Ο τσάμικος χορός του Έντι Ράμα

Από την ημέρα που ανέβηκε στην εξουσία ο Ράμα, από εδώ το πάει από κει το φέρνει, όλο “τσάμικο ” μας χορεύει. Όπως αντιλαμβανόμαστε, η διπλωματική…
πολιτική γλώσσα των Αλβανών έχει εξελιχθεί .

Από τον όρο “Μεγάλη Αλβανία”, μας πήγαν στον όρο “Φυσική Αλβανία”, ενώ τώρα ο Ράμα κάνει λόγο για “δικαιώματα των Αλβανών στην ευρύτερη περιοχή ” και “αόρατα” σύνορα.

Ως πρώτη επίσκεψη σαν πρωθυπουργός ο Ράμα διάλεξε το Κοσσυφοπέδιο, συνοδευόμενος από 13 υπουργούς. Μιλώντας στο Κοινοβούλιο του Κοσσυφοπεδίου, εξέφρασε τη δέσμευση της κυβέρνησής του για κοινά έργα και τη δημιουργία μιας στρατηγικής πλατφόρμας, όπως είπε μεταξύ δυο κυβερνήσεων, – τονίζοντας την αποφασιστικότητα της κυβέρνησής του “να εξαλείψει ” και να κάνει “αόρατα” τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών “, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε.

“Παράλληλα, θέλω να σας διαβεβαιώσω, θα προχωρήσουμε ακόμη περισσότερο, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την υποστήριξη του έργου TAP και το φυσικό αέριο, το οποίο θα διασχίσει την Αλβανία, θα ανέβει στο Μαυροβούνιο την Κροατία και θα το κάνουμε μέσω διακλάδωσης να φτάσει στο Κοσσυφοπέδιο» , – δήλωσε ο Ράμα.

Ωστόσο, δεν παρέλειψε να μας θυμίσει για μια ακόμα φορά πως θα αποτελέσει βασική προτεραιότητα της εξωτερικής πολιτικής του η προάσπιση των δικαιωμάτων των Αλβανών στην ευρύτερη περιοχή, αναφερόμενος στους “Αλβανούς του Μαυροβουνίου, της “Μακεδονίας”, και της Κοιλάδας του Πρεσέβου”.

Ενώ, το “τσάμικο ζήτημα” είπε, «θα επιλυθεί στο πλαίσιο συνεργασίας με την Ελλάδα, σύμφωνα με τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και των διμερών σχέσεων».
Himara Gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *