Θρίλερ με Τούρκο ναυαγό στη Μυτιλήνη

Αναστάτωση προκλήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στη θαλάσσια περιοχή της Λέσβου απέναντι περίπου από την περιοχή….
του αεροδρομίου. Ψαράδες και κάτοικοι της περιοχής είδαν ξαφνικά πέντε περίπου ναυτικά μίλια από τις ακτές να εκτοξεύεται στον ουρανό μία φωτοβολίδα.

Στο Λιμεναρχείο Μυτιλήνης σήμανε αμέσως συναγερμός ενώ παράλληλα ειδοποιήθηκαν και όλα τα παραπλέοντα σκάφη.

Κοντά στο σημείο που η φωτοβολίδα έλαμπε στον ουρανό περνούσε εκείνη την ώρα το πλοίο BLUE STAR PATMOS το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιό του και το οποίο σταμάτησε και άρχισε τις έρευνες για τον εντοπισμό σκάφους ή ναυαγών.

Στο σημείο έφτασαν εν τω μεταξύ και τα σκάφη του Λιμενικού Σώματος τα οποία γρήγορα εντόπισαν μία μικρή βάρκα να επιπλέει χωρίς επιβάτες και λίγο πιο πέρα αντίκρυσαν έναν ναυαγό με σωσίβιο να κολυμπάει στη θάλασσα και να φαίνεται εξαντλημένος.

Αμέσως τον πλησίασαν και τον ανέβασαν στο ταχύπλοο σκάφος του Λιμενικού ενώ το BLUE STAR PATMOS εξακολουθούσε να ερευνά στην περιοχή για εντοπισμό και άλλων ναυαγών.

Η έκπληξη των ανδρών Ασφαλείας του Λιμενικού Σώματος ήρθε λίγο αργότερα όταν διαπίστωσαν ότι ο ναυαγός ήταν …Τούρκος υπήκοος !!!

Την ώρα που γράφονται αυτές οι αράδες ο Τούρκος ναυαγός βρίσκεται στο κτίριο του Λιμεναρχείου και αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες ανακρίνεται.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο Τούρκος ναυαγός ενδέχεται να έφερε στη Λέσβο με άλλο τουρκικό σκάφος λαθρομετανάστες και να τους άφησε σε κάποια ακτή της Λέσβου.

Στη συνέχεια μάλλον αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα ή το σκάφος του βούλιαξε.

Έτσι πήγε και έκλεψε μία ελληνική βάρκα και προσπάθησε με αυτή να επιστρέψει προς την Τουρκία. Όμως κάτι πήγε στραβά και η βάρκα ακινητοποιήθηκε μεσοπέλαγα. Ενδεχομένως να τελείωσε η βενζίνη και να μου μπορούσε να συνεχίσει το ταξίδι της επιστροφής του.

Στη συνέχεια εκτόξευσε τη φωτοβολίδα και ακολούθησε η διάσωσή του. Οι άνδρες της ασφάλειας του Λιμενικού Σώματος προσπαθούν να εξηγήσουν για ποιο λόγο βρέθηκε στη θάλασσα. Αν έπεσε μέσα στη θάλασσα για να συνεχίσει το ταξίδι του κολυμπώντας προς την Τουρκία θα ήταν αφύσικο να είχε επάνω του τις φωτοβολίδες.

Εξετάζουν το ενδεχόμενο ο Τούρκος να ακινητοποιήθηκε με τη βάρκα στη θάλασσα και βλέποντας το BLUE STAR PATMOS να έχει πορεία προς αυτόν να έκανε χρήση της φωτοβολίδας και να έπεσε στη θάλασσα.

Οι έρευνες της Λιμενικής Αρχής συνεχίζονται προκειμένου να εντοπιστούν και οι λαθρομετανάστες ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ο Τούρκος διακινητής να έχει και συνεργάτες στη Λέσβο.

Για το λόγο αυτό οι άνδρες της Ασφάλειας του Λιμενικού Σώματος εξετάζουν την υπόθεση με προσοχή.
 lesvosnews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *