Επανεξέταση των αδειών οπλοφορίας των βουλευτών «από μηδενική βάση»

Με εντολή του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια, προς το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, οι άδειες οπλοφορίας που έχουν χορηγηθεί σε βουλευτές θα επανεξεταστούν «από μηδενική βάση»…

 Το ζήτημα της οπλοφορίας των βουλευτών επανέφερε το πρωτοφανές περιστατικό με την εκπυρσοκρότηση του όπλου του χρυσαυγίτη βουλευτή Αντώνη Γρέγου στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Μετά και την εκπυρσοκρότηση του όπλου του χρυσαυγίτη βουλευτή, διάχυτος ήταν ο προβληματισμός στη Βουλή σχετικά με τους όρους και τα κριτήρια χορήγησης των αδειών οπλοφορίας προς τους εθνικούς αντιπροσώπους.

«Όσο η φασιστική βία της Χρυσής Αυγής δεν τυγχάνει της αποφασιστικής απάντησης της Πολιτείας, οι βουλευτές και τα μέλη της θα δρουν ανεξέλεγκτα» ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι είναι «παραπάνω από επιβεβλημένος ο έλεγχος των αδειών οπλοφορίας που έχουν οι βουλευτές της (Χρυσής Αυγής)».

Η εκπυρσοκρότηση του όπλου του Αντώνη Γρέγου «αποδεικνύει ότι η ελληνική πολιτεία πρέπει να προσέχει σε ποιους παραχωρεί το δικαίωμα οπλοφορίας επεσήμανε το ΠΑΣΟΚ. «Το ότι δεν θρηνήσαμε θύματα ήταν απλώς τυχαίο. Τα όπλα της Χρυσής Αυγής είναι απασφαλισμένα και έτοιμα να πυροβολήσουν οποιονδήποτε» προσθέτει η Ιπποκράτους.

Η ΔΗΜΑΡ από την πλευρά της «με αφορμή και αυτό το περιστατικό» κάλεσε την Πολιτεία «να ελέγξει τις άδειες οπλοφορίες που έχουν οι βουλευτές της, δεδομένου ότι πολλοί από αυτούς εμπλέκονται σε υποθέσεις που αφορούν την ίδια τη Δικαιοσύνη».

Το επίμαχο θέμα της οπλοφορίας των βουλευτών τέθηκε την Πέμπτη στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής όπου ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης πρότεινε να υπάρξει τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής ώστε να απαγορεύεται να οπλοφορούν εντός του εθνικού κοινοβουλίου βουλευτές και υπουργοί, πρόταση που «έγινε αποδεκτή από το σύνολο των μελών της Διάσκεψης των Προέδρων και ταχύτατα θα γίνει πράξη», όπως δήλωσε.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *