Αθήνα, οχυρωμένη πόλη για την επίσκεψη Μέρκελ, γράφουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης

Η επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα, τα συλλαλητήρια για την… υποδοχή της και τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μονοπωλούν το ενδιαφέρον των διεθνών μέσων ενημέρωσης, με εκατοντάδες κάμερες να έχουν στηθεί σε σημεία-κλειδιά της πόλης για να καταγράψουν τα γεγονότα.

Το BBC κάνει λόγο για τα αυξημένα αστυνομικά μέτρα εν όψει της επίσκεψης Μέρκελ, αναφέρεται στην απαγόρευση των κινητοποιήσεων σε κεντρικά σημεία της πόλης και…..
στις διαδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν. «Αναλυτές λένε ότι πολλοί Έλληνες “βλέπουν” την κ.Μέρκελ ως τη συγγραφέα της λιτότητας» τονίζει.

«Η Αθήνα οχυρώνεται για την επίσκεψη Μέρκελ» γράφει η Wall Street Journal, η οποία αναφέρεται και στο συλλαλητήριο που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας στην πλατεία Συντάγματος. Η εφημερίδα τονίζει ότι υπό το φόβο μεγαλύτερων διαδηλώσεων 7.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός και υπογραμμίζει ότι τα αστυνομικά μέτρα θυμίζουν εκείνα που είχαν ληφθεί τον Νοέμβριο του 1999 κατά την επίσκεψη του τότε προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον.

«Σε συναγερμό η Αθήνα για την επίσκεψη Μέρκελ» γράφει το France 24, περιγράφοντας αναλυτικά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που έχει λάβει η Αστυνομία και την έκκληση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ν.Δένδια, για ήρεμες και ειρηνικές διαδηλώσεις. «Η Μέρκελ είναι μία μισητή φιγούρα στην Ελλάδα και συχνά κατηγορείται για τα σκληρά μέτρα λιτότητας που επιβάλλει στο λαό η κυβέρνηση, ενώ απεικονίζεται σε διάφορες γελοιογραφίες σαν τον Αδόλφο Χίτλερ» αναφέρει.

«Η Μέρκελ δεν φέρνει δώρα στην Ελλάδα» γράφει στον τίτλο του το CNN, τονίζοντας ότι είναι η πιο ανεπιθύμητη στην Αθήνα από οποιονδήποτε άλλο ευρωπαίο ηγέτη. «Στα μάτια των Ελλήνων είναι η κύρια υπεύθυνη για τα δραστικά μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν από την ΕΕ στην Ελλάδα για να επιλύσει την κρίση χρέους της. Μάλιστα, σε διαδηλώσεις και αφίσες την έχουν εμφανίσει ως Ναζί», αναφέρει.

«Μία ταραγμένη Αθήνα εν αναμονή της Καγκελαρίου: Η Ανγκελα Μέρκελ πραγματοποιεί σήμερα μία συμβολική επίσκεψη στην χρεωμένη Ελλάδα» αναφέρει η Welt.

«Τεταμένο το κλίμα στην Αθήνα ενόψει της επίσκεψης Μέρκελ» γράφει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa και αναφέρεται στην απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τις κινητοποιήσεις σε κεντρικά σημεία της Αθήνας. Τονίζει, μάλιστα, ότι το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα γίνει κανονικά.

tanea

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *