Σε αδιέξοδο ο Ν.Έρογλου και οι Τουρκοκύπριοι

Για αθέτηση των υποσχέσεων της διεθνής κοινότητας για άρση της λεγόμενης απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων μετά το δημοψήφισμα για το σχέδιο Ανάν τον Απρίλιο του 2004, μιλάει τώρα ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου, μετά την απόρριψη από τους Κύπριους των εξωφρενικών τουρκοκυπρικών προτάσεων.
Σε επιστολές που…..
απέστειλε προς τον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών και αξιωματούχους της ΕΕ, αλλά και χωρών που εμπλέκονται στο Κυπριακό, ο τουρκοκύπριος ηγέτης αναφέρει ότι η λύση θα αποτελεί συμβιβασμό και θα συμβάλει στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Στην επιστολή του προς τον ΓΓ ο κ. Έρογλου αναφέρει ότι η απόφαση των Τουρκοκυπρίων να ψηφίσουν υπέρ του Σχεδίου Ανάν «δεν ήταν εύκολη, αφού σήμαινε παραχωρήσεις, παράπονα και δυσκολίες».

Πρόσθεσε ακόμα ότι παρά την απογοήτευση των τουρκοκυπρίων μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και όλα τα επακόλουθα, η βούληση τους για λύση παραμένει αμετάβλητη. Ωστόσο σημειώνει πως «οι αρνητικές εξελίξεις έχουν μειώσει την πίστη των Τουρκοκυπρίων για λύση».

Ο κ. Έρογλου εκτιμά ότι χρειάζεται να δοθεί περισσότερη προσοχή προκειμένου να εξευρεθεί μια διαρκής λύση του Κυπριακού.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *