Μ. Γλέζος: «Νόμπελ Ειρήνης σε μια ΕΕ που ζητά εκκένωση ελληνικών νησιών»

Την ειρωνική διάσταση που αποκτά η απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την ώρα που η Τρόικα ζητά την εκκένωση ελληνικών νησιών, επισημαίνει σε «αιχμηρή» δήλωσή του ο κ. Μανώλης Γλέζος.

Ο αγωνιστής ενάντια στη γερμανική κατοχή αναφέρει ότι «στην Ελλάδα, αυτή τη μικρή μα όχι ασήμαντη γωνιά της Ευρώπης, χαμηλόβαθμοι Ευρωπαίοι υπάλληλοι τόλμησαν, λίγες μόνο μέρες νωρίτερα, να ζητήσουν το αδιανόητο: να εκκενωθούν τα ελληνικά νησιά με λιγότερους από 150 κατοίκους, για λόγους…
οικονομίας!»

Και συμπληρώνει: «Η πανηγυρίζουσα για το Νόμπελ Ειρήνης Ευρωπαϊκή Ένωση ας σκεφτεί μόνο ότι ένα από τα μικρότερα αιγαιοπελαγίτικα νησιά, η Κέρος των Κυκλάδων, έχει χαρίσει στην ανθρωπότητα το μεγαλύτερο μέρος από τα έργα που εκπροσωπούν τον κυκλαδικό πολιτισμό. Ας σκεφτούν, ακόμα, την ιερότητα ενός άλλου μικρού νησιού, της Δήλου».

«Και μετά» συνεχίζει, «ας πάνε να παραλάβουν το βραβείο τους, αν πιστεύουν ακόμα πως έχουν κάνει ό,τι μπορούσαν και ό,τι έπρεπε να κάνουν για το λαό μας».

Τέλος, υπογραμμίζει: «Νόμπελ Ειρήνης, λοιπόν, στην Ευρωπαϊκή Ένωση! Τη στιγμή ακριβώς που απειλείται η κοινωνική συνοχή ολόκληρου του ευρωπαϊκού νότου, που τα παιδιά πηγαίνουν πεινασμένα στα σχολεία τους, που οι πολίτες ζουν υπό το κράτος ενός ακήρυκτου οικονομικού πολέμου, που η ανθρωπιστική καταστροφή καραδοκεί!».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *