Γιατί ο Αβραμόπουλος αδειάζει τα προεκλογικά σλόγκαν της ΝΔ για τον «άθεο» Τσίπρα

Γράφει ο Τάκης Αναστασάκης

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου στην εφημερίδα Realτης Κυριακής, για τα θρησκευτικά πιστεύω του κ. Τσίπρα, αναφέρει:..

«Είναι θέμα που άπτεται των προσωπικών δεδομένων. Κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να πιστεύει ό,τι η συνείδησή του του επιβάλλει».

Ο άλλοτε διεκδικητής για την ηγεσία της ΝΔ, Δημήτρης Αβραμόπουλος, για μία ακόμη φορά διαφοροποιείται από πολιτικές οξύτητας που θέλει να επιβάλλει το στενό πρωθυπουργικό επιτελείο και που αφορά στα θρησκευτικά πιστεύω του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Αβραμόπουλος, βρίσκεται, όπως ακούγεται, στη δυσμένεια των συνεργατών του πρωθυπουργού, αφού δεν πειθαρχεί στις στρατηγικές πόλωσης.

Ως γνωστόν ο κ. Αβραμόπουλος, διακρίνεται για μετριοπάθεια και σπάνια στο λόγο του, είχε υπερβολές ή επικοινωνιακές ρουκέτες σαν αυτές που εισηγούνται οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού.

Οι σχέσεις Σαμαρά-Αβραμόπουλου, δεν ήταν ποτέ καλές. Ειδικά όταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, προσέφερε την στήριξή του για την προεδρία της ΝΔ, συνεργάτες του υποστηρίζουν πως στη συνέχεια δεν έτυχε της «ανάλογης» πολιτικής προσοχής του κ. Σαμαρά.

Ακόμη ο κ. Αβραμόπουλος είχε διαφοροποιηθεί εν μέρει για το θέμα των σκανδάλων των υποβρυχίων, αφήνοντας υπονοούμενα για τον κ. Βενιζέλο, δημιουργώντας πρόβλημα στην πολιτική Μαξίμου, και μη ξεχνώντας, για όσα κατηγορούσε η ΝΔ πριν ενάμιση χρόνο τον νυν αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Τότε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κέρδισε τη συμπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του κ. Τσίπρα, τροφοδοτώντας τα σενάρια στήριξης του κ. Αβραμόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας και από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Το γεγονός πως ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρει στην ίδια συνέντευξη στη Real, πως οι υφιστάμενοι συσχετισμοί στη Βουλή, μπορούν να εκλέξουν πρόεδρο της Δημοκρατίας, αφήνει πολλά ερωτηματικά, καθώς στο κουτάκι «Πρόεδρος» δεν βάζει κάποιο όνομα… Για το ίδιο θέμα, αναφέρει πως μία συνταγματική αναθεώρηση θα πρέπει να ενισχύει τις αρμοδιότητες του Πρόεδρου της Δημοκρατίας.. και να μην οδηγείται η χώρα σε εκλογές από μία πολιτική διεργασία που πρέπει να είναι συναινετική!

Ένα είναι σίγουρο, πως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, σε καμία περίπτωση, δεν πρόκειται να σταθεί απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον με προσωπικές επιθέσεις στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα, έτσι όπως εισηγείται το επιτελείο του πρωθυπουργού.

Ο κ. Τσίπρας που μαθαίνει γρήγορα, και παρά τα όσα υποστηρίζουν οι γνωστοί «παπαγάλοι», δεν βιάζεται να κυβερνήσει. Μαθαίνει πως οι σωστές ισορροπίες, εγγυώνται τη δική του μακροημέρευση στην εξουσία. Τέτοιες ισορροπίες, ήδη έχουν επιτευχθεί με το Καραμανλικό στρατόπεδο.
Μία στήριξη στην μετριοπαθή πολιτική παρουσία του «Διεθνούς» κ. Αβραμόπουλου θα προσέθετε μόνο θετικά στοιχεία στον ευρωπαϊκό πλέον ΣΥΡΙΖΑ.

για το www.news4all.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *