«Επικίνδυνο» το οδικό δίκτυο της Σάμου

«Επικίνδυνο» το οδικό δίκτυο της ΣάμουΤα συσσωρευμένα προβλήματα που προκύπτουν από τη μειωμένη χρηματοδότηση για τη …..
συντήρηση του οδικού δικτύου Σάμου, επισημαίνει σε επιστολή του προς τον περιφερειάρχη Β. Αιγαίου, Νάσο Γιακαλή, ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους.

Ο κ. Παπαθεοφάνους τονίζει, μεταξύ άλλων, πως από τότε που η συγκεκριμένη αρμοδιότητα περιήλθε στην πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση μέχρι και σήμερα, έχουν διατεθεί για τα νησιά της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου ελάχιστα κονδύλια για την αντιμετώπιση των αναγκών συντήρησης τού οδικού δικτύου.

«Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι υπάρχει επιτακτική ανάγκη αντιμετώπισης δυσμενών καταστάσεων, που δημιουργούν ανασφάλεια στο οδικό δίκτυο των νησιών μας και θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Έχουν δημιουργηθεί συνθήκες επικινδυνότητας και ανασφάλειας στην κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς και κίνδυνοι αποκοπής της κυκλοφορίας από αστοχίες υλικών, καταπτώσεις πρανών σε τμήματα με ανεπαρκή γεωμετρικά χαρακτηριστικά», αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου.

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα έλλειψης συντήρησης, ο κ. Παπαθεοφάνους αναφέρει την ανυπαρξία σήμανσης στους περισσότερους δρόμους, τη φθορά υπαρχουσών πινακίδων σήμανσης στο κύριο οδικό δίκτυο, τη μη αντικατάσταση πινακίδων πλέον των 30 ετών, που δεν επιτελούν το σκοπό τους, την ανυπαρξία στηθαίων ασφαλείας σε επικίνδυνες θέσεις, την απουσία διαγράμμισης, την ανεπάρκεια οδικού φωτισμού και σηματοδότησης.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *