Η ΑΠΟΦΡΑΔΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ κ.ΤΣΙΠΡΑ

Η Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014 ήταν η ημέρα που διαλύθηκε ο λαοπλάνος πολιτικός οπορτουνισμός της Ελλάδας.

Κανείς Έλληνας πολιτικός και ψηφοφόρος του δεν μπορεί πλέον να
επικαλείται άγνοια την επομένη ημέρα των βουλευτικών εκλογών του 2016. Μπορεί η παγκόσμια διήμερη έκρηξη των Χρηματιστηρίων να ήταν για άσχετους λόγους με την Ελλάδα αλλά έγινε σαφές σε όλους ότι τα παλαιομοδίτικα επικοινωνιακά τεχνάσματα δεν έχουν καμία αξία όταν κρίνονται πολιτισμοί.

Το αδιέξοδο των ασυνάρτητων συνιστωσών του κ.Τσίπρα, η έλλειψη στρατηγικής του και κυρίως η απουσία της γνώσης για το πού θέλει να πάει ο ΣΥΡΙΖΑ την Ελλάδα  αποτυπώθηκε ξεκάθαρα στη σημερινή κακογραμμένη ομιλία του νεαρού σε ηλικία, άπειρου πολιτικά και φιλόδοξου Προέδρου της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πανηγυρισμός της ήττας και η αποποίηση των αποτυχημένων επιλογών είναι μία πονηρή πολιτική επιλογή που χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο ο κ.Τσίπρας και οι ενδεχόμενοι σύμμαχοί του καθημερινά, αλλά ο μέσος Έλληνας διακρίνεται για την οξυδέρκειά του και αναγνωρίζει εύκολα τους ηττημένους και τον κίνδυνο.

Οι ευρωπαϊκές οικονομίες διακρίθηκαν για την αντοχή τους στην παγκόσμια κρίση από το 2009 και οι κοινωνίες τους κατέχουν ένα από τα πιο ισχυρά νομίσματα στον κόσμο. Η αναφορά του κ.Τσίπρα στην ανίκανη πολιτική ηγεσία τους κρίνεται μάλλον αποτυχημένη και δεν έχει παρά να δει τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών όπου η ηγετική εμφάνισή του ως υποψηφίου Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την Ευρωπαική Αριστερά απέσπασε μόλις το 4% των λαών της Ευρώπης, μετά και από πέντε χρόνια επίπονης οικονομικής κρίσης. Το υπόλοιπο 96% των Ευρωπαίων μάλλον ξέρει κάτι καλύτερα και δεν τον εμπιστεύεται στις ελλειμματικές του προτάσεις και στόχους.

Ο κ.Τσίπρας πρέπει να κατανοήσει ότι οι κοινωνίες και οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τις αγορές και όταν αυτές δεν είναι ομαλές δεν σημαίνει μόνο κερδοσκοπικά παιχνίδια. Σημαίνει επίσης ότι οι κοινωνίες δεν χρησιμοποιούν σωστά το χρήμα για τις αγορές των αγαθών τους και τη ζωή τους. Δεν είναι οι αγορές σε έναν άλλο Πλανήτη. Εκτός αν επιθυμεί ο κ.Τσίπρας να είναι η Ελλάδα σε έναν άλλο κόσμο.

Η εξάρθρωση των θεμελίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ίσως ήταν το μεγαλύτερο ατόπημα της ομιλίας του κ.Τσίπρα και των εμπνευστών του. Τα θεμέλια που μπήκαν μετά από εκατομμύρια θυσίες και αμέτρητες ποσότητες ανθρώπινου αίματος για μία φιλελεύθερη ιδεολογία απειλεί ο κ.Τσίπρας να ξεριζώσει χωρίς αιδώ και η διατύπωση των προθέσεων του ομολογεί ίσως και τους εμπνευστές της. Για την κατάληξη αυτής της προσπάθειας δεν χρειάζεται βαθιά ανάλυση. Αλίμονο σε αυτούς που θα είναι μαζί του.

Παραποιώντας ρητορικά την πραγματικότητα ο κ.Τσίπρας διαπίστωσε ότι μετά από τέσσερα χρόνια θυσιών ο ελληνικός λαός βρίσκεται στην ίδια και χειρότερη κατάσταση. Προφανώς ο κ.Τσίπρας είναι νοσταλγός και προπομπός ξανά ελλειμματικών Κυβερνήσεων, της παραοικονομίας και της κοινωνικής ανωμαλίας που ζήσαμε επί δεκαετίες προ κρίσης και με αυτά τα κριτήρια προφανώς λέει αλήθεια ότι δεν έχει επέλθει καμία βελτίωση.

Ίσως και η πεμπτουσία του ονείρου του ΣΥΡΙΖΑ για κάποιους να είναι η επιστροφή στο χθες, στην εποχή της πλεονασματικής ανηθικότητας στον τόπο μας. Για αυτό έχει και τόσους οπαδούς που φοβούνται το φως της ημέρας και κρύβονται πίσω από τα παραβάν που διακαώς επιθυμεί ο κ.Τσίπρας καθημερινά να στηθούν, για να γίνει και αυτός ρυθμιστής της επόμενης ημέρας της Ελλάδας.

Βέβαια πώς είναι δυνατόν να έσκασε η φούσκα και η Ελλάδα να παραμένει μέσα στην Ευρωζώνη και ο ίδιος μαζί με τους συντρόφους του να αμείβεται πλουσιοπάροχα σε ευρώ δεν μας εξηγεί.  Πώς το καταστροφικό αυτό σχέδιο από το 2009 αυξάνει τις καταθέσεις, την ελευθερία και την αποκαθήλωση του παρακράτους ομοίως.

Τη γλώσσα της αλήθειας επικαλέστηκε ο κ.Τσίπρας αλλά δυστυχώς συνέχισε με πολιτικά ψέμματα. Αν είναι τώρα η Ελλάδα σε κατάσταση χρεοκοπίας με τον πρώτο πλεονασματικό προϋπολογισμό τον οποίο και ο ίδιος ομολογεί, με τη στήριξη των Ευρωπαίων και των ΗΠΑ, με τα διαπιστωμένα κοιτάσματά της, με 20 εκατομμύρια τουρίστες για το 2015, με ένα σημαντικό μέρος των λεηλατών του δημοσίου χρήματος εκτός του προσκηνίου και τόσα άλλα τότε το 2009 που παρέδωσε την Κυβέρνηση ο κ.Καραμανλής σε τι κατάσταση άραγε ήταν η Ελλάδα.

Ο κ.Τσίπρας έχει επίγνωση για την πραγματικότητα ασχέτως πόση διατυπώνει αλλά δυστυχώς είναι εμφανές ότι δεν έχει σχέδιο. Αυτό το σχέδιο που φαντάζεται ότι έχει με τη μονομερή κατάργηση των νομοθετημένων μέτρων της Ελληνικής Κυβέρνησης θα φέρει μαθηματικά τον αποκλεισμό της χώρας από την Ευρώπη. Μία μακρά περίοδο που οι παγκόσμιες αγορές θα είναι κλειστές και εχθρικές προς την Ελλάδα και τον κ.Τσίπρα. Αυτό είπε ο κ.Τσίπρας για να καταστήσει συνένοχους και συνυπεύθυνους τους ψηφοφόρους για τα δεινά που θα επέλθουν την επόμενη ημέρα.

Αν γίνουν βέβαια εχθρικοί και η ηγεμονική όπως αποκάλεσε Γερμανία, ο κ.Ντράγκι και το ΔΝΤ τι λέει λοιπόν το σχέδιο του κ.Τσίπρα. Αν δεν ελαφρύνουν το χρέος όπως θα τους εκβιάσει μαζί με τους ψηφοφόρους του τι λέει το σχέδιο του κ.Τσίπρα. Θα αποσχίσει την Ελλάδα από την Ευρωζώνη και το Ευρώ. Θα κάνει την Ελλάδα Βόρεια Κορέα με το καθεστώς της. Θα μας κάνει άλλη μια χώρα σαν αυτές που υποστηρίζει αποκλειστικά το ΔΝΤ με δολαριοδραχμές και προστατευμένες καταθέσεις κάποιων Ελλήνων σε ευρώ στην Ελβετία.

Ο κ.Τσίπρας ομολόγησε για πρώτη φορά σήμερα ότι δεν επιδιώκει να κυβερνήσει. Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει μόνος του.  Ίσως γιατί απλά δεν έχει σχέδιο. Ίσως γιατί ο πνευματικός του σύμβουλος δεν του είπε και ο κειμενογράφος του δεν του έγραψε όλη την αλήθεια για την ιστορία της Ελλάδας. Αναζητά σε συμμάχους από σήμερα ο κ.τσίπρας ένα άλλοθι. Αναζητά ίσως έναν άλλο Πρωθυπουργό στο σχέδιο του…

Τη βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδας θα την δούμε την 18η Δεκεμβρίου. Να δούμε τη βιωσιμότητα της Ελλάδας ως Κράτος με τα σημερινά της σύνορα, αν κάποτε η χώρα παραδοθεί στον κ.Τσίπρα και τους συμμάχους του..

http://thedayaftergr.blogspot.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *