Εισβολή μεταφερόμενων μισθοφόρων τραμπούκων στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης

Επεισοδιακή ήταν η συνεδρίαση, το απόγευμα της Παρασκευής στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, της Διανομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης – Έβρου κατά των χρυσωρυχείων και δημοτών της Αλεξανδρούπολης που είναι αντίθετοι με την εξόρυξη χρυσού στην περιοχή…
Μόλις ξεκίνησε η συνεδρίαση εισέβαλαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου πραγματοποιούταν η συγκέντρωση, περί τα 50 άτομα τα οποία…κατέβηκαν από λεωφορείο που πάρκαρε μπροστά στο Δημαρχείο και με φωνές, ύβρεις και προπηλακισμούς, κυρίως κατά του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης κ. Λαμπάκη και μελών της Διανομαρχιακής, διέκοψαν την συνεδρίαση.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν οι ίδιοι ήταν κάτοικοι Σαπών Ροδόπης και μέλη της Κίνησης Πολιτών Σαπών υπέρ τη επένδυσης χρυσού και επικεφαλής τους ήταν ο Μιχάλης Κακουλίδης, υπεύθυνος «δημοσίων σχέσεων» των Χρυσωρυχείων Θράκης στη Ροδόπη, πρώην πολιτευτής του ΛΑΟΣ και νυν υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής. Στη πλειοψηφία τους οι εισβολείς ήταν ομογενείς παλιννοστούντες ενώ μαζί τους ήταν και αρκετοί Βούλγαροι πολίτες, οι οποίοι δεν γνώριζαν λέξη ελληνικά!!!

Ακολούθησε ένταση, διαπληκτισμοί και προπηλακισμοί και τα πνεύματα ηρέμησαν με την επέμβαση της αστυνομίας. Τα μέλη της Διανομαρχιακής Επιτροπής αποχώρησαν από τον χώρο και συνέχισαν τη συνεδρίασή τους σε άλλη αίθουσα του Δημαρχείου, ενώ μετά την αποχώρηση και της αστυνομίας οι ξενόφερτοι εισβολείς και οι Βούλγαροι έκαναν κατάληψη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, ανάρτησαν πανό υπέρ των χρυσωρυχείων και πραγματοποίησαν “πανηγυρική συνέλευση νίκης” ξεκαθαρίζοντας ότι «αυτά που ήξεραν μέχρι σήμερα τελείωσαν, από εδώ και πέρα δεν θα τους αφήσουμε, εμείς θα κάνουμε κουμάντο»!

Γύρω στις 9 το βράδυ οι εισβολείς αποχώρησαν από το Δημαρχείο, επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο και αναχώρησαν “θριαμβευτές” για τις Σάπες.

Αξιοσημείωτο είναι ότι από νωρίς το απόγευμα άτομα που συμμετείχαν στην εισβολή στο Δημαρχείο έπιναν καφέ μαζί με τοπικό καναλάρχη στο Cafe Soho (όπως μας διόρθωσε με σχόλιό του και τον ευχαριστούμε), ενώ ο ίδιος ο καναλάρχης την ώρα που γινόταν τα επεισόδια εθεάθη έξω από το Δημαρχείο.

Οι χρυσοθήρες και τα τσιράκια τους αφού εξάντλησαν όλα τα μέσα για να κάμψουν την αντίσταση του λαού της Αλεξανδρούπολης και της Θράκης, έβαλαν μπρος τη λειτουργία του οργανωμένου παρακράτους με συντονιστές τοπικό καναλάρχη και τους γνωστούς μηχανισμούς του τοπικού τύπου που κουβαλάνε στην πόλη μας ακόμη και αλλοδαπούς τραμπούκους. Οι γνωστοί – άγνωστοι επίσημοι και ανεπίσημοι μισθοφόροι «υπερασπιστές» του χρυσού, να μην ξεχνάνε πως είναι οι ηθικοί αυτουργοί των συγκεκριμένων γεγονότων. Ας συνειδητοποιήσουν πως η αντίσταση της τοπικής κοινωνίας δεν εξαγοράζεται και ο λαός της Αλεξανδρούπολης θα τους βάλει στο περιθώριο.

Η ανακοίνωση της Διανομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης – Έβρου:

Σήμερα, 26 Ιουλίου 2013 και ώρα 19:30, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, συναντήθηκε Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης Έβρου κατά της εξόρυξης και μεταλλουργίας χρυσού καθώς και πολίτες που συμμετέχουν σε αυτόν τον αγώνα, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης με μοναδικό σκοπό την ενημέρωση για τις έντονες κινήσεις της εταιρείας χρυσού εν μέσω θέρους και λήψη απόφασης για την οργάνωση του αγώνα από εδώ και πέρα, γιατί η εταιρεία χρυσού τις τελευταίες ημέρες ενεργοποιείται στην Αθήνα (υπουργεία), σε ΜΜΕ με υπέρτατη ένταση στη διαφήμισή της, με προσκλήσεις θεσμικών από το Ελληνικαναδικό Επιμελητήριο στην Αθήνα, αλλά και με επισκέψεις τους στην Αλεξανδρούπολη, ως και την επίσκεψη του Προέδρου της εταιρείας χρυσού Eldorado Gold, κ. Πολ Ράιτ, στην Αθήνα, με μοναδικό στόχο τη δημιουργία κλίματος ώστε να εγκριθεί η αδειοδότηση της επένδυσης.

Ομάδα οργανωμένων, συντεταγμένων μισθοφόρων της εταιρείας χρυσού από τις Σάπες εισήλθε στην αίθουσα, δήλωσαν σε ερωτήσεις του Δημάρχου ότι είναι υπέρ της εταιρείας χρυσού και προσπάθησαν να επιβάλουν συζήτηση για να δημιουργήσουν κλίμα υπέρ των χρυσοθήρων, λέγοντας και απειλώντας ότι «Αυτά που ξέρατε μέχρι σήμερα τελείωσαν και από εδώ και πέρα δεν θα σας αφήνουμε να συνεδριάζετε».

Οι συγκεκριμένοι μισθοφόροι καθοδηγούμενοι προφανώς από την εταιρεία χρυσού, με φωνασκίες, ύβρεις και προπηλακισμούς, και δη κυρίως κατά του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης που δεν του επέτρεπαν να εξέλθει σπρώχνοντας τον, άπλωσαν πανό υπέρ των χρυσοθήρων και δημιούργησαν χουλιγκανικές εικόνες προκειμένου να τρομοκρατήσουν τα ειρηνικά καθόλα μέλη της επιτροπής και τους φιλήσυχους πολίτες της Αλεξανδρούπολης.

Έτσι τραυμάτισαν την τοπική μας δημοκρατία και απείλησαν ότι με ανάλογες βίαιες ενέργειες από εδώ και πέρα θα προχωρήσουν σε εκφοβισμό των μελών της Διανομαρχιακής Επιτροπής και του λαού που τίθεται ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, με ομόφωνες μάλιστα αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων μας, αλλά και του περιφερειακού συμβουλίου.

Η Διανομαρχιακή Επιτροπή συνέχισε τη συνεδρίασή της στο γραφείο του Δημάρχου και εξέδωσε το παρόν ομόφωνα δηλώνοντας ότι δεν φοβάται τους τραμπούκους και τον τραμπουκισμό, και ότι ο αγώνας μας μετά από 15 έτη συνεχίζεται πιο δυνατά με μοναδικό μας στόχο την αποτροπή της καταστροφής της περιοχής μας, εάν χρειαστεί και με την ίδια μας τη ζωή.

Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης – Έβρου κατά της εξόρυξης και μεταλλουργίας χρυσού


http://alexpolisonline.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *