Υποκινούνται επεισόδια στο κέντρο μεταναστών Βέννας

Πρόβλημα χωρίς τέλος και με σοβαρές επιπτώσεις στην ζωή της περιοχής αναδεικνύεται για μία ακόμα φορά το μεταναστευτικό στη Θράκη, μετά τα πρόσφατα σοβαρά επεισόδια σε κέντρα μεταναστών στον γειτονικό Έβρο. Οι καθημερινές συλλήψεις οδηγούν εκατοντάδες άτομα σε φυλάκια και κέντρα, όπου απουσιάζουν βασικοί κανόνες υγιεινής. Το ρεπορτάζ έχει καταγράψει τις άθλιες συνθήκες κράτησης που επικρατούν στο…….
φυλάκιο της Ροδόπης και του Έβρου, στα οποία βέβαια αναγκάζονται να εργάζονται και εκατοντάδες αστυνομικοί υπάλληλοι υπομένοντας και αυτοί την κατάσταση.
Φυσικά αυτή η συμβίωση δεν μπορεί παρά να οδηγεί πολλές φορές σε επεισόδια, όπως η εξέγερση των παράνομων μεταναστών στο φυλάκιο του Κυπρίνου. Εκεί σύμφωνα με πληροφορίες οι φιλοξενούμενοι βραχυκύκλωσαν το ηλεκτρικό σύστημα και δρώντας στο σκοτάδι προκάλεσαν φθορές στο κτίριο. Για την αποκατάσταση της τάξης, κλήθηκαν διμοιρίες αστυνομικών από την Ορεστιάδα, καθώς και συνεργεία για την αποκατάσταση των ζημιών. Σύμφωνα με τον γραμματέα των αστυνομικών υπαλλήλων Έβρου Κώστα Χατζηαναγνώστου, οι εξεγέρσεις είναι συχνές αλλά αυτήν την φορά τέθηκε σε κίνδυνο και η ασφάλεια των αστυνομικών. Μάλιστα κάλεσε για μία ακόμη φορά τους υπευθύνους να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Την ίδια στιγμή στο κέντρο στη Βέννα της Ροδόπης κάποιοι προσπαθούν να υπονομεύσουν την κατάσταση και να ξεσηκώσουν τους μετανάστες.
Αυτή την περίοδο στο κέντρο φιλοξενούνται 175 άτομα, ενώ η χωρητικότητά του είναι 220. Οι συνθήκες και σε αυτό το κέντρο παραμένουν υποτυπώδες, καθώς το οίκημα ήταν παλιά αποθήκη. Η παραμονή εκεί για τους μετανάστες γίνεται κάπως καλύτερη χάρη στις συχνές απολυμάνσεις που διενεργούνται από συνεργεία, ενώ γιατροί και ψυχολόγοι καθημερινά συνδράμουν με την παρουσία τους.
Οι επιπτώσεις του μεταναστευτικού στη Θράκη καταγράφονται καθημερινά, αλλά οι πολιτικοί παραμένουν απλώς στις διαπιστώσεις, όπως αυτή που έκανε ο Γ. Βλατής πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ., ότι «το πρόβλημα της μετανάστευσης είναι ευρωπαϊκό και από μόνη της η Ελλάδα δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει», μία διαπίστωση που έχει διατυπωθεί πολλές φορείς από χείλη πολιτικών. Η δήλωση αυτή έγινε στα πλαίσια πρόσφατης επίσκεψης μελών της επιτροπής στο τμήμα συνοριακής φύλαξης Φερών προκειμένου να διαπιστώσουν την κατάσταση που επικρατεί, τόσο σε επίπεδο υπηρεσιών όσο και υποδομών.

xronos.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

3 Comments

 1. Ανώνυμος

  ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟ ΝΕΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ
  ΞΕΡΕΤΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ???ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ?????
  ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΣΦΑΞΟΥΝ?ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

  Reply
 2. Ανώνυμος

  ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ
  ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΟΧΙΒΙΑ ΟΧΙ…….ΗΡΕΜΑΜΑ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ
  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΝΔ ΛΑΟΣ ΚΚΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ ΝΤΟΡΑ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ….
  ΔΕ ΠΑΕΙ
  ΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΘΑ ΜΑΣ ΣΦΑΞΟΥΝ
  ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΤΑ?????ΗΡΕΜΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ ΚΙ ΟΛΑΣ
  ΑΜΕΣΗ ΑΠΕ΅ΛΑΣΗ
  ΝΑΦΥΓΟΥΝ ΟΠΩΣ ΗΡΘΑΝ.

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *