«Χιλιάδες κορίτσια» θύματα κακοποίησης από ιερείς στην Ολλανδία

Χάγη, Ολλανδία
Χιλιάδες κορίτσια στην Ολλανδία υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση από…

κληρικούς στο σπίτι τους ή την εκκλησία και σωματική κακοποίηση από μοναχές της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας το διάστημα 1945-2010, ανακοίνωσε ανεξάρτητη ερευνητική επιτροπή.

Περίπου το 40% των κοριτσιών που ερωτήθηκαν στο πλαίσιο της μελέτης αυτής δήλωσαν ότι βιάστηκαν από ιερείς ή διακόνους, σημειώνεται.

Τα ευρήματα έδειξαν ότι η σεξουαλική κακοποίηση ήταν πιο συχνή στους χώρους της εκκλησίας ή κατά τις επισκέψεις στα σπίτια των κοριτσιών.

Η επιτροπή τονίζει ότι είναι αδύνατο να προσδιοριστεί ο συνολικός αριθμός των θυμάτων. «Είναι πιθανό οι κοπέλες αυτές να είναι δεκάδες χιλιάδες», υπογραμμίζεται στην έρευνα.

Σωματική κακοποίηση αναφέρθηκε γενικά ότι καταγράφηκε χώρα σε άλλα καθολικά ιδρύματα από μοναχές και δασκάλες. Σε αυτά τα ιδρύματα στέλνονταν κατά κανόνα ανύπαντρες νεαρές μητέρες.

Οι συντάκτες της έρευνας παρέδωσαν μάλιστα στην αστυνομία στοιχεία για λίγες υποθέσεις, όπου έκρινε ότι μπορεί να ασκηθεί δίωξη. Για τις άλλες περιπτώσεις συστήνει μεσολάβηση.

Η ανεξάρτητη επιτροπή χρηματοδοτήθηκε από τη Διάσκεψη των ολλανδών Επισκόπων, όμως η εντολή για την πραγματοποίηση της έρευνας δόθηκε από την κυβέρνηση.

Η έρευνα ακολουθεί άλλη έρευνα που είχε επικεντρωθεί σε αγόρια και έδειξε ότι ήταν εξαιρετικά ευάλωτα σε σεξουαλική κακοποίηση σε σχολεία-οικοτροφεία.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *