Ακατάλληλη η Κτηνιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης

Την προπερασμένη βδομάδα ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση της Κτηνιατρικής Σχολής Θεσσαλονίκης από Διεθνή Ειδική Επιτροπή (EAEVE).

Οι αξιολογητές δήλωσαν στους Καθηγητές της Σχολής ότι η Σχολή δεν εκπαιδεύει τους φοιτητές σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά στάνταρτ. Συγκεκριμένος αξιολογητής μας είπε ότι οι ίδιοι οι φοιτητές της Κτηνιατρικής του παραπονέθηκαν ότι παίρνουν πτυχίο χωρίς να ξέρουν ούτε να πάρουν αίμα από ένα….
ζώο.

Η αξιολόγηση αυτή της EAEVE έχει μεγάλη σημασία για την αναγνώριση των πτυχίων της Κτηνιατρικής Σχολής στο εξωτερικό. Αν η σχολή τελικά «κοπεί» οι πτυχιούχοι κτηνίατροι δεν θα μπορούν να δουλέψουν στην Ευρώπη ούτε να κάνουν διδακτορικό σε ξένες σχολές.

Για την αποτυχία αυτή μεγάλο μέρος ευθύνης έχει το Υπουργείο Παιδείας. Το Υπουργείο έχει τελευταία καθιερώσει και κάνει και δική του αξιολόγηση. Για να κάνει την αξιολόγησή του το Υπουργείο καλεί καθηγητές από το εξωτερικό ως κριτές. Δυστυχώς όμως με κομματικά μέσα οι διάφοροι καθηγητές της Σχολής φροντίζουν και ορίζονται κριτές οι φίλοι τους. Αποτέλεσμα στην αξιολόγηση του Υπουργείου η Σχολή πρωτεύει και προφανώς όλα τα στραβά κουκουλώνονται! Να σκεφτεί κανείς ότι με το ίδιο κόλπο, στην αξιολόγηση του Υπουργείου πρώτευσε και η Κτηνιατρική Σχολή Καρδίτσας! Η Σχολή της Καρδίτσας είναι γνωστό ότι δεν έχει καν νοσοκομείο ζώων!!!

Σουηδός Κτηνίατρος

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *