Χρωστάς σε τράπεζες; Λάθος! Δεν χρωστάς απολύτως τίποτε

ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ!!

Τα κακά νέα: χρωστάτε –πολλά ή λίγα-, αλλιώς δεν θα διαβάζατε αυτό το άρθρο, όπως ποτέ δεν θα διαβάζατε τα τασιενεργά του απορρυπαντικού σας.
Τα καλά νέα: Κατά πάσα πιθανότητα, δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα. Στην πραγματικότητα, σας χρωστάνε, σας κλέβουν ανελέητα, χρόνια τώρα, και…….
πρέπει να κάνετε κάτι γι αυτό. Αμέσως.
Και εξηγούμαι. Τι κάνουν οι τράπεζες; Δανείζουν χρήματα με σκοπό το κέρδος. Αυτό το γνωρίζουμε όλοι και κανείς δεν…..
αμφισβητεί τη χρησιμότητα του δανεισμού όταν αυτός γίνεται με σκοπό την ανάπτυξη. Κανένας επίσης δεν αμφισβητεί ότι το τραπεζικό μας σύστημα μας κλέβει ανελέητα, παράνομα και καταχρηστικά επί σειρά ετών. Οι Ελληνικές τράπεζες και ο Μπάμπης ο τοκογλύφος καμία διαφορά δεν έχουν. Εκτός από ότι από το Μπάμπη δεν γλιτώνεις, από τις τράπεζες όμως,ναι.
Ανάλυση
Οι τράπεζες δανείζουν με τόκο. Μέχρι εδώ καλά. Πόσοι γνωρίζουν όμως ότι το νόμιμο δικαιοπρακτικό επιτόκιο για καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες είναι 6,75% συν εισφορά 0,60%; (Οι άπιστοι, ας κάνουν μία επίσκεψη στην ιστοσελίδα της Τράπεζας της Ελλάδας προς επιβεβαίωση). Και άντε και είναι έτσι, θα μου πείτε. Ποιος θα τα βάλει με τις τράπεζες;
Λοιπόν, εμείς το κάναμε. Άλλοι πριν από εμάς το έκαναν και δικαιώθηκαν. Κιεσείς μπορείτε να το κάνετε, εφόσον τα επιτόκια των δανείων σας είναι υψηλότερα του νόμιμου -και κατά μέσο όρο, πληρώνετε τα διπλά ή τριπλά επιτόκια από ότι ο νόμος ορίζει.
Ο τρόπος
Γνωρίζετε ότι υπάρχουν φορείς προστασίας δανειοληπτών. Ένας από αυτούς (κατά τη γνώμη μου ο πιο αξιόπιστος) είναι το ΕΙΧΕ. Οι υπηρεσίες του είναι συνδρομητικές (σε ετήσια βάση) και η δουλειά του είναι αφού σας ενημερώσει για τα δικαιώματά σας, να σας καθοδηγεί, να σας προστατεύει από τις τραπεζικές επιθέσεις (κι εσάς και την περιουσία σας) αλλά και από τις επιθέσεις των εισπρακτικών εταιρειών και κυρίως να σας υποστηρίξει νομικά έτσι ώστε να απαλλαγείτε μια και καλή από τους τραπεζοτοκογλύφους. Και όχι, δεν κοστίζει μία περιουσία.
Η διαδικασία
Ζητάτε από την τράπεζα να σας δώσει αναλυτική κατάσταση του δανείου σας με σκοπό τον έλεγχο των χρεώσεών σας και τον υπολογισμό των διαφορών τους σε σχέση με την νόμιμη οφειλή σας. Η τράπεζα είναι υποχρεωμένη να σας απαντήσει εντός δύο μηνών.
Παραθέτω ένα παράδειγμα καταναλωτικού δανείου, υπολογισμένο με το νόμιμο (6,75%) επιτόκιο στη μία στήλη και με το παράνομο μέσο επιτόκιο καταναλωτικών δανείων του 2010 (14,29%) στην άλλη, ώστε να πάρετε μία εικόνα για τα μεγέθη των διαφορών που συζητάμε, χωρίς να υπολογίζουμε τους παράνομους τρόπους υπολογισμού, τα παράνομα έξοδα δανείων και τα σχετικά.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΧΡΕΩΣΕΩΝ
ΔΑΝΕΙΟ ΣΕ ΕΥΡΩ
20.000,00
20.000,00
ΔΙΑΡΚΕΙΑ (ΕΤΗ)
5
5
ΕΠΙΤΟΚΙΟ
6,75%
14,29%
ΜΗΝΙΑΙΑ ΔΟΣΗ
393,67
468,38
ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΚΩΝ
3.620,15
8.102,64
ΣΥΝΟΛΟ ΔΑΝΕΙΟΥ
23.620,15
28.102,64
ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΤΟΚΟΣ
4.482,49

Τι κάνετε αν η τράπεζα αρνηθεί να απαντήσει;
Κοινοποιείτε τις επιστολές σας στην τράπεζα της Ελλάδας και προχωράτε σε αγωγή κατά της τράπεζας –ή των τραπεζών- που έχετε τα δάνειά σας, δηλώνοντας παράλληλα ότι δεν θα πληρώσετε μία μέχρι να συμψηφιστούν οι παράνομες οφειλές και μέχρι να διορθωθεί ο λογαριασμός σας με τη νόμιμη οφειλή.
Τι κάνετε αν η τράπεζα τελικά απαντήσει;
Την ίδια διαδικασία κάνετε αν η Τράπεζα σας δώσει τελικά τα στοιχεία των δανείων σας, αφού από αυτά προκύπτουν ευκολότατα οι παράνομες χρεώσεις. Αγωγή για τις παράνομες χρεώσεις και την τοκογλυφική δράση τους εναντίον σας και δήλωση ότι δεν πληρώνετε μία μέχρι να γίνει συμψηφισμός.
Τι κάνετε αν η τράπεζα αποδεχθεί τον συμψηφισμό;
Αν η τράπεζα δεχθεί (που αποκλείεται) να διορθώσει το λογαριασμό σας, αυτομάτως αποδέχεται την τοκογλυφική της δράση εναντίον σας, οπότε πάλι βρίσκεται σε αδιέξοδο κι εσείς προχωράτε σε αγωγή.
Είτε λοιπόν έτσι, είτε αλλιώς, η αγωγή αυτή δημιουργεί εκκρεμοδικία (έχετε πλέοννόμιμα σταματήσει να πληρώνετε) και έτσι η Τράπεζα δεν μπορεί πλέον να εκδώσει διαταγή πληρωμής.
Τι κάνετε αν η τράπεζα παρόλα αυτά, εκδώσει διαταγή πληρωμής;
Τότε αγαπητοί μου έχετε κερδίσει το Λόττο, αφού το δικαστήριο θα ακυρώσει με συνοπτικές διαδικασίες τη διαταγή πληρωμής. Σε αυτή την περίπτωση κάνετε ανακοπή κατά της διαταγής πληρωμής και αν έχετε περιουσιακά στοιχεία πρέπει να ασκήσετε ταυτόχρονα και αίτηση αναστολής με αίτημα προσωρινής διαταγής. για να μην σας αγγίξει κανείς μέχρι τη δίκη. Και προσέξτε: Άπαξ και ακυρωθεί διαταγή πληρωμής μία φορά, ο δανειστής δεν έχει δικαίωμα έφεσης ούτε δικαίωμα να την εκδώσει ποτέ ξανά για το συγκεκριμένο χρέος. Αυτό σημαίνει πλήρη απαλλαγή από την οφειλή σας.
Είναι όμως απολύτως απαραίτητο να κινηθείτε εντός δεκαπέντε ημερών από την έκδοση της πρώτης διαταγής πληρωμής, ή εντός δέκα ημερών από την έκδοση της δεύτερης, διαφορετικά χάσατε όλο το παιχνίδι.
Και μετά;
Μετά από τα παραπάνω ακολουθεί δεύτερη αγωγή (ομαδική) για την ηθική βλάβη που έχετε υποστεί και η αποζημίωση που θα αναγκαστούν οι τράπεζες να σας πληρώσουν θα σας αρκεί για να εξοφλήσετε το (νόμιμο) υπόλοιπο της οφειλής σας και να βγείτε από τον Τειρεσία αμέσως, τους δικηγόρους (που πληρώνονταιεφόσον κερδίσουν) και να σας μείνουν και ρέστα ώστε να μην χρειαστεί ποτέ ξανά να δανειστείτε. Άντε, σε καλή μεριά!

http://anti-ntp.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

10 Comments

 1. Ανώνυμος

  ΡΕ ΣΥ ΤΙ ΠΑΠΑΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ?ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΗΘΙΚΑ.ΟΠΟΙΟΣ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΔΑΝΕΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΤΟΝ ΣΥΜΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΕΙ.Η ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ.ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΣ ΚΑΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΔΑΝΙΣΕΙ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ.ΕΣΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ,ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΜΟΥ ΕΚΑΝΑΝ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΔΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗ 'ΜΕΓΑΛΗ ΖΩΗ' ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΠΙΖΕΙΣ ΟΤΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΑ ΣΤΑ ΧΑΡΙΣΕΙ Η ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΕΙ.ΟΤΑΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΦΤΑΣΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΔΙΑΚΟΠΟΔΑΝΕΙΟ,ΕΟΡΤΟΔΕΝΕΙΟ,ΓΑΜΟΔΑΝΕΙΟ,ΓΚΟΜΕΝΟΔΑΝΕΙΟ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΓΙΑΤΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΞΟΔΕΥΕΙ ΠΕΝΤΑΠΛΑΣΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΗΤΑΝ ΦΥΣΙΚΟ ΟΤΙ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΕΡΧΟΤΑΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ.Ε…ΤΩΡΑ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΣΟΥ ΦΤΑΙΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ……..

  Reply
 2. Ανώνυμος

  Εσυ που εβγαλες αυτη την αναρτηση εξακολουθεις να πιστευεις οτι στην Ελλαδα οι φορεις λειτουργουν υπερ του πολιτη καιο καθεις μπορει μεσω δικαστηριων να βρισκει το δικιο του ??Αραγε ποσο νυχτωμενος εισαι ???!!! Απορω γιατι μαλλον δε γνωριζεις που ζεις ή ζεις σε κανα εξωτερικο και λαλεις απεξω ….!!

  Reply
 3. Ανώνυμος

  Ρε τόσοι έξυπνοι μαζεμένοι έδώ δεν το περίμενα,
  ψάξτε πρώτα ρωτήστε και μετά μιλήστε
  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ….

  ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΜΠΛΟΚ ΦΙΛΕ ΜΟΥ,ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ,ΨΑΞΕ ΕΝΑ ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ.
  ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ ΕΨΑΞΑ;
  TO ΠΟΣΟ ΤΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΗΚΑ;
  KAI EΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΗΛΙΘΙΟΣ ΘΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΩ,ΑΝΟΙΞΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΑΡΤΕΛΑ ΜΕ ΤΟ URL ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΤΟΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ,ΕΑΝ ΠΑΛΙ ΟΧΙ,ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΑ ΣΕ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ…

  Reply
 4. Ανώνυμος

  Φιλαράκι ο ιδιοκτήτης του ΕΙΧΕ είσαι ή υπάλληλος..?Δεν μας φτάνουν αυτά που τραβάμε έχουμε κι αυτούς που πάνε να εκμεταλευτούν τον πόνο μας….

  Reply
 5. Ανώνυμος

  Ρε τόσοι έξυπνοι μαζεμένοι έδώ δεν το περίμενα,
  ψάξτε πρώτα ρωτήστε και μετά μιλήστε
  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ….

  Reply
 6. Ανώνυμος

  καμμια τραπεζα δεν προκειται να παραδεχθει κ να δεχθει συμψηφισμο.Δυστυχως ζουμε σε μια χωρα που για τα ευνοητα πρεπει να κανεις αγωγες απο το πρωι ως το βραδυ για να αποδειξεις το δικιο σου.Αν υπηρχε αυτεπαγγελτη εφαρμογη δικαιοσυνης σιγουρα πολλα θα ηταν καλυτερα κ διαφορετικα………

  Reply
 7. Ανώνυμος

  Χρωστάς στις τράπεζες;; Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα γιατί δεν …. υπάρχεις.
  Χρωστάω άρα δεν υπάρχω. ( Στάθης )

  Reply
 8. Ανώνυμος

  250€ ΣΥΝΔΡΟΜΗ…ΠΟΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΚΑΙ ΣΥΝ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ…
  ΕΞΥΠΝΟ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΣΟΥ…ΤΣΑΜΠΑ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ,ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *