Μητέρα Γρηγορόπουλου: Δεν επικροτούμε τη βία στο όνομα του Αλέξη

Θέση στο θέμα της σύλληψη του Νίκου Ρωμανού για τη διπλή ληστεία στον Βελβεντό Κοζάνης και τη συμμετοχή του σε τρομοκρατικά δίκτυα παίρνει η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στενού φίλου του δράστη, τονίζοντας πως δεν επικροτεί τη βία στο όνομα του αδικοχαμένου 16χρονου.

«Δεν επικροτούμε τη βία. Συμπάσχουμε στην οικογένεια του Νίκου Ρωμανού αλλά η οικογένεια του Αλέξη είναι εναντίον της βίας», λέει στο Πρώτο Θέμα ο εκπρόσωπος της κυρίας Τζίνας Τσαλικιάν, κ. Ανδρέας Κωνσταντίνου.

Ο θάνατος του Αλέξη Γρηγορόπουλου επανέρχεται στο προσκήνιο με αφορμή τις συλλήψεις του φίλου του Νίκου Ρωμανού και των ομοϊδεατών του, για τη συμμετοχή τους, στους Πυρήνες της Φωτιάς. Όπως δήλωσε η μητέρα του 20χρονου Νίκου Ρωμανού, ο γιος της άλλαξε από τότε που δολοφονήθηκε ο φίλος του, Αλέξης Γρηγορόπουλος.

Με αφορμή την παραπάνω δήλωση της κυρίας Νάσιουτζικ η Τζίνα Τσαλικιάν μιλάει μέσω του εκπροσώπου της κ. Ανδρέα Κωνσταντίνου στην εφημερίδα και τονίζει πως «ο Νίκος Ρωμανός ακολούθησε αυτό το δρόμο λόγω της δολοφονίας του Αλέξανδρου. Το είχα αναφέρει τότε στο δικαστήριο ότι δηλαδή ο θάνατος του Αλέξη θα επηρεάσει αρνητικά τις ψυχές αυτών των παιδιών. Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω όμως ότι αυτό δεν σημαίνει ότι επικροτούμε αυτές τις πράξεις. Ο Αλέξανδρος δεν είχε καμία σχέση με τη βία. Και για αυτό το λόγο η οικογένεια του Αλέξανδρου δεν επικροτεί τη βία. Είναι λάθος να απαντάμε με βία στη βία. Ο Νίκος Ρωμανός προ και μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου είναι άλλος άνθρωπος. Όταν τον είδα στο δικαστήριο, τρόμαξα να τον αναγνωρίσω. Μετά το θάνατο του Αλέξη, έφυγε από το σπίτι, παράτησε το σχολείο και κανένας δεν ήξερε τίποτα για αυτόν».

«Θυμάμαι δυο ανέμελα παιδιά που τα ενδιαφέροντά τους δεν διέφεραν από αυτά που έχουν όλα τα 15χρονα. Έπαιζαν ποδόσφαιρο και γελούσαν πολύ. Αμέσως μετά το θάνατο του φίλου του, είχε υπερβολικά μεγάλο εκνευρισμό, οργή, θυμό, και οπωσδήποτε η πορεία που ακολούθησε ήταν μια πορεία που χαράχτηκε από τον τρόπο που έχασε το φίλο του, Αλέξανδρο, τονίζει ο κ. Κωνσταντίνου

Όπως είχα πει τότε και στο δικαστήριο, ο Ρωμανός είναι το δεύτερο θύμα του Κορκονέα γιατί αφενός αφαίρεσε τη ζωή του Αλέξανδρου αφετέρου σκότωσε και την ψυχή του Νίκου Ρωμανού. Είχα πει τότε εύχομαι και ελπίζω αυτό το παιδί να βρει το δρόμο του και να ταχθεί στην κοινωνία αλλά δυστυχώς οι ελπίδες μου έχουν διαψευστεί. Μετά το θάνατο δεν τον είδα να χαμογελάει ποτέ».

Πάντως η κυρία Τζίνα Τσαλικιάν επέλεξε να συμπαρασταθεί στη μητέρα του Νίκου Ρωμανού, με τον δικό της τρόπο, απέχοντας ουσιαστικά από το πλευρό της καθώς δεν θα ήθελε να επιβαρύνει το κλίμα. «Δεν επικοινώνησε μαζί της γιατί καταλαβαίνει πόσο δύσκολες είναι αυτές οι στιγμές. Έχει την αντίληψη ότι αν μιλήσουμε στους γονείς του Νίκου θα επιβαρύνουμε το κλίμα. Συμπάσχουμε όμως, στενοχωριόμαστε και εμείς. Πάντως, είναι λυπηρό για το δρόμο που ακολούθησε αυτό το παιδί, καθώς παρόλο που δεν προέρχεται από προβληματική οικογένεια, άλλαξε τόσο πολύ η συμπεριφορά του».
 http://www.koolnews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *