Σσσσσς…. μην ενοχλείται τους Γερμανούς!

«Ένας στους δύο Γερμανούς ενοχλείται από τους θορύβους. Θέλουμε να το αλλάξουμε αυτό». Αυτό είναι το εκλογικό μανιφέστο των Χριστιανοδημοκρατών για τις εκλογές!

Η Γερμανία έχει ήδη αυστηρούς κανονισμούς για το θόρυβο, ενώ οι….
Γερμανοί δεν διστάζουν να επιπλήξουν τα παιδιά που φωνάζουν δυνατά όταν παίζουν στους δρόμους ή τους γείτονες όταν βγάζουν τα σκουπίδια πολύ νωρίς την Κυριακή.

Ενόψει των εκλογών στις 22 Σεπτεμβρίου, τα πολιτικά κόμματα υπόσχονται ότι θα κάνουν τους δρόμους της Γερμανίας ακόμη πιο αθόρυβους.

Ο θόρυβος αναφέρεται 12 φορές στο μανιφέστο των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), 19 φορές στο πρόγραμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), 38 φορές στο εκλογικό μανιφέστο των Πρασίνων, 9 φορές  στο πρόγραμμα των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) και 8 φορές στο πρόγραμμα του Die Linke.

Κάποια από τα κόμματα υπόσχονται μάλιστα τα ίδια μέτρα: όριο ταχύτητας για μείωση του θορύβου, αύξηση της χρήσης του οδοστρώματος που είναι γνωστό ως «ψίθυρος της ασφάλτου» και περισσότερες επενδύσεις στην ηχομόνωση των δρόμων και των σιδηροδρόμων.

Κάποια κόμματα όμως προχωρούν ακόμη περισσότερο. Το SPD υπόσχεται ακόμη και να επιχειρήσει να μειώσει στο ήμισυ τον αριθμό των ατόμων των οποίων η υγεία επηρεάζεται αρνητικά από το θόρυβο, ενώ το Αριστερό Κόμμα υπόσχεται απαγόρευση των νυχτερινών πτήσεων.

http://rizopoulospost.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *