Το κλείσιμο της ΕΡΤ αποτελεί πολιτική αυθαιρεσία και πολιτιστική οπισθοδρόμηση!

Το σχεδιαζόμενο κλείσιμο της ΕΡΤ – και μάλιστα χωρίς τη συναίνεση των κυβερνητικών εταίρων – αλλά και πρωτίστως των πολιτών, που με τη συνεισφορά τους χρηματοδοτούν τη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, αποτελεί μια αυταρχική έκφραση πολιτικής, στερημένης από όραμα και προοπτική…

Γιατί, ούτε αξιόλογο δημοσιονομικό αποτέλεσμα υπόσχεται, ούτε αναπλήρωση του κενού της ΕΡΤ προβλέπει. 
Αντιθέτως, θα οδηγήσει ανθρώπους στην ανεργία και θα στερήσει τους πολίτες όλης της χώρας από τη δυνατότητα στην ελεύθερη ποιοτική δημοσιογραφία και στην ενημέρωση για θέματα που δεν υπόκεινται στους κανόνες της αγοράς και των μέτρων της ιδιωτικής τηλεθέασης. Το κλείσιμο της ΕΡΤ αποτελεί πολιτική αυθαιρεσία και πολιτιστική οπισθοδρόμηση.

Με μοναδική έγνοια την ικανοποίηση “στόχων” και προθεσμιών για απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο ο Πρωθυπουργός θυσιάζει την ΕΡΤ όπου το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης καλύπτεται από ένα μικρό πάγιο που οι ίδιοι οι πολίτες πληρώνουν. 

Με κοντόφθαλμους υπολογισμούς δεν καλύπτονται οι μεγάλες τρύπες και καθυστερήσεις και η χώρα επίσημα είναι η πρώτη χωρίς Δημόσια Ραδιοτηλεόραση στην Ευρώπη. Μια εξέλιξη που ήδη κινητοποίησε και ευαισθητοποίησε την κοινωνία, όπως φάνηκε από την τεράστια αυθόρμητη και ασχεδίαστη κινητοποίηση πολλών χιλιάδων πολιτών. 
Το εσπευσμένο κλείσιμο της κινείται στον αντίποδα από την πραγματική διαφάνεια και τον εξορθολογισμό που χρειάζεται. Αν τελικά με οποιονδήποτε τρόπο υλοποιήσει τις επιδιώξεις του ο Πρωθυπουργός, η σημερινή κυβέρνηση σίγουρα θα γραφτεί στην Ιστορία! Ως παράδειγμα απερισκεψίας, αλλά και προς αποφυγή.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *