Τελευταία Νέα

Δένδιας: Το κράτος δικαίου δεν είναι γυμνό και ανήμπορο (βίντεο)

Η Χρυσή Αυγή εισπράττει την απάντηση από το κράτος δικαίου, δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, αναφερόμενος στις συλλήψεις των βασικών μελών της εγκληματικής – σύμφωνα με το πόρισμα του εισαγγελέα, οργάνωσης…

Επισήμανε ότι η χθεσινή ημέρα ήταν ιστορική σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο…

Ο υπουργός τόνισε ότι δεν θα γίνουν ανεκτά τα τάγματα εφόδου, σημειώνοντας πως το κράτος δικαίου δεν είναι γυμνό και ανήμπορο, απέναντι στη χυδαία απειλή της άλογης βίας

“Στην Ελλάδα δεν υπάρχει χώρος για εγκληματικές οργανώσεις” είπε και εξέφρασε βαθιά ευγνωμοσύνη και σεβασμό στην Ελληνική Δικαιοσύνη και την Αστυνομία.

“Η Δικαιοσύνη έκανε το καθήκον της για την προάσπιση της δημοκρατίας” δήλωσε το Σάββατο το μεσημέρι ο κ. Δένδιας μετά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου.

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού

«Το Κράτος Δικαίου επιβάλλει τη νομιμότητα προς όλους. Η Πολιτεία, ήρθη στο ύψος των περιστάσεων και επιτέλεσε στο ακέραιο το δημοκρατικό καθήκον της. Διαβεβαιώνω την ελληνική κοινωνία ότι η έρευνα δεν σταματάει εδώ. Κατ’ εντολήν του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά θα συνεχισθεί προς πάσα κατεύθυνση και θα ολοκληρωθεί.

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει χώρος για εγκληματικές οργανώσεις που με τον μανδύα του πολιτικού κόμματος επιχειρούν να αλώσουν τη ζωή της χώρας, να υπονομεύσουν τους θεσμούς της Πολιτείας, να υποκινήσουν φυλετικό μίσος, να αμφισβητήσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και να διασαλεύσουν την κοινωνική ειρήνη.

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντά μου διακήρυξα στο Κοινοβούλιο ότι στην Ελλάδα δεν γίνονται ανεκτά τάγματα εφόδου. Παρά ταύτα η Χρυσή Αυγή επιχείρησε να δοκιμάσει τις αντοχές της Δημοκρατίας. Εισπράττει σήμερα την απάντηση από το Κράτος Δικαίου.

Η μηνυτήρια αναφορά μου προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου είχε επισημάνει προς την Ελληνική Δικαιοσύνη τη δυνατότητα, για πρώτη φορά, να ενοποιήσει τις πολλές εκκρεμείς ενώπιόν της δικογραφίες εναντίον της Χρυσής Αυγής. Να αντιμετωπίσει έτσι ολιστικά ως εγκληματική οργάνωση το νεοναζιστικό φαινόμενο.

Η Ελληνική Δικαιοσύνη, όπως και η Ελληνική Αστυνομία, κινήθηκαν με ταχύτητα και με αποφασιστικότητα. Τους εκφράζω τη βαθιά ευγνωμοσύνη μου.

Η σημερινή (χθεσινή) ημέρα είναι ιστορική σε ελληνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αποδεικνύει προς όλους, και ιδίως προς τους νέους ανθρώπους, ότι το Κράτος Δικαίου δεν είναι γυμνό και ανήμπορο, απέναντι στη χυδαία απειλή της άλογης βίας.

Σας ευχαριστώ πολύ».

Με πληροφορίες από skai.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *