθυμίζεται ότι από τους κοστολογικούς ελέγχους της γενικής γραμματείας Εμπορίου είχαν εντοπιστεί αυξήσεις σε αρτοποιεία εξαιτίας των αυξήσεων στην τιμή των αλεύρων από ορισμένους μύλους.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν εκτός από τις αυξήσεις και όλα τα θέματα που αφορούν στον κλάδο και τις πρόσφατες εξελίξεις γύρω από τα άλευρα και συμμετείχαν στη σύσκεψη το προεδρείο της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος και των Συνδέσμων Αρτοποιών Αθήνας και Πειραιά.
ΑΠΕ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *