Ραχόι σε Τσίπρα: Σοβαρέψου…

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε την Κυριακή ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι από τη Σεβίλλη, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Έλληνα ομολόγου του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ…

«Το να βρίσκεις έναν εξωτερικό εχθρό είναι παλιό ‘κόλπο’ που έχουμε δει πολλές φορές στην ιστορία… Η λύση στα προβλήματα είναι η σοβαρότητα, και όχι υποσχέσεις που ξέρουμε ότι δεν μπορούμε μα τηρήσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

O Μαριάνο Ραχόι ζήτησε δε από τον Έλληνα ομόλογό του να επιδείξει «σοβαρότητα» και να μην χρησιμοποιεί την Ισπανία και την Πορτογαλία ως αποδιοπομπαίους τράγους.

Στο μεταξύ την καταδίκη των δηλώσεων του Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε από τις Βρυξέλλες την Κυριακή η Μαδρίτη, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο μια πηγή από την ισπανική κυβέρνηση.

Να θυμίσουμε ότι το Σάββατο, ο Πρωθυπουργός κατηγόρησε την Ισπανία και την Πορτογαλία ότι συνασπίστηκαν εναντίον της Αθήνας.
«Η Ισπανία κάλεσε τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να καταδικάσουν τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πηγή από τη συντηρητική κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι.

Οι δηλώσεις αυτές «είναι αντίθετες προς το πνεύμα αλληλεγγύης που πρέπει να επικρατεί στις σχέσεις μεταξύ των εταίρων» στην Ευρώπη, προσέθεσε η ίδια πηγή.

Ο υπουργός αρμόδιος για θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Μένδεθ δε Βίγκο, προέβη σε δημόσιες δηλώσεις, κατά τις οποίες διαβεβαίωσε ότι «η Ισπανία δεν είναι εχθρός κανενός, το αντίθετο, είναι αλληλέγγυα προς τον ελληνικό λαό».

Ξεκαθάρισε όμως πως θα διαμαρτυρηθεί για τις κατηγορίες Τσίπρα. «Ζητάμε από τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας να επιδείξει υπευθυνότητα καθώς εμείς θεωρούμε ότι τα προβλήματα της Ελλάδας δεν θα επιλυθούν με δηλώσεις, αλλά με μεταρρυθμίσεις» προσέθεσε, σε μία δήλωση που μεταδόθηκε σήμερα Κυριακή από την κρατική τηλεόραση της Ισπανίας.

ysterografa.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *