«Πέντε φαρμακεία εξαπατούσαν τον ΕΟΠΥΥ εισπράττοντας διπλές συνταγές»

«Παραβατική συμπεριφορά φαρμακοποιών και όχι αδυναμία του συστήματος»
Απάντηση Μπέζα στην παρέμβαση Αυγενάκη…

Για τους φαρμακοποιούς που εξαπατούσαν τον ΕΟΠΥΥ εισπράττοντας διπλές συνταγές που εκτελούσαν τα φαρμακεία, απαντά ο Υφυπουργός Υγείας, κ. Αντώνης Μπέζας μετά από παρέμβασή του βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος αναφέρει ότι οι μέχρι τώρα διευρυνθείσες περιπτώσεις διπλής εκτέλεσης συνταγών αφορούσαν πέντε φαρμακεία σε όλη τη χώρα και εντοπίστηκαν κατά τη σάρωσή τους και τον προβλεπόμενο έλεγχο επεξεργασίας συνταγών.

Όπως αναφέρεται στην απάντηση του Υπουργού: «από τον περαιτέρω έλεγχο διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για εκτύπωση εκ λάθους της ίδιας συνταγής δύο φορές, παράδοσή της από τον ιατρό σε δύο διαφορετικούς ασθενείς και εκτέλεσή της σε δύο διαφορετικά φαρμακεία (στο ένα κανονικά- ηλεκτρονικά- και στο άλλο χειρόγραφα (σε δύο περιπτώσεις επιβλήθηκε ποινή στα φαρμακεία που εκτέλεσαν χειρόγραφα τη συνταγή).»

«Στην περίπτωση ενός φαρμακείου επιβλήθηκε ποινή διότι επρόκειτο για εκτέλεση της ίδιας ηλεκτρονικής συνταγής δύο φορές, τη μία ηλεκτρονικά και την άλλη χειρόγραφα με επικόλληση και ακύρωση διαφορετικών ταινιών γνησιότητας από το ίδιο φαρμακείο. Επιπλέον στην περίπτωση ενός φαρμακείου επιβλήθηκε ποινή στον φαρμακοποιό που εκτέλεσε χειρόγραφα φωτοαντίγραφο της συνταγής, η οποία είχε εκτελεστεί σε άλλο φαρμακείο με εμπλοκή συγγενούς προσώπου του ασφαλισμένου.» επισημαίνει στην απάντησή του ο Υφυπουργός Υγείας.

Τέλος, απαντώντας στο ερώτημα του κ. Αυγενάκη, τονίζει ότι «το ζήτημα δεν αφορά σε τεχνική αδυναμία του συστήματος, αλλά σε λανθασμένο χειρισμό του ιατρού κατά την εκτύπωση και παραβατική συμπεριφορά του φαρμακοποιού» ενώ προσθέτει ότι «η αρμόδια υπηρεσία ελέγχου της ΥΠΕΔΥΦΚΑ διαθέτει πλήρη φάκελο των υποθέσεων.»

Πηγή: docs.google.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *