Τελευταία Νέα

Δειτε το! Έτσι κατέστρεψαν μια πολιτισμένη χώρα και σκόρπισαν τον τρόμο και τον θάνατο!

Μαντέψτε που είναι αυτά τα κορίτσια…Καλοντυμένα… μοντέρνα… χαμογελαστά…
Κι όμως !

Έτσι ήταν οι γυναίκες στο Αφγανιστάν το…1960!

Τι συνέβει και έγιναν …έτσι ! τον 21ο αιώνα;
(στο τέλος του δημοσιεύματος ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό! Δείτε το!)


Το 1978, η κυβέρνηση του Αφγανιστάν ήταν ειρηνική, μέτρια, προοδευτική και μη-κομμουνιστική.
Όμως κάτι τέτοιο δεν εξυπηρετούσε τα μεγάλα συμφέροντα…
Η CIA αποφασίζει να χρηματοδοτήσει κάποιους μουσουλμάνους εξτρεμιστές ώστε να συγκρουστούν με την εξουσία του Αφγανιστάν.

Η CIA ιδρύει και χρηματοδοτεί τις εξτρεμιστικές ομάδες μουσουλμάνων.

Πάνω, Ronald Reagan συναντά στο Λευκό Οίκο το 1983 Αφγανούς διοικητές , Μουτζαχεντίν(Reagan Archives)

Σύμφωνα με τον Andrew Gavin Marshall, στο Global Research, 5 Σεπτεμβρίου 2010, (Το “τόξο κρίσεων”):

Ο Μπρεζίνσκι είπε σε μια συνέντευξή του το 1998:

«Ήταν 3 Ιούλη 1979 όταν ο πρόεδρος Κάρτερ υπέγραψε την πρώτη οδηγία για τη μυστική βοήθεια στους αντιπάλους του καθεστώτος …. στην Καμπούλ.

“Και την ίδια ημέρα, έγραψα ένα σημείωμα στον πρόεδρο στον οποίο εξήγησα ότι κατά τη γνώμη μου, η ενίσχυση αυτή επρόκειτο να προκαλέσει μια σοβιετική στρατιωτική επέμβαση.”

Μπρεζίνσκι είπε ότι ” εν γνώση του αυξάνει την πιθανότητα να εισβάλουν οι Σοβιετικοί”

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ σχεδιάζει να βαλκανοποιήσει και να ελένξει τις πλούσιες σε πετρέλαιο περιοχές του κόσμου.

Ο Peter Dale Scott τόνισε, στο The Road to 11/9, ότι «τα δισεκατομμύρια της CIA και της Σαουδικής δολάρια τελικά δαπανώνται σε προγράμματα που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της τζιχάντ ….”

Το 1979, Hafizullah Αμίν, ο οποίος φέρεται να ανήκει στην CIA, πραγματοποίησε πραξικόπημα στο Αφγανιστάν.

Επί Amin “σταμάτησαν οι μεταρρυθμίσεις, και δολοφονήθηκαν, φυλακίστηκαν ή εξορίστηκαν χιλιάδες (μετριοπαθείς) καθώς κινήθηκε προς την ίδρυση ενός φονταμενταλιστικού ισλαμικού κράτους.” (Michael Parenti, Afghanistan, Another Untold Story. Global Research: December 4, 2008: globalresearch.9)

Οι Σοβιετικοί παρενέβησαν προκειμένου να αντικαταστήσουν τον Amin. Η σοβιετική εισβολή πραγματοποιήθηκε το 1980.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να διαλύσει τη Σαουδική Αραβία, και πολλές άλλες πλούσιες σε πετρέλαιο χώρες.

Οι ΗΠΑ πήραν το μέρος του αφγανού εξτρεμιστή μουσουλμάνου Μουτζαχεντίν.

Το 1981, ο διευθυντής της CIA Casey συνεργάστηκε με Σαουδάραβα πρίγκιπα Τουρκί μπιν Φαϊζάλ και του Πακιστάν ISI “για να δημιουργήσουν μια ξένη λεγεώνα των μουσουλμάνων της τζιχάντ».

Η ιδέα αυτή “προέρχεται από την ελίτ Safari Club,« ένας συνασπισμός από τις μυστικές υπηρεσίες, η οποία περιελάμβανε την CIA και τη γαλλική διανόηση.

Περισσότεροι από 100.000 ισλαμιστές είχαν εκπαιδευτεί στο Πακιστάν, σε καταυλισμούς υπό την εποπτεία της CIA και της MI6.

Η Βρετανική SAS κατάρτισε την μελλοντική Αλ-Κάιντα και τους Ταλιμπάν μαχητές στην κατασκευή βομβών και άλλων ”μαύρων τεχνών.”

Οι μελλοντικοί ηγέτες της Αλ Κάιντα είχαν εκπαιδευτεί σε στρατόπεδο της CIA στη Βιρτζίνια.

Αυτό ονομαζόταν λειτουργικός κυκλώνας .

Στην συνέχεια οι Σοβιετικοί έφυγαν από το Αφγανιστάν το 1989.

Χρήματα από εμπόριο ναρκοτικων χρησιμοποιήθηκαν για τη χρηματοδότηση του Μουτζαχεντίν.

Όταν η Βρετανία ήταν στην Ινδία, την Ανατολική Εταιρεία της Βρετανίας στην Ινδία μετατρέπει το όπιο σε κύρια εξαγωγή της Ινδίας.

Σύμφωνα με τον Alfred W. McCoy, στην πολιτική της Ηρωίνης: Η CIA είναι συνένοχη για το παγκόσμιο εμπόριο ναρκωτικών, “τις δραστηριότητες της CIA στη Βιρμανία βοήθησαν στην μετατροπή της Shan στο μεγαλύτερη αναπτυσσόμενη περιοχή στον κόσμο εξαιτίας του οπίου.”

Στη δεκαετία του 1960 και του 1970, η CIA προώθησε το εμπόριο ναρκωτικών στο Λάος και το Βιετνάμ.

Στη δεκαετία του 1980 η CIA μετέτρεψε την Κεντρική Ασία σε ένα σημαντικό προμηθευτή της ηρωίνης για την παγκόσμια αγορά. Προώθησε την ηρωίνη του Αφγανιστάν στην Ευρώπη και την Αμερική. Τα χρήματα αυτά πήγαν στον Gulbuddin Hekmatyar, κορυφαίο μουτζαχεντίν άρχοντα των ναρκωτικών του Αφγανιστάν.

Μεταξύ 1979 και 1980, οι συνδεόμενοι με τα ναρκωτικά θανάτοι στη Νέα Υόρκη αυξήθηκε κατά 77%.

Οι Μπιν Λάντεν είναι παλιοί φίλοι της οικογένειας Μπους.

Πάνω, Wafah Μπιν Λάντεν.

Στη δεκαετία του 1980, η CIA χρηματοδότησε την προπαγάνδα τωνΜουτζαχεντίν στα σχολικά βιβλία των Αφγανικών σχολείων.
(Carol Off, Back to school in Afghanistan. CBC: May 6, 2002:http://www.cbc.ca/news/background/afghanistan/schools.html)

Στις αρχές του 1990 οι Ταλιμπάν εμφανίστηκαν, και υποστηρίχθηκαν από τη CIA.

«Μεταξύ του 1994 και του 1996, οι ΗΠΑ υποστήριξαν τους Ταλιμπάν πολιτικά μέσω συμμάχων (Πακιστάν και Σαουδική Αραβία), κυρίως επειδή στην Ουάσιγκτον είδαν τους Ταλιμπάν ως αντι-ιρανική, αντι-σιιτική, και φιλοδυτική οργάνωση.(Robert Dreyfuss, Devil’s Game: How the United States Helped Unleash Fundamentalist Islam.)

Ο Selig Harrison, ένας μελετητής με δεσμούς με τη CIA, δήλωσε ότι η CIA συνεργάστηκε με το Πακιστάν για τη δημιουργία των Ταλιμπάν!

(Σύμφωνα με πληροφορίες η CIA ελπίζει να χρησιμοποιήσει το Αφγανιστάν των Ταλιμπάν για να βαλκανοποιήσει ορισμένες γειτονικές χώρες.)…

Δείτε μερικές εικόνες από το Αφγανιστάν το 1960


Δισκοπολείο στην Καμπούλ
Τάξη Βιολογίας -οι γυναίκες μπορούν να εκπαιδεύονται, και τα μαθήματα δεν είναι ανά φύλο.
Αφγανές προσκοπίνες!


Μια παιδική χαρά μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από το θέατρο!

Στη δεκαετία του 1960, περίπου το ήμισυ των ανθρώπων του Αφγανιστάν είχαν πρόσβαση σε κάποιο επίπεδο της ιατρικής περίθαλψης! Σήμερα ένα στα τέσσερα μωρά γεννιούνται σήμερα στο Αφγανιστάν δεν φτάνει πέμπτο έτος της ηλικίας του…

Σήμερα, οι γυναίκες καλύπτουν το κεφάλι τους και ένα μεγάλο μέρος του σώματός τους, ακόμα και στην Καμπούλ. Τότε υπήρχε ισότητα!

Σήμερα… 50 χρόνια μετά…


Απρίλιος ’13: Εντεκα παιδιά νεκρά στο Αφγανιστάν από βομβαρδισμό του ΝΑΤΟ(ΠΗΓΗ)

Ένα στα πέντε παιδιά υποσιτίζονται στο Αφγανιστάν (ΠΗΓΗ)

8χρονα παιδιά στο Αφγανιστάν με πραγματικά όπλα (ΠΗΓΗ)

Αφγανιστάν -Εκτέλεση γυναίκας λόγω υποψιών για μοιχεία!!!

Ειδήσεις… Τις άκουσες…Τις κατάλαβες;

2010: Πέντε πολίτες νεκροί από λάθος εκτίμηση του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν (ΠΗΓΗ)

2011:Κατά λάθος δολοφονία αμάχων στο Αφγανιστάν από ΝΑΤΟ (ΠΗΓΗ)
2012: ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ: ΝΕΟ “ΛΑΘΟΣ” ΝΑΤΟ ΜΕ 10 ΝΕΚΡΟΥΣ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΣΕΛ 14)

2013: Αφγανιστάν: Δύο παιδιά νεκρά από πυρά στρατιωτών του NATO (ΠΗΓΗ)
Αφγανιστάν: «Βαθιά θλίψη» των Αυστραλών για το θάνατο δυο παιδιών (ΠΗΓΗ
……………………………………………………………………………………………..
Οι παραπάνω ειδήσεις είναι ενδεικτικές για να αποδείξω ότι το έγκλημα είναι συνεχόμενο… Αν ψάξει κανείς μπορεί να βρεί δεκάδες τέτοια ”λάθη” τα τελευταία χρόνια αλλά και φέτος ακόμα…

Έτσι καταστρέφουν τα μεγάλα συμφέροντα ένα κράτος… έναν πολιτισμό… μια κοινωνία…Γιατί; Για τα ναρκωτικά, για τα πετρέλαια, για τα τρισεκατομμύρια που αποφέρει η βιομηχανία όπλων !

Επιμέλεια- Μετάφραση από διεθνή τύπο,
Ασυμβίβαστη Χ.
ΠΗΓΗ1


Κάποτε οι γυναίκες στο Αφγανιστάν σπούδαζαν, φορούσαν φούστες, μπορούσαν να κυκλοφορούν ελεύθερες και να μιλάνε με τους άνδρες.Είναι ευρέως γνωστή η απάνθρωπη συμπεριφορά των Ταλιμπάν στο γυναικείο φύλο. Σε όσες χώρες έχει υπάρξει ο νόμος τους, οι γυναίκες δεν σπουδάζουν, λιθοβολούνται και τις δέρνουν επειδή δεν φοράνε μπούργκα-που καλύπτει όλο το πρόσωπο εκτός από τα μάτια.
Οι γυναίκες στο Αφγανιστάν είχαν βιώσει την απόλυτη καταπίεση όταν βρίσκονταν υπό τον νόμο τον Ταλιμπάν-από το 1996 μέχρι το 2001-αλλά ένα φωτογραφικό πρότζεκτ απεικονίζει την ελευθερία που απολάμβαναν κάποτε οι γυναίκες της χώρας.
Ο Μοχάμεντ Χουμαγιόν Καγιούμι που γεννήθηκε στην Καμπούλ, έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο «Μια φορά και έναν καιρό στο Αφγανιστάν». Το συγκεκριμένο βιβλίο μιλάει για την θέση που είχαν οι γυναίκες στη χώρα πριν από την επέλαση των Ταλιμπάν ενώ έχει και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.
Οι φωτογραφίες είναι από την δεκαετία του ‘50, του ‘60 και του ’70 και απεικονίζουν τις γυναίκες που είχαν πρόσβαση στην εκπαίδευση, πήγαιναν στα μαγαζιά και στο κινηματογράφο, μπορούσαν να φοράνε φούστες και σπούδαζαν στα πανεπιστήμια.
Για να κατανοηθεί η θέση της γυναίκας στην Αφγανική κοινωνία πριν τους Ταλιμπάν, αξίζει να αναφερθεί ότι μία έκθεση του State Department που δημοσιοποιήθηκε το 2001 και εξηγεί ότι οι γυναίκες στο Αφγανιστάν είχαν το δικαίωμα να ψηφίζουν από το 1920, το Σύνταγμα της χώρας τις αναγνώρισε σαν ίσες με τους άνδρες το 1960 και αυτό είχε ως αποτέλεσμα μέχρι το 1990, το 70% των δασκάλων της χώρας να είναι γυναίκες όπως επίσης και οι μισοί κυβερνητικοί υπάλληλοι ενώ το 40% του γυναικείου πληθυσμού ήταν γιατροί.
Ο κ. Καγιούμι δήλωσε: «όταν θυμάμαι το παρελθόν του Αφγανιστάν που πρόσφερε ελπίδα, με κάνει να βλέπω το παρόν ακόμα πιο τραγικό. Το πιο σημαντικό από όλα όμως είναι να καταλάβουμε όλοι την πραγματική ‘ασθένεια’ που δεν είναι άλλη από την τρομοκρατία. Πρέπει να εναντιωθούμε στη βία που υπάρχει ενάντια στις γυναίκες αναφορικά με την απαγόρευση της πρόσβασης τους στα σχολεία. Ο βασικός σκοπός μου είναι να δείξω στην νεολαία του Αφγανιστάν το πώς ζούσαν οι γονείς και οι παππούδες τους».
Η λογοκρισία και ο σκοταδισμός που επικρατούν σήμερα στο Αφγανιστάν δεν θυμίζουν σε καμία περίπτωση το παρελθόν της χώρας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, ότι με την κυκλοφορία του συγκεκριμένου φωτογραφικού αφιερώματος, ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι ενέκρινε έναν κώδικα δεοντολογίας ο οποίος απαγορεύει στους πολίτες να κάνουν πράγματα ή πράξεις, σαν αυτές που απεικονίζονται στο συγκεκριμένο βιβλίο-φωτογραφικό αφιέρωμα.
Σήμερα στο Αφγανιστάν οι γυναίκες απαγορεύεται να βγαίνουν μόνες στο δρόμο ενώ πρέπει να συνοδεύονται και από κάποιον άνδρα της οικογένειας τους ή τον σύζυγο τους-τον οποίο επιλέγουν οι γονείς, τα υπόλοιπα είναι γνωστά για τις διαφορές ηλικίας, τα 12χρονα που παντρεύονται και την σωματική βία που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση. Επίσης απαγορεύεται ρητά η επαφή με άγνωστους άνδρες σε δημόσιους χώρους ενώ πάντα πρέπει να υπάρχει και η χαρακτηριστική αμφίεση με την μπούργκα.
Οι συνεχείς λιθοβολισμοί-αν η γυναίκα βιαστεί λιθοβολείται γιατί πρόσβαλε την οικογένεια της-και ο περιορισμός του σώματος και πάνω απ’ όλα του πνεύματος των γυναικών δεν θυμίζει σε τίποτα τις παλαιότερες δεκαετίες στο Αφγανιστάν. .


Αφγανές προσκοπίνες

Οι γυναίκες μιλούσαν ελεύθερα με τους άνδρες, γεγονός που αποδεικνύεται και από την φωτογραφία. Πανεπιστήμιο της Καμπούλ κατά τη διάρκεια διαλείμματος.

thesecretrealtruth.blogspot.com/2014/07/blog-post_2850.html#ixzz3ZjkeFttj

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *