Η Ρεβέκκα Σκαφτούρα «δείχνει» ως υπαίτιο τον Ι. Καρούζο

Αρνείται κάθε εμπλοκή της στην υπόθεση φοροδιαφυγής

Τον πρώην σύζυγο της Ι. Καρούζο «δείχνει» ως υπαίτιο για όσα της αποδίδονται στην υπόθεση της…
εκτεταμένης φοροδιαφυγής και νομιμοποίησης παράνομων εσόδων η Ρεβέκκα Σκαφτούρα που κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη σήμερα μετά την απολογία της στον ανακριτή.

Η κατηγορουμένη, σε πολυσέλιδο υπόμνημα που κατέθεσε, αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή της στην υπόθεση, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, καθιστά μοναδικό υπόλογο για όλες τις παράνομες πράξεις που διερευνά η Δικαιοσύνη τον Ι. Καρούζο με τον οποίο, όπως υποστηρίζει, είναι σε διάσταση από το 2010 ενώ εκκρεμεί η απόφαση στην αγωγή της για διαζύγιο.

Όπως φέρεται να υποστηρίζει η κ. Σκαφτούρα στο υπόμνημα της, ο -συγκατηγορούμενος της πλέον- επιχειρηματίας στον χώρο των κατασκευών και αγοραπωλησιών ακινήτων, ασκούσε την πλήρη διοίκηση των εταιρειών του Ομίλου σε όλους τους τομείς. Χαρακτηρίζει δε «απολυταρχικό τον τρόπο που διοικούσε» ο πρώην σύζυγος της και αναφέρει ότι η ίδια δεν είχε καμία δυνατότητα να μεταβάλει τις βουλές του.

Η κατηγορουμένη τονίζει ότι δεν είχε ουδεμία εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις και τις αγοραπωλησίες ακινήτων, στα χρηματοοικονομικά του ομίλου και στον τρόπο εύρεσης χρηματοδότησης και πιστώσεων από τις τράπεζες, ενώ επισημαίνει ότι ουδέποτε ήρθε σε επαφή με υπαλλήλους τράπεζας για την επίτευξη δανείου.

Επιπλέον η κατηγορουμένη, σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υποστηρίζει ότι ουσιαστικά από το 2007 είχε συγκεκριμένη απασχόληση στον Όμιλο καθώς είχε αναλάβει τον τομέα μισθώσεων ακινήτων, δραστηριότητα που σταμάτησε το 2010 οπότε επήλθε οριστικά διάσταση του γάμου τους και ο κ. Καρούζος της στέρησε ακόμη και την πρόσβαση στα γραφεία της επιχείρησης.

Για τα χρηματικά ποσά, περίπου 1,2 εκατομμυρίων ευρώ, που βρέθηκαν σε τρίτο πρόσωπο από ατομικούς λογαριασμούς της, η κατηγορουμένη φέρεται να υποστηρίζει ότι τα μετέφερε φοβούμενη μήπως ο «δεσποτικός και απρόβλεπτος» σύζυγός της, καταστρέψει τις εταιρείες που προορίζονταν για τα παιδιά τους.

newsbeast

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *