ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΛΕΝΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΠΕΡΙ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ…

Η ΕΥΡΩΠΗ ΔΙΑΛΥΟΜΕΝΗ ΟΔΥΝΑΤΑΙ ΚΑΙ ΦΩΝΕΣ ΒΟΩΝΤΩΝ ΕΝ ΤΗ ΕΡΗΜΩ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ….

Μύδρους κατά της πολιτικής της Α.Μέρκελ και των Βρυξελλών εκτόξευσε ο Γερμανός αντικαγκελάριος Ζ. Γκάμπριελ δηλώνοντας ότι η Ευρώπη χρειάζεται να αλλάξει για να γίνει πιο κοινωνική και πιο δίκαια, και υποστήριξε την αύξηση των επενδύσεων και της ανάπτυξης ώστε να δημιουργηθούν δουλειές, καθώς και τη δίκαια διανομή μεταναστών από τη Βόρειο Αφρική.

Αρνήθηκε δηλαδή την πολιτική λιτότητας της Α.Μέρκελ που έχει οδηγήσει τον ελληνικό λαό, αλλά και εκατομμύρια Ευρωπαίων στην εξαθλίωση.

“Τα προβλήματα που απλώνονται μπροστά μας είναι τόσο μεγάλα, ώστε κάθε χώρα αδυνατεί να τα λύσει μόνη της, ακόμα και η ισχυρή Γερμανία. Γι’ αυτό το λόγο, ήρθε η ώρα να γίνουν μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη”, υποστηρίζει ο γερμανός αντικαγκελάριος.

“Στην Ευρώπη χρειαζόμαστε περισσότερο θάρρος για διαφορετικές ταχύτητες στη συνεργασία”, έγραψε ο Γκάμπριελ σε άρθρο του που εμφανίζεται στην γερμανική εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας Bild.

“Μερικοί – ιδιαίτερα η Γαλλία και η Γερμανία – χρειάζεται να δείξουν το δρόμο, για παράδειγμα στην ενεργειακή πολιτική ή στη συνεργασία στην οικονομική και χρηματοοικονομική πολιτική. Οι άλλοι μπορούν ν’ ακολουθήσουν όταν είναι έτοιμοι”, γράφει. “Δεν χρειάζεται να κάνουν όλοι όλα. Αλλά χρειαζόμαστε βαθύτερη συνεργασία κάτω από τη στέγη της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

Ακόμα και στο κόμμα το CDU, ζητούν από την Α.Μέρκελ να αποδεσμευθεί η τελευταία δόση του δεύτερου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα ανεξάρτητα από το αν θα πραγματοποιηθεί μια νέα συμφωνία και αν θα υπάρξει τρίτο πρόγραμμα βοήθειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *