Εισήγηση Βαρβιτσιώτη για άρση πολιτικής κινητοποίησης των ναυτικών

Την άρση της πολιτικής κινητοποίησης και επίταξης των ναυτικών, εισηγήθηκε προς τον…

πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Σημειώνεται ότι το σύνολο των πληρωμάτων για τα Επιβατηγά, Επιβατηγά Οχηματαγωγά και Φορτηγά Οχηματαγωγά πλοία του Εμπορικού Ναυτικού έχουν υπαχθεί σε καθεστώς πολιτικής κινητοποίησης και επίταξης υπηρεσιών από το πρωί της 6ης Φεβρουαρίου 2013.

«Σήμερα, υλοποιούμε ένα πάγιο αίτημα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Με αυτόν τον τρόπο επικυρώνουμε τη δημιουργική συνεργασία που έχουμε ξεκινήσει μαζί της, με κοινό γνώμονα το συμφέρον της κοινωνίας. Στην εθνική προσπάθεια που καταβάλλουμε για να βγει η χώρα από την κρίση, ο Έλληνας ναυτικός διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.» τόνισε σε δήλωσή του ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Υπενθυμίζεται πως η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε να συμμετάσχει στην απεργία της ΓΣΕΕ με 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 6 Νοεμβρίου. Η ΠΝΟ σε ανακοίνωσή της έχει υπογραμμίσει, ότι η 24ωρη απεργία των ναυτικών, στις 6 Νοεμβρίου, δεν είναι μία τυχαία διαμαρτυρία αλλά κινητοποίηση επιβίωσης και αντίστασης.

«Οι Έλληνες ναυτεργάτες πρώτοι από όλους έχουν νοιώσει στο ‘πετσί’ τους τη μάστιγα της ανεργίας, τις συνεχείς απολύσεις, τις συνεχείς μειώσεις στις συνθέσεις των πληρωμάτων, τη μη πληρωμή των δεδουλευμένων τους στον χώρο της ακτοπλοΐας και την απεμπόληση των κοινωνικοασφαλιστικών τους δικαιωμάτων» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.

skai.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *