Στα «κάγκελα» οι γαλάζιοι βουλευτές με τις δηλώσεις Στουρνάρα για τον φόρο πετρελαίου θέρμανσης

Κάτι παραπάνω από ενοχλημένοι φαίνεται πως είναι οι βουλευτές της ΝΔ αλλά και τα στελέχη του κόμματος για τον Γ. Στουρνάρα, για τα όσα ισχυρίστηκε ο υπουργός Οικονομικών στην συνέντευξη Tύπου, σχετικά με το πετρέλαιο θέρμανσης….

Εκείνο που εξόργισε τους «γαλάζιους» ήταν η φράση ότι η μείωση της τιμής θα ωφελούσε εκείνους που θέλουν να θερμάνουν τις πισίνες τους. 
«Η μείωση τιμής σημαίνει ότι ανοίγουμε πάλι παράθυρα σε λαθρεμπόριο και επίσης σημαίνει ότι επιδοτούμε τους πάντες, ανεξαρτήτως εισοδήματος. Δηλαδή και αυτούς για παράδειγμα που θέλουν να θερμάνουν πισίνες, να πω ένα ακραίο παράδειγμα» είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Στουρνάρας. 
Μάλιστα, σχετικά με την μείωση της ζήτησης φέτος, ο κύριος Στουρνάρας την απέδωσε όχι στην κρίση και την μείωση της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών, αλλά στις ηπιότερες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας. 
Οι δηλώσεις αυτές του υπουργού, ήταν και ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τους 41 βουλευτές της ΝΔ που είχαν καταθέσει ερώτηση και ζητούσαν την μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης προκειμένου να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα. «καθημερινά αναφέρονται θλιβερά περιστατικά πυρκαγιών και θανάτων από αυτοσχέδιες σόμπες και θερμαντικά σώματα γεγονός που αποτελεί όνειδος για μία ευρωπαϊκή χώρα μέλος της ΕΕ.» σημειώνουν μεταξύ άλλων στην ερώτηση τους οι βουλευτές της ΝΔ. Τα σενάρια αντικατάστασης του Παρά τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών σύσσωμης της συγκυβέρνησης, Ο υπουργός Οικονομικών συνεχίζει να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού. 
Άλλωστε το Μαξίμου γνωρίζει πως μία αλλαγή στο υπουργείο οικονομικών αυτή τη στιγμή, ίσως προκαλούσε ανεπιθύμητες εκτροπές στην επικείμενη διαπραγμάτευση. Παράλληλα όλο και περισσότερο δείχνει να έχει ενεργό ρόλο στα οικονομικά ο Χρύσανθος Λαζαρίδης. 
Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί είναι ότι ο στενός συνεργάτης του Α. Σαμαρά ήταν από τις ελάχιστες φορές που δεν τον ακολούθησε στην Σύνοδο Κορυφής και έμεινε στην Αθήνα προκειμένου να ενημερώνει τον Πρωθυπουργό για όλες τις εξελίξεις. Είναι ενδεικτικό πως ήταν εκείνος που ενημέρωσε τον Α. Σαμαρά για τον σάλο που προκάλεσε η διάταξη του Γ. Στουρνάρα για τα ληξιπρόθεσμα και στην συνέχεια υπήρξε η παρέμβαση του Πρωθυπουργού.
 Όπως επίσης στον Χρ. Λαζαρίδη έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ τις βελτιωτικές προτάσεις τους για τον φόρο ακινήτων. Ο Γ. Στουρνάρας ρωτήθηκε για τα σενάρια που θέλουν να διαχωρίζεται το υπουργείο Οικονομικών σε εσωτερικά θέματα και ευρωπαϊκά «Δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα. Αυτό είναι στη φαντασία ορισμένων» απάντησε χαρακτηριστικά 
KoolNews.gr 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *