ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΑΣΙΚΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ

Ακόμα δέκα συμπολίτες μας εκπαιδεύτηκαν με επιτυχία στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού “ΒΑΣΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ”, διάρκειας 20 ωρών. Πρόκειται για…

ένα πρόγραμμα εκμάθησης Πρώτων Βοηθειών τόσο σε μεμονωμένους πολίτες, όσο και σε οργανωμένους φορείς (συλλόγους, σωματεία προσωπικό εταιρειών και εργοστασίων κ.λ.π.), με το οποίο οι εκπαιδευόμενοι μαθαίνουν τις βασικές γνώσεις, που είναι απαραίτητες και ταυτόχρονα αρκετές για μία σωστή πρόληψη, αλλά και αντιμετώπιση ενός ατυχήματος, όπου και όποτε συμβεί.

Τα αντικείμενα στα οποία εκπαιδεύονται είναι:

1. ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ

2. ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ

3. ΒΑΣΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΖΩΗΣ (Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση και Χρήση αυτόματου

Εξωτερικού Απινιδωτή)

4. ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΑ

5. ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ

6. ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

7. ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται από τον Αρχηγό και Εκπαιδευτή Εκπαιδευτών του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Κατερίνης του Ε.Ε.Σ., Καθηγητή Φυσικής Αγωγής κ. Κατιρτζή Δημήτριο.

Ο αριθμός εκπαιδευομένων δεν πρέπει να ξεπερνά τα είκοσι άτομα και οι θέσεις κλείνονται σύμφωνα με την ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Το κόστος συμμετοχής είναι 50 ευρώ, εκ των οποίων τα 35 ευρώ παραμένουν για το λειτουργικά έξοδα του Τμήματος και τα υπόλοιπα 15 ευρώ για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, ο εκπαιδευόμενος αποκτά Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης του Ε.Ε.Σ., με ισχύ για 5 χρόνια και ανανεώνεται με εξετάσεις.

Οι φορείς ( οργανισμοί, σωματεία, εταιρείες κ.λ.π.) που εκπαιδεύουν το προσωπικό τους λαμβάνουν και Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης Προσωπικού.

Το επόμενο Εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει το Σάββατο 15 Μαρτίου στις αίθουσες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κατερίνης, στην οδό Αγίας Παρασκευής 33.

Για πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Τομέα www.samarites.gr ,

e-mail: samariteskat@yahoo.gr ή απευθυνθείτε στα τηλέφωνα 6944562815 , 6981861741 .


Το Τμήμα Εκπαίδευσης του Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, εφαρμόζει Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας ISO 9001:2008, πιστοποιημένο από το Διεθνή Φορέα Πιστοποίησης Lloyd’s Register Quality Assurance.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *