Σύροι Ισλαμιστές προς Χριστιανούς: Πληρώστε για την πίστη σας ή θα εκτελεστείτε!

«Προστασία» καλούνται, ουσιαστικά, να πληρώσουν οι Χριστιανοί στη Συρία, στο πλαίσιο των απηνών διωγμών που υφίστανται από τους ριζοσπάστες ισλαμιστές…

Στην πραγματικότητα, οι σύροι Χριστιανοί καλούνται να επιλέξουν μεταξύ του εξισλαμισμού τους και της δολοφονίας τους αν δεν μπορούν να πληρώσουν το φόρο…

Σημειώνεται ότι, μόνο το 2013, περισσότεροι από 70.000 Χριστιανοί έχασαν τη ζωή τους στην σπαρασσόμενη από τον εμφύλιο χώρα.

Ειδικότερα, στην πόλη Αρ- Ρακά στο βόρειο τμήμα της Συρίας, μέλη της ομάδας «Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Ανατολής» έχουν δηλώσει ότι θα «παρέχουν προστασία » στους Xριστιανούς μόνο αν οι τελευταίοι πληρώνουν ένα «φόρο» για το δικαίωμά τους να διατηρήσουν την πίστη τους – αλλιώς, οι ισλαμιστές δεν εγγυώνται ότι δεν θα χάσουν τη ζωή τους. Το ύψος του «φόρου» κυμαίνεται από 1 έως 4 δηνάρια .

Στους Χριστιανούς δεν επιτρέπεται να προσεύχονται σε εκκλησίες, να ανεγείρουν νέες ή να επισκευάζουν παλαιές εκκλησίες, να φορούν σταυρούς και άλλα σύμβολα της χριστιανικής πίστης, να καταναλώνουν κρασί, να τρώνε χοιρινό κρέας και να κρατούν όπλα στο σπίτι . Οι χριστιανές γυναίκες έχουν διαταχθεί να είναι καλυμμένες κατά τη μουσουλμανική παράδοση.

Σημειώνεται ότι οι Χριστιανοί στη συριακή πόλη είναι σήμερα λιγότεροι από το 1% του συνολικού πληθυσμού.

Οι επικεφαλής των συριακών χριστιανικών δογμάτων έχουν επισημάνει ότι οι ισλαμιστές της Συρίας υιοθετούν πολιτική καταπίεσης κατά των χριστιανών στη χώρα τους, ζητώντας πιο ενεργή παρέμβαση της Δύσης, την οποία κατηγορούν για αδιαφορία.

Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Πάπας Φραγκίσκος επισήμανε ότι «αυτό που γίνεται (σ.σ στη Συρία) είναι μια τραγωδία για όλους τους Χριστιανούς του κόσμου. Όλη η Συρία έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης, όπου οι τρομοκράτες σκοτώνουν αθώους ανθρώπους…. Καταστρέφουν εκκλησιές, βεβηλώνουν χριστιανικά προσκυνήματα, και θανατώνουν ή απαγάγουν ιερείς, μοναχούς και απλούς ανθρώπους, παρότι ο Χριστιανισμός είναι θρησκεία της αγάπης και της φιλίας.»

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Πατριάρχης Κύριλλος κάλεσε την παγκόσμια κοινότητα να σταθεί ενάντια στις δολοφονίες Χριστιανών πολιτών μόνο και μόνο γιατί έχουν Χριστιανική πίστη.

Πηγή: www.skai.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *