Απίστευτες νεοταξικές προτάσεις στην Ιαπωνία από το ΔΝΤ: “Ανοίξτε τα σύνορα στους μετανάστες για να πάει καλύτερα η οικονομία σας”!

Η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ επαίνεσε τις προσπάθειες του Ιάπωνα πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε για την ενδυνάμωση της οικονομίας με την ενίσχυση του γυναικείου εργατικού δυναμικού, αλλά πρόσθεσε ότι πρέπει να κάνει περισσότερα, συμπεριλαμβανομένης της αποδοχής περισσότερων μεταναστών.

«Η παγκόσμια οικονομία δεν έχει κάνει χρήση του τεράστιου δυναμικού που είναι διαθέσιμο. Και αυτό πρέπει να αλλάξει, όχι μόνο για το καλό των γυναικών, αλλά για λόγους οικονομίας», είπε η Λαγκάρντ. «Τι γίνεται με την Ιαπωνία; Εδώ, έχουμε δείξει μέσω της μελέτης μας, ότι η βαθμιαία αύξηση του γυναικείου εργατικού δυναμικού με το μέσο επίπεδο του G7 θα μπορούσε να αυξήσει το κατά κεφαλήν εισόδημα κατά 4 τοις εκατό – σε μόνιμη βάση», είπε.

Διαφορές μεταξύ των φύλων όσον αφορά τη συμμετοχή του εργατικού δυναμικού υπάρχουν σε όλο τον κόσμο, και «Η Ιαπωνία είναι κάπως στη μέση» με ένα ποσοστό της γυναικείας συμμετοχής 65 τοις εκατό, 20 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερο από ό, τι για τους άνδρες, σημείωσε η Lagarde.

Ο Abe δήλωσε ότι η Ιαπωνία θέλει να ενισχύσει το ποσοστό των γυναικών σε ανώτερες θέσεις σε 30 τοις εκατό από το 2020, πάνω από το 11 τοις εκατό που είναι τώρα, ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά στον κόσμο. Σε ένα πρόσφατο ανασχηματισμό, προσπάθησε να οδηγήσει το δρόμο για το διορισμό πέντε γυναικών στο 18μελές υπουργικό συμβούλιο.


Οι πολυπόθητες μεταρρυθμίσεις περιλαμβάνουν την ενίσχυση της διαθεσιμότητας των υπηρεσιών παιδικής μέριμνας και φροντίδας για τους ηλικιωμένους γονείς στην ταχύτερα γηράσκουσα οικονομία του κόσμου με τη χαλάρωση των αυστηρών κανόνων μετανάστευσης, είπε η Λαγκάρντ.

«Μια επιλογή είναι ειδικευμένοι μετανάστες», είπε, προσθέτοντας ότι «όλοι θα είναι ευχαριστημένοι» αν η Ιαπωνία ανοίξει τα σύνορά της περισσότερο. «Όλοι θα πάρουν τις θέσεις εργασίας που χρειάζονται. Όλοι θα έχουν τη φροντίδα που χρειάζονται. Και η Ιαπωνία θα μπορούσε να διαμορφώσει τη δική της δημογραφική μοίρα», είπε.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *