Και ξαφνικά, απότομα και με περίσεια μεγαλοπρέπεια η δημόσια σφαίρα απέκτησε το Αρχιμήδειο σημείο της, την Χρυσή Αυγή!

Αμέσως το πολιτικό σύστημα, σύσσωμο, αλλά φυσικά για λογαριασμό του, βρήκε το σημείο από το οποίο φαίνονται όλα πιο καθαρά και μέσω του οποίου η εληνική κοινωνία θα ξαναβρεί τον χαμένο βηματισμό της. Κι έτσι έσπευσαν όλα τα…..
κόματα σ´ έναν ανταγωνισμό αυτοερμηνείας και υπαρξιακής διάσωσης (με τρανταχτό παράδειγμα το ΠΑΣΟΚ) μέσω της ΧΑ.

Όλα ερμηνεύονται πλέον μέσω του αρνητικού πρίσματος του φασισμού και επομένως αναγκαστικά του αντιθέτου άκρου του (είναι της μόδας η έννοια των άκρων πλέον) δηλαδή της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Δεν μπορεί ή κοιτίδα της δημοκρατίας και του πολιτισμού να ανεχθεί τον φασισμό στο εσωτερικό της, αλλάζουν φωνές εντός κι εκτός Ελλάδος. Μια δημοκρατική πολιτεία δεν συνάδει, λένε, με φασιστικά πολιτικά μορφώματα.

Τόση κοντή μνήμη … Ας μην πάμε στον προηγούμενο αιώνα. Ας πάμε 2-3 χρόνια πίσω μόνο. Ξεχάσανε πως δημοκρατία, έστω η αντιπροσωπευτική, σημαίνει να αποφασίζουν, έστω, οι αντιπρόσωποι σεβόμενοι φυσικά το Σύνταγμα. Κάτι που όλοι πλέον γνωρίζουμε ή οφείλουμε να γνωρίζουμε πως ΔΕΝ ισχύει! Η Βουλή απλώς επικυρώνει αποφάσεις της Τρόικα και μάλιστα αυτό έχει ψηφιστεί από τους αντιπροσώπους ως νόμος του ελληνικού κράτους.

Γιατί τους ξενίζει, λοιπόν το φαινόμενο της ΧΑ, όταν η ελληνική πολιτεία είναι μονάχα στον Τίτλο ή μάλλον για τα “μάτια του κόσμου” Δημοκρατία; Σε μια μη-Δημοκρατία δεν είναι επόμενο να μεγαλώνουν φασιστικά και αλλά αντιδημοκρατικά ζιζάνια;

Βέβαια τα πολιτικά κόμματα, τα μεν που ψήφισαν τους αποικιοκρατικούς νόμους αλλά και τα δε τα “αντιμνημονιακά”, βρήκαν όλα μαζί μια πρώτης τάξης ευκαιρία να κερδίσουν ψηφοφόρους.

Παρακολουθούμε στις τηλεοράσεις μας πρωτοφανή καλλιστεία δημοκρατικότητας … !

Με αφορμή την ανόητη, αδικαιολόγητη και ανούσια δολοφονική εκτέλεση ενός ταλαντούχου και συμπαθή ομολογουμένως νέου, όλα τα πολιτικά κόμματα φόρεσαν τα καλύτερα δημοκρατικά συνολάκια τους (δηλώσεις, διαδηλώσεις, σποτάκια, επικλήσεις σε συμβούλια πολιτικών αρχηγών, κα), η κυβέρνηση την στολή “Αστυνομία – καθαρά χέρια” και η Δικαιοσύνη, με την βούλα της οποίας – να θυμίσω, κοντή η μνήμη πολλών – πέρασαν οι αντισυνταγματικοί νόμοι της σύγχρονης αποικιοκρατίας, βρήκε κι αυτή λαμπρό πεδίο να δείξει το υψηλό δημοκρατικό της επίπεδο …. (Sic)

Το πρόβλημα όμως για όλους αυτούς τους επίδοξους κυρίαρχος ερμηνευτές της έννοιας της δημοκρατικότητας, το παρουσίασε πλαγίως αλλά εύστοχα ο Παπαχελάς. Υπάρχει μια σημαντική μερίδα του ελληνικού λαού που είναι ηθικά, πνευματικά και υλικά εξαθλιωμένη ! Ένας ή και δυο ή ακόμη και περισσότεροι νεκροί δεν λένε κάτι σε αυτούς τους ανθρώπους … Κι αυτό δε πρόκειται να αλλάξει αν δεν υπάρξει όραμα και συγκεκριμένες πράξεις που να αντιστρέψουν την κατάσταση της ΔΙΚΗΣ τους ζωής (υλικά, ηθικά, πνευματικά) και μάλιστα άμεσα ! Αυτή η μερίδα όσο δεν αλλάζει η κατάσταση στο εσωτερικό (5η συνεχή χρόνια ύφεσης) αντί να μειώνεται θα μεγαλώνει … Κι αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να το θεραπεύσει το απαραίτητο κατά τα αλλά κυνήγι της ΧΑ …

 RAMNOUSIA

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *