Σημίτης κατά μνημονίου και Παπανδρέου

Σκληρή κριτική στους εμπνευστές του πρώτου μνημονίου και την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου εξαπέλυσε από τη Γερμανία ο …
πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης.

Σε ομιλία του στο Όσναμπρικ, ο κ. Σημίτης έκανε λόγο για ελλιπή προετοιμασία και κακή εφαρμογή του πρώτου μνημονίου, που όξυνε την κρίση, καθώς και για εξωπραγματικούς στόχους!

Ο πρώην πρωθυπουργός κατηγόρησε εκείνους που συνέταξαν το μνημόνιο πως δεν προέβλεψαν τις επιπτώσεις των μέτρων λιτότητας, που οδήγησαν στη βαθιά ύφεση. Το πρώτο μνημόνιο δεν περιελάμβανε καμία πρόνοια για την αντιμετώπιση της ύφεσης, όπως ενίσχυση από τα διαρθρωτικά ταμεία χωρίς υποχρέωση εθνικής συμμετοχής. Το αποτέλεσμα ήταν εκτόξευση της ύφεσης στο 23% από 8,6% που προβλεπόταν στο πρώτο μνημόνιο, σύμφωνα με τον κ. Σημίτη.

Από τα πυρά του δεν ξέφυγε ούτε ο Γιώργος Παπανδρέου, γιατί η κυβέρνησή του δεν έκανε δομικές μεταρρυθμίσεις, όπως το Συνταξιοδοτικό και οι ιδιωτικοποιήσεις. Οι ελληνικές κυβερνήσεις φοβήθηκαν τη σύγκρουση με τα συνδικάτα και την αναποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης, εκτίμησε.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *