Το Λουξεμβούργο δώρισε στην ΕΛΑΣ αυτοκίνητα

Επιπλέον οκτώ αυτοκίνητα παρέλαβε σήμερα η Ελληνική Αστυνομία σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ως δωρεά της…

Αστυνομίας του Λουξεμβούργου.

Στην τελετή παράδοσης – παραλαβής παρέστησαν ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, κ. Αθανάσιος Ανδρεουλάκος και ο Πρέσβης του Λουξεμβούργου στη χώρα μας κ. Christian Biever.

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας, στην ομιλία του, ανέφερε:

«Οφείλω να σας πω ότι η ελληνική κοινωνία, η Ελληνική Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είναι ούτως ή άλλως ευγνώμονες προς την Κυβέρνηση του Λουξεμβούργου, η οποία όλο το διάστημα της οικονομικής κρίσης υπήρξε πραγματικά φίλη της Ελλάδος και δια του απερχόμενου Πρωθυπουργού κ. Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ αρωγός της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν κύριε Πρέσβη την προσφορά των οκτώ αυτοκινήτων ως ένα ακόμα δείγμα της δικής σας αλληλεγγύης απέναντι στην ελληνική κοινωνία και την Ελληνική Αστυνομία, η οποία υπηρετεί το μεγάλο αγαθό της προστασίας, της αξιοπρέπειας, της περιουσίας και της ζωής των Ελλήνων πολιτών τη δυσχερέστατη αυτή ώρα.

Αυτό το οποίο έχει εξαιρετική σημασία για εμάς, επίσης, κύριε Πρέσβη και στο οποίο χρειαζόμαστε τη στήριξη της Κυβέρνησης του Μεγάλου Δουκάτου τους μήνες και τα χρόνια που έρχονται και κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας που ξεκινάει την 1η Ιανουαρίου, είναι οι βασικές κατευθυντήριες γραμμές στην αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης.

Για την Ελλάδα είναι εξαιρετικά σημαντικό να διατηρηθεί ο χαρακτήρας της παράνομης πράξης για τη διάβαση των ευρωπαϊκών συνόρων χωρίς τα συνοδευτικά διαβιβαστικά έγγραφα, το δικαίωμα κράτησης των ατόμων αυτών τα οποία παραβιάζουν τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και βέβαια της χώρας μας, καθώς επίσης και η ανάπτυξη μίας μεγάλης προσπάθειας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη διευκόλυνση των επιστροφών των παράνομων μεταναστών στις χώρες από τις οποίες προέρχονται.».

Ο Πρέσβης του Λουξεμβούργου κ. Christian Biever, στην ομιλία του ανέφερε:

«Στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης, μπορείτε πραγματικά να υπολογίζετε σε εμάς, σε αυτούς τους πολύ δύσκολους καιρούς, μπορείτε να υπολογίσετε στη βοήθειά μας και την υποστήριξή μας.

Η δωρεά αυτών των οκτώ αυτοκινήτων στην Ελληνική Αστυνομία, είναι ουσιαστικά ο τρόπος με τον οποίο ανταποκριθήκαμε σε αίτημα των Ελληνικών Αρχών για την παροχή αυτού του είδους υποστήριξης και θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πολύ για την άψογη συνεργασία που είχαμε μέχρι τώρα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο την Ελληνική Αστυνομία όσο και την Ελληνική Πρεσβεία. Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι αντιμετωπίζετε σοβαρότατο πρόβλημα με την οικονομική κρίση, ότι έχουν γίνει περικοπές και ελπίζουμε πραγματικά ότι με αυτή την προσφορά μας θα συμβάλουμε αποτελεσματικά στο πρόβλημα και ότι η συμβολή μας αυτή θα αποδειχθεί χρήσιμη στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζετε αυτή τη στιγμή».

enikos.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *