ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΜΑΣ ΠΑΝΕ!

ΟΙ περικοπές μισθων που επέβαλε η κυβέρνηση κατ’ εντολήν της «τρόικας» ήταν μόνον η αρχή.
Τα χειρότερα έρχονται! Σε μερικά χρόνια οι μισθοί των εργαζομένων στην Ελλάδα θα έχουν μειωθεί σε τέτοιο βαθμό, που θα θυμίζουν τους αντίστοιχους της Βουλγαρίας.
Υπερβολές; Κάθε άλλο. Πριν από το Πάσχα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συναντήθηκε με κορυφαίο υπουργό και συζήτησε μαζί του διάφορα θέματα, μεταξύ αυτών για την οικονομική κρίση, την ανεργία, τις περικοπές κ.ά.
Έκπληκτος ο Αρχιεπίσκοπος άκουσε τον……
εν λόγω υπουργό να λέει χαρακτηριστικά ότι «οι μισθοί της Βουλγαρίας είναι πολύ καλοί»! Μάλιστα ο κ. Ιερώνυμος είχε τόσο….. εντυπωσιασθεί με τα λεγόμενα του υπουργού που τα μετέφερε στη συζήτηση που είχε στη συνέχεια με Μητροπολίτες.
Όσο κι αν ακούγεται εξωφρενικό το ενδεχόμενο κάποια στιγμή τα επόμενα χρόνια οι μισθοί στη χώρα μας να μειωθούν τόσο ώστε να… θυμίζουν Βουλγαρία, δεν είναι εκτός πραγματικότητας. Βάσει του Συμφώνου για το ευρώ, κάθε χώρα οφείλει να πάρει μέτρα ώστε η οικονομία της να γίνει ανταγωνιστική.
Μεταξύ των μέτρων αυτών περιλαμβάνεται και η μείωση του μισθολογικού κόστους, δηλαδή η περικοπή των αποδοχών των εργαζομένων. Κάτι άλλωστε που έχει ξεκινήσει ήδη με την υπογραφή των επιχειρησιακών συμβάσεων, όπου υπό τον φόβο της ανεργίας χιλιάδες εργαζόμενοι αναγκάζονται να αποδεχθούν μείωση του μισθού τους.
Φαινόμενο που με την πάροδο του χρόνου θα ενταθεί και στο πέρασμά του θα συμπαρασύρει δικαιώματα χρόνων που κατακτήθηκαν έπειτα από μεγάλους αγώνες.
Αποτέλεσμα;
Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι θα οδηγηθούν στα όρια της ανέχειας και της εξαθλίωσης.

http://fragma09.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *