ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι σόκαρε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Αποτελεί το αποκορύφωμα της δράσης της εγκληματικής…

ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, η οποία χτυπά και σκοτώνει μετανάστες, όπως πέρσι τον Σ. Λουκμάν, επιτίθεται σε αγωνιστές και προσπαθεί να επιβάλει με την ανοχή του επίσημου κράτους ένα κλίμα τρομοκρατίας στις γειτονιές μας. Ταυτόχρονα, προσπαθούν να τρομοκρατήσουν την εργατική τάξη, όπως φάνηκε με τη δολοφονική επίθεση στο Πέραμα κατά συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και με τη εμετική καταγγελία τους σε βάρος των απεργών εκπαιδευτικών, την ίδια ώρα ψηφίζουν τη πλήρη απαλλαγή των εφοπλιστών από φόρους, την ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ και κάνουν πλάτες στους χρυσοθήρες των πολυεθνικών στις Σκουριές. Έχει πια αποδειχτεί περίτρανα ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένα «αντισυστημικό» κόμμα αλλά μια εγκληματική συμμορία.

Οι πρακτικές και η λογική της Χρυσής Αυγής δεν ήρθαν από το πουθενά. Νομιμοποιήθηκαν από τις κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και την πολιτική που εφαρμόζουν μαζί με την ΕΕ και το ΔΝΤ όλα αυτά τα χρόνια. Η λειτουργία των στρατοπέδων συγκέντρωσης, η οργάνωση πογκρόμ απέναντι στους μετανάστες από την αστυνομία, η άγρια καταστολή των ΜΑΤ σε όλες τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και τις νεολαίας, οι διώξεις αγωνιστών άνοιξαν το δρόμο στους δολοφόνους νεοναζί. Η Ευρώπη-φρούριο της ΕΕ έπαιξε το δικό της ρόλο στη στοχοποίηση των μεταναστών για την καπιταλιστική κρίση ώστε να «βγουν λάδι» οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι. Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου επιχορηγεί με χρήματα του κράτους τη συμμορία για να προμηθεύεται όπλα και μαχαίρια. Η Αστυνομία κλείνει εδώ και χρόνια τα μάτια στις δολοφονικές επιθέσεις των νεοναζί και τους χρησιμοποιεί ως συμμάχους των ΜΑΤ και ΔΙΑΣ στην καταστολή του κινήματος. Η Δικαιοσύνη είναι «τυφλή» για τα εγκλήματά τους και διώκει μόνο αγωνιστές της Αριστεράς και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όπως πιο πρόσφατα τον Π. Κωνσταντίνου και τον Γ. Καλλινάκη.

Η λύση απέναντι στην φασιστική απειλή δεν μπορεί να δοθεί από κάποιο θολό «συνταγματικό τόξο», μέσα στο οποίο θα ξεπλυθεί η κυβέρνηση, η τρόικα και όλοι αυτοί που εφαρμόζουν την ακραία πολιτική της εξαθλίωσης, της φτώχειας και της καταστολής. Την μόνη λύση μπορεί να την δώσει ο λαός μας, μέσα από την συνέχιση και κλιμάκωση των αγώνων ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές κυβέρνησης-ΕΕ-Δ.Ν.Τ.. Τώρα είναι η ώρα να σηκώσουμε όλοι μαζί το κεφάλι και να βαδίσουμε ακόμη πιο αποφασιστικά στο δρόμο της ανατροπής. Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία της Θεσσαλονίκης να δώσoυν ξανά την απάντησή τους στους νεοναζί, την κυβέρνηση και τους κρατικούς θεσμούς που τους συντηρούν, να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης, ανυπακοής και αξιοπρέπειας σε αυτούς που δολοφονούν το λαό μας για τα συμφέροντα των εφοπλιστών, των εργολάβων και των τραπεζιτών.

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/9 ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΟ ΑΓ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *