Ο Παπακωνσταντίνου επικαλείται παραγραφή για να μην πάει στο ειδικό δικαστήριο!

Με τέσσερις ενστάσεις στο νομικό του οπλοστάσιο ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου επιχειρεί να αποφύγει να καθίσει στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου, όπου τον παρέπεμψε η Βουλή των Ελλήνων.

Ο πρώην υπουργός, φέρεται να έχει μεταβάλλει την υπερασπιστική του γραμμή και όπως αποκαλύπτει ο ιστότοπος capital.gr θα προβάλλει ακόμη και το επιχείρημα της παραγραφής προκειμένου το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο να τοποθετήσει στο αρχείο την υπόθεσή του, την πρώτη ουσιαστικής ενεργοποίησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών μετά το 1989.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου έχει κληθεί από τον αρεοπαγίτη ειδικό ανακριτή Ιωσήφ Τσαλαγανίδη στις αρχές Ιουνίου ώστε να απολογηθεί για σειρά αδικημάτων και κακουργημάτων σχετικά με τους χειρισμούς του στην περίφημη λίστα Lagarde.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει επιλέξει να κάνει τόσο πολιτική όσο και νομική υπεράσπιση. Δε θα αρκεστεί δηλαδή να απαριθμήσει τους πολιτικούς λόγους για τους οποίους θεωρεί ότι διώκεται αλλά θα υποβάλλει και σειρά δικονομικών ενστάσεων οι οποίες ουσιαστικά θα «τρενάρουν» τη διαδικασία.

Ειδικότερα:

Ο συνήγορός του θα αμφισβητήσει ολόκληρη τη διαδικασία.

Θα υποβάλλει ένσταση ότι η απόφαση που ελήφθη από την Βουλή για περιβόητη λίστα Λαγκάρντ, η οποία από το Σεπτέμβριο του 2012 είναι στο επίκεντρο της δημοσιότητας, είναι πολιτική και όχι ποινική.

Θα θέσει και θέμα παραγραφής των αδικημάτων με τα οποία βαρύνεται. Και αυτό, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι για το επίμαχο αυτό ζήτημα, από τον περασμένο Ιανουάριο, ομόφωνα αποφάνθηκε το Πενταμελές Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου, ότι δεν έχουν παραγραφεί τα αδικήματα, τα οποία αποδίδονται στον πρώην υπουργό Οικονομικών

Θα υποστηρίξει ότι η υπόθεση αυτή πρέπει να ερευνηθεί από την αρχή από την Ποινική Δικαιοσύνη, ώστε με νόμιμες διαδικασίες να αποφανθεί για το αν πρέπει να παραπεμφθεί ή όχι σε δίκη.

Θα ζητήσει να διεξαχθεί νέα πραγματογνωμοσύνη για την υπόθεση λίστας Λαγκάρντ. Πάντως το καρέ των ενστάσεων αναμένεται να προκαλέσει καθυστερήσεις στην ανάκριση γιατί κάθε ένσταση, θα επιλύεται από το δικαστικό συμβούλιο.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *