Αναψυκτικά: Οι γλυκαντικές ουσίες οδηγούν στην παχυσαρκία;

Το μέγεθος της μέσης ενός ανθρώπου που κατανάλωνε κατά κόρων διαιτητικά αεριούχα ποτά αυξήθηκε κατά μέσο όρο 3,16 ίντσες σε ένα διάστημα 9 ετών. Χρόνια τώρα φωνάζουν οι διατροφολόγοι για τα αναψυκτικά. Τι είναι όμως αυτό, που τους κάνει να μας αποτρέπουν από την κατανάλωσή τους;

Μα οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες φυσικά, που συνδέονται άμεση με την κοιλιακή παχυσαρκία. Για του λόγου το αληθές, μια νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Τέξας και συγκεκριμένα από το τμήμα Health Science Centre στο Σαν Αντόνιο, προέβη σε μια απίστευτη ανακάλυψη.

Το μέγεθος της μέσης ενός ανθρώπου που κατανάλωνε κατά κόρων διαιτητικά αεριούχα ποτά (τα διαιτητικά είναι αυτά που περιέχουν τις τεχνητές ουσίες) αυξήθηκε κατά μέσο όρο 3,16 ίντσες σε ένα διάστημα 9 ετών – αυξήθηκε δηλαδή τρεις φορές περισσότερο από ό, τι σε ανθρώπους που απέφευγαν την κατανάλωση ανθρακούχων ποτών. Μάλιστα, η επικεφαλής της έρευνας Sharon Fowler, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της Αμερικανικής Γηριατρικής Εταιρείας, είπε: «το ότι τα ανθρακούχα ποτά μπορεί να μην έχουν θερμίδες δεν σημαίνει ότι μπορεί να μην έχουν και συνέπειες στην υγεία μας».

Πηγη protothema

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *