Ντονέτσκ – Λουγκάνσκ: Θα δώσουμε την ευκαιρία στην Ουκρανία για να αλλάξει

Οι ηγέτες των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ Αλεξάνδρ Ζαχάρτσενκο και Ίγκορ Πλοτνίτσκι συμφώνησαν να….
υπογράψουν το έγγραφο που ετοιμάστηκε από τους αρχηγούς της τετράδας της Νορμανδίας στο Μινσκ για το θέμα της Ουκρανίας.

«Υπογράψαμε τη συμφωνία μετά το πέρας της Συνόδου της τετράδας της Νορμανδίας. Ελπίζουμε ότι τώρα θα μπορέσουμε να αρχίσουμε την αποκατάσταση των δημοκρατιών μας. Νομίζω ότι η έγκριση αυτού του εγγράφου είναι μεγάλη νίκη των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ», τόνισε ο Αλεξάνδρ Ζαχάρτσενκο.

Με τη σειρά του, ο Ίγκορ Πλοτνίτσκι δήλωσε ότι συμφώνησαν να υπογράψουν το έγγραφο, επειδή οι επικεφαλής των τριών μεγάλων κρατών έγιναν εγγυητές ότι οι συμφωνίες του Μινσκ θα εφαρμοστούν.

«Θα δώσουμε αυτή την ευκαιρία στην Ουκρανία για να αλλάξουν το σύνταγμα στη χώρα και τη στάση. Θα αλλάξει η ίδια η χώρα και οι άνθρωποι. Σίγουρα γνωρίζουμε ότι την Ουκρανία περιμένουν οι αλλαγές χάρη στους κατοίκους του Ντονμπάς», τόνισε ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ. «Η νίκη θα είναι δική μας», πρόσθεσε.

Ο Αλεξάνδρ Ζαχάρτσενκο παρατήρησε ότι οποιαδήποτε διακοπή ή παράλειψη της εφαρμογής των συμφωνικών του Μινσκ θα οδηγήσουν στο γεγονός ότι «δε θα υπάρχουν νέες συμφωνίες πια» και όλη την «ευθύνη θα έχει ο Πιότρ Ποροσσένκο».

Όπως έχει αναφερθεί, οι συνομιλίες των προέδρων της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Γαλλίας και της Καγκελάριου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στο Μέγαρο Ανεξαρτησίας στο Μινσκ γίνονταν όλη τη νύχτα κατά τη διάρκεια των 16 ωρών. Ένας από τους λόγους τόσο μεγάλης διάρκειας των συνομιλιών ήταν η προσπάθεια να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι συνομιλιών ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πιότρ Ποροσσένκο και οι ηγέτες των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ όμως δεν κατάφεραν να πείσουν τον Ποροσσένκο.

Αποτέλεσμα της συνάντησης των ηγετών της τετράδας της Νορμανδίας έγινε το έγγραφο για τη διευθέτηση της κατάστασης στην Ουκρανία.

Τώρα έγιναν γνωστά τα εδάφια του σχεδίου της ειρηνικής διευθέτησης της σύγκρουσης στο Ντονμπάς. Το έγγραφο συμπεριλαμβάνει 11 βασικά εδάφια. Σύμφωνα με το έγγραφο που υπογράφτηκε με τη συμμετοχή των ηγετών της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας, η απόσυρση των βαρέων όπλων πρέπει να αρχίσει το αργότερο τη δεύτερη μέρα μετά την κατάπαυση του πυρός και να ολοκληρωθεί κατά τη διάρκεια των 14 ημερών.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαδίμιρ Πούτιν, οι αρχηγοί των επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας και της Ουκρανίας πρέπει να διεξάγουν συνομιλίες για τον έλεγχο της τήρησης του καθεστώτος της κατάπαυσης του πυρός.

Εκτός τούτου, οι πλευρές πρέπει να δημιουργήσουν τη ζώνη ασφαλείας για τα βαρέα όπλα στο Ντονμπάς με εύρος από 50 έως 140 χλμ.

Το έγγραφο επίσης προϋποθέτει την απελευθέρωση και την ανταλλαγή όλων των αιχμάλωτων ή παρανόμως κρατούμενων ανθρώπων από τις δύο πλευρές με το σχήμα «όλοι για όλους». Είναι αναγκαίο πλήρως να αποκαταστήσουμε τις κοινωνικές και οικονομικές επαφές, όπως είναι η πληρωμή των συντάξεων, οι κοινωνικές πληρωμές, να εξασφαλιστεί η πραγματοποίηση πληρωμών κοινοχρήστων και αν αποκατασταθεί η φορολόγηση στα πλαίσια του νομικού πεδίου της Ουκρανίας.

ΟΙ αρχές της χώρας πρέπει να αποκαταστήσουν την διαχείριση του τραπεζικού τομέα, ενώ η Γερμναία και η Γαλλία θα βοηθήσουν να δημιουργηθεί ο διεθνής μηχανισμός για την πραγματοποίηση των εμβασμάτων αυτών.

briefingnews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *